5 lucruri mai puțin știute despre pariurile sportive pe care ar trebui să le cunoască fiecare parior

Pariurile sportive nu reprezintă un simplu joc de noroc. Așa cum am scris și în alte articole, pariurile înseamnă un domeniu mult mai complex, în care intervin multe variabile. Pentru a avea succes trebuie să ai anumite calități și să respecți o serie de reguli.

lucruri mai puțin știute despre pariurile sportive

Este clar că și la pariuri, la fel ca în oricare altă activitate, experiență se capătă pe parcurs. Astfel, după o perioadă mai lungă de timp în care pariezi îți vei da seama de anumite aspecte. În continuare îți voi prezenta 5 lucruri mai puțin știute despre pariurile sportive, dar care trebuie să fie cunoscute de toți pariorii.

Pariază online AICI; vezi ce bonus te așteaptă!

1. Casele de pariuri nu vor falimenta niciodată!

Se spune deseori că scopul pariorilor este de a falimenta casele de pariuri sau cel puțin acesta este un slogan care să le dea încredere jucătorilor. În primul rând, consider că scopul fiecărui parior este de a obține câștiguri, iar în al doilea rând, casele de pariuri nu vor falimenta niciodată. Vorbind pur teoretic, dacă toate agențiile de pariuri ar da faliment n-ai mai avea unde să plasezi pariurile și nu cred că aceasta este o situație de dorit.

Agențiile de pariuri au în spate echipe întregi de specialiști, de la analiști sportivi cu experiență la matematicieni de excepție. Astfel este foarte greu, dar nu imposibil, de câștigat lupta împotriva lor. Chiar dacă poate tu te numeri printre pariorii care obțin câștiguri, procentajul celor care pierd la pariuri este mult mai mare, astfel încât agențiile obțin câștiguri pe bandă rulantă.

Acesta nu este singurul motiv pentru care casele de pariuri fac profit. În plus, bookmakerii fac modificări la cote în mod continuu, în funcție de sumele plasate, astfel încât indiferent de rezultatul unui eveniment, agenția să iasă-n profit.

De asemenea, payout-ul caselor de pariuri nu este de 100%, ceea ce-i asigură un nou venit suplimentar. Cu siguranță ai văzut cote identice pentru două pariuri opuse, de exemplu 1.90 pentru peste 2.5 și sub 2.5 goluri la fotbal. În mod normal, șansele de reușită pentru acele pariuri sunt egale, așa că ar trebuie să primim cota 2.00 pentru ambele selecții. Primim, însă, o cota mai mică și pornim din start cu un dezavantaj.

2. O modificare drastică a cotelor nu înseamnă că acel pariu va fi și câștigător!

Așa cum scriam și la punctul anterior, cotele la pariuri se modifică constant. Unii dintre pariori urmăresc, în special, scăderile drastice de cote. Aceste modificări apar, în general, datorită faptului că se pariază sume importante de bani într-o singură “direcție”. Pentru a compensa, bookmakerii recurg la scăderea respectivei cote.

Cel puțin în rândul pariorilor din România există percepția că dacă o cotă scade foarte mult înseamnă că respectivul eveniment este “blat”, iar pariul a cărui cotă scade este considerat un “pariu sigur”.

Evident că aceasta este o percepție complet greșită!

În plus, atunci când pariem pe o cotă aflată-n cădere liberă deja nu mai avem de-a face cu un pariu de valoare. Astfel pornim din start cu un dezavantaj în lupta cu agenția de pariuri. Chiar dacă este foarte probabil ca acel pariu să se dovedească a fi câștigător, pe termen lung urmărirea și parierea pe cotele aflate-n scădere nu este o strategie profitabilă.

3. Este mai ușor de câștigat pe evenimentele mai puțin populare!

Un procent covârșitor din totalul pariorilor joacă biletul zilei doar pe sporturile cele mai populare (fotbal, tenis, baschet, handbal etc.) și chiar pe cele mai cunoscute campionate și echipe. Acest lucru se întâmplă deoarece astfel de evenimente atrag mult interes. În plus se pot găsi foarte ușor informații și te poți documenta fără prea mari bătăi de cap despre ele.

Și casele de pariuri acordă foarte mare atenție la astfel de evenimente. Având acces la mai multe informații decât un parior obișnuit pot seta foarte bine cotele. Astfel ca pariorilor le va fi greu să găsească pariuri valoroase și să facă profit pe termen lung.

Chiar dacă ți se pare puțin ciudat este mult mai ușor să câștigi la pariuri jucând pe sporturile mai puțin populare sau pe ligi care nu atrag prea mare interes. Nu de puține ori au fost situații în care bookmakerii au setat greșit sau nepotrivit cotele la anumite evenimente. Pariorii profesioniști au profitat imediat de faptul că agențiile de pariuri nu acordă prea mare atenție acestor evenimente de mâna a doua sau a treia.

Vezi AICI care este casa de pariuri cu oferta de pariere bună pe ligile secundare!

Este evident, însă, că nu oricine poate câștiga pe evenimente mai puțin populare. Trebuie să ai experiență, să analizezi corect acele meciuri și să ai acces la informații importante, astfel încât să fii cu un pas înaintea caselor de pariuri.

4. Meciurile în care sunt implicate echipa favorită sunt de evitat!

Cu siguranță orice parior are una sau mai multe echipe preferate, indiferent de sportul de care vorbim. În pariuri trebuie să știi să-ți controlezi foarte bine emoțiile și să fii rațional. În cazul evenimentelor care implică echipa favorită acest lucru este foarte greu de realizat.

Pariurile nu trebuie jucate cu sufletul, ci trebuie privite drept o investiție. Este necesar să iei în calcul doar analiza și informațiile de care dispui atunci când alegi un pronostic. Din acest motiv îți recomand să eviți meciurile în care joacă echipa ta favorită. Vor interveni emoțiile și este foarte probabil să nu fii în stare să faci alegerea potrivită.

5. Nu există pariuri sigure, iar meciurile aranjate nu ajung la urechile noastre!

În afara pariurilor de tipul “sure bets” nu există niciun pariu sigur, indiferent de cota pe care acesta o are. Chiar și o cotă de 1.01 prezintă riscuri, astfel că este necesar, totodată și logic, să analizezi șansele de reușită ale oricărui pariu.

De asemenea, în prezent există foarte multe pagini pe Facebook care promit să vândă “meciuri aranjate”, “ponturi pariuri sigure” sau “meciuri fixed”. Îți spun din start că nu este decât o mare țeapă, iar motivele sunt cât se poate de evidente: meciuri aranjate există, dar nimeni nu divulgă astfel de informații pe internet.

În plus, tu dacă ai avea informații despre un blat la pariuri ce rost ar avea să vinzi acel pont pentru câțiva lei pe Facebook? Așadar, mare atenție la astfel de țepari și ține minte că nimic nu este sigur în pariuri.

Pariază online AICI la una dintre casele de pariuri preferate de români!

Ți-am prezentat 5 aspecte mai puțin cunoscute despre pariurile sportive, aspecte care în mod normal ar trebui să-ți deschidă orizontul și să te facă să privești pariurile dintr-o altă perspectivă. Dacă ești un parior începător este posibil să nu crezi toate aceste lucruri, dar te asigur că le vei descoperi și singur după ceva timp și-mi vei da dreptate într-un final.

Leave a Comment: