Remi online – Unde pot juca + regulament

Un clasic al jocurilor între prieteni, remi online, remmy sau rummy cum e cunoscut în alte țări, îți va fi prezentat în cadrul acestui articol. Poți să descoperi nu doar cum se joacă remi sau ce tipuri de jocuri de remi există, ci și unde poți juca rummy online pe site-urile din România.

remi online

Mai întâi, câteva chestiuni generale despre jocul de remi:

 • un joc de remi online conține 106 piese
 • 104 piese sunt ”normale”, numerotate de la 1-13
 • cele 104 piese se regăsesc în 4 culori diferite: roșu, galben, albastru și negru (uneori mai apare verde în loc de negru)
 • fiecare număr de la 1 la 13 se regăsește de 2 ori în fiecare culoare
 • mai există 2 cărți tip joker / jolly (care pot să înlocuiască orice altă carte).

Cu toate că majoritatea persoanelor care joacă remi, îl știu pe cel care se joacă pe tablă (remi board game), există de asemenea și joc de remi în care se utilizează cărțile de joc.

Mai multe despre câteva din aceste jocuri cu remi vei putea afla în următoarele rânduri.

Tipuri de jocuri și regulament remi

1.1 Remi online etalat

Fiecare jucător primește câte 14 piese, cu excepția celui care este primul, care va avea o carte în plus.

Există un atu, stabilit la începutul jocului, valoarea acestuia fiind de 50 puncte.

Conform regulamentului remi etalat online, scopul principal este acela să rămâi la final fără nicio carte pe tablă, iar acest lucru se poate realiza doar după ce te etalezi.

La remi etalat reguli sunt mai multe, cea primordială este că trebuie să îndeplinești un barem de 45 puncte ca să poți pune piesele jos.

Piesele de la 1-9 valorează 5 puncte, de la 10 – 13 îți oferă 10 puncte, iar cele cu cifra 1 se contorizează cu 25 puncte.

A te etala înseamnă a pune formațiile pe masă, adică cele pe care le-ai făcut și care cumulează 45 puncte (exemple: suită – 1 2 3, terță – 3 3 3).

remi online etalat

Raportându-te la regulament rummy, poți să ai doar suite atunci când te etalezi, însă nu doar terțe.

Piesele care îți rămân pe tablă trebuie să scapi de ele în următoarele dăți când va fi rândul tău, realizând alte formații sau lipindu-le în continuarea cărților deja etalate (ale tale sau ale adversarilor).

Ultima piesă este cea cu care închizi și valorează 50 puncte, la fel ca și o carte tip Jolly/Joker.

În cazul în care nu ai etalat nicio carte, ți se vor scădea automat 100 puncte.

Se calculează și punctele celorlalți participanți și cine a reușit să obțină cele mai multe, este învingătorul rundei respective.

1.2 Remi online pe tablă

În cazul jocului de remi pe tablă, scopul jocului este acela de a închide primul.

Ca să poți reuși acest lucru trebuie să faci formații la fel ca în jocul de remi precedent, însă de data aceasta nu te etalezi.

Diferențele în acest joc de rummy online sunt acelea că poți să închei jocul nu doar cu ajutorul formațiilor, ci și cu Mozaic, Bicolor sau Monocolor, termeni explicați mai jos.

remi online pe tabla

Joc simplu pe tablă – realizezi formații, precum în remi online etalat, dar de data aceasta pe tablă, fără să mai ai posibilitatea de a pune piese în formațiile oponenților.

Mozaic – trebuie să ai pe tablă piese de la cifra 1 până ajungi din nou la 1 (adică: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 1), adică un șir întreg de numere consecutive. De asemenea, nu trebuie să ai 2 piese consecutive de aceeași culoare, iar primele 4 trebuie să aibă 4 culori distincte.

Bicolor – dacă vrei să închizi folosind metoda bicolor la remi regulamentul spune că ai nevoie de șir (1-13-1) în 2 culori, dar nu trebuie să existe 2 culori identice una după cealaltă.

Monocolor – așa cum spune și denumirea, este necesar să ai șirul (1-13-1) cu o singură culoare, fiind cea mai grea metodă de a închide, dar totodată și cea mai bine punctată.

Punctajul prin aceste metode poate să difere de la un joc remi online la altul, în funcție de regulamentul site-ului respectiv, însă cel mai des întâlnite sunt următoarele:

 • joc simplu pe tablă – 400 puncte,
 • mozaic – 600 puncte,
 • bicolor – 800 puncte;
 • monocolor – 1000 puncte.

1.3 Okey rummy online

Okey rummy sau remi turcesc este un alt tip de joc care are la bază piese de remi, regulile fiind însă puțin diferite în acest caz. Dacă scopul principal rămâne același precum în precedentele, acela de a termina primul, punctajul se face diferit.

Există puncte de penalizare, acordate după caz tuturor jucătorilor sau doar celor care au pierdut. Mai jos regăsești reguli rummy referitor la intervalele de penalizare, care diferă în funcție de modul în care s-a încheiat runda respectivă:

 • dacă se termină toate piesele și nimeni nu închide, fiecare participant este penalizat cu 10 puncte;
 • în cazul în care un jucător închide runda prin etalarea a 7 perechi, oponenții primesc câte 40 puncte de penalizare;
 • dacă un participant decartează toate piesele sau le etalează, ceilalți sunt penalizați cu câte 20 puncte;
 • în situația în care ultima piesa a câștigătorului este Joker / Jolly, toți ceilalți primesc câte 40 puncte penalizare.

Cine a reușit să acumuleze cele mai puține puncte de penalizare pe parcursul rundelor jucate, este declarat câștigătorul jocului de remi turcesc.

1.4 Joc Remi – cărți de joc

Pentru cei care nu știau, se pot folosi și cărți de joc pentru remi, adică cele utilizate pentru macao, whist sau alte jocuri de acest gen.

Dacă vrem să facem o comparație cu celelalte prezentate anterior care folosesc piese, în acest joc de remi regulile sunt aproximativ identice cu remi online etalat, una din diferențe fiind aceea că sunt folosite cărți de joc.

De asemenea, trebuie menționat că nu există cărțile 1, 11, 12, 13, ci sunt înlocuite de as, damă, popă sau juvete.

Se împart 10 cărți fiecăruia dacă sunt 2 jucători, 7 cărți pentru fiecare participant dacă se joacă în 3 sau 4, respectiv 6 cărți dacă se strâng 5 sau 6 participanți.

Trebuie să existe minim o formație (suită sau terță) pentru a putea să pui din cărți jos, să le vadă și ceilalți participanți. Poți să lipești cărți în cadrul formațiilor prezente pe masă, ale tale sau ale adversarilor, astfel încât să rămâi cu cât mai puține în joc.

Punctajul diferă în acest caz, cărțile de la 1 – 10 și asul valorează 1 punct, iar juve, regina și regele valorează 10 puncte.

1.5 Canasta

Una din principalele reguli canastă este aceea că fiecare participant trebuie să facă seturi de cărți de același fel, adică terțe, fiind excluse suitele din acest joc.

Sunt mai multe tipuri de canastă în lume (americană, cubaneză, boliviană etc.), dar în majoritatea jocurilor de canastă regulile spun că acesta se încheie când se ajunge la 5000 puncte.

O canastă reprezintă un set format din cel puțin 7 cărți de același tip.

Referitor la punctaj, cărțile „3 de inimă” sau „3 de romb” au punctajul cel mai mare (100 puncte sau 200 dacă se joacă în perechi și o pereche are toate aceste 4 cărți), iar celelalte cărți au punctaj diferit. Regulile privind etalarea diferă în funcție de punctajul din acel moment al jucătorului / perechii.

Este unul din puținele jocuri de remi care îți oferă posibilitatea de a juca în perechi, însă atunci se introduc 2 pachete de cărți, iar coechipierii nu trebuie să stea unul lângă celălalt. Dacă se joacă în 4 (2 perechi), fiecare participant primește 11 cărți, iar dacă se joacă în 2, fiecare jucător primește 15 cărți.

Ultimele 2 jocuri de remi se desfășoară utilizând cărțile de joc, dar mai există și altele precum: Gin Remi, Oklahoma Remi, 500 Remi sau Kalooki Remi, unde există reguli distincte de rummy tradițional.

2. Unde poți juca remi online gratis sau remi online pe bani

Dacă ești pasionat de remi și când te întâlnești cu prietenii vă jucați împreună, acum ai posibilitatea să joci remi online gratis, pe diverse site-uri de profil, fie că vorbim de remi online etalat sau remi online pe tablă. Câteva exemple le regăsești în următoarele rânduri:

Remi-online.ro este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de profil din țară. Nu este nevoie decât să-ți faci un cont gratuit și să începi un joc remi online gratis pe tablă sau etalat. Mai mult decât atât, există și aplicații create de acest site pentru remi online Android / iOS (Remi Etalat – Rummy 45, respectiv Remi Pe Tabla – Rummy PRO), ca să te poți juca direct de pe telefon.

Un alt site cu jocuri remi gratis este joci.ro, diferența în acest caz fiind făcută de faptul că aici găsești mai multe tipuri de jocuri, nu doar de remi. Acesta este disponibil doar pe laptop / PC, nu și pe telefon, dar vei putea juca remi online gratis pe tablă sau remi online gratis etalat în cele mai bune condiții în varianta desktop.

În cazul în care nu vrei să-ți faci cont pentru a juca remi, există și joc remi online gratis fara cont, pe site-ul magicjoly.ro, însă nu este la fel de antrenant precum în fața unor adversari reali. Pe acest site poți juca atât remi pe tablă online gratis, cât și jocuri de remi etalat online cu calculatorul, fără a fi nevoie de remi online login.

Remi royal este unul dintre cele mai cunoscute site-uri din lume unde poți juca remi online, inclusiv remi pe bani, însă din păcate, de ceva timp, acesta nu mai poate fi accesat de pe teritoriul României, fiindcă nu au obținut licența. Astfel, nu am identificat în acest moment un site disponibil în România unde să poți juca remi online pe bani și să fie de încredere.

Sper că ți-a fost de folos acest articol și aflat lucruri noi despre remi, remi online etalat și unde poți juca online. Dacă ai vreo întrebare legată de acest subiect, te rugăm să ne lași un comentariu în secțiunea de mai jos.

Dacă ești un fan al jocului de remi, probabil îți place să joci și Table Online! Vezi mai jos unde poți juca table online pe bani!

Leave a Comment: