5 percepții greșite pe care le au pariorii în 2021

Fiecare persoană înțelege și percepe pariurile sportive într-un mod diferit, în funcție de experiențele prin care a trecut, de idei preconcepute sau asimilate din alte direcții. De exemplu, în timp ce o persoană privește pariurile sportive drept un simplu joc de noroc, alții le văd ca pe o investiție pe termen lung.

percepții greșite avute de pariori

În acest articol îți voi prezenta 5 percepții greșite ale pariorilor. Acestea de cele mai multe ori conduc la pierderi de bani și oferă astfel un mare avantaj agențiilor de pariuri.

1. După o serie de pariuri pierdute este imposibil să nu vină și câștigurile!

Această percepție greșită este întâlnită la majoritatea pariorilor din România. Ea are mare legătură cu jucatul la recuperare, una dintre cele mai frecvente greșeli făcute la pariurile sportive. Orice parior va trece prin perioade slabe, în care indiferent de ce ponturi pariuri ar plasa va pierde.

Astfel de situații n-au o explicație generală, iar perioadele slabe se pot asocia cu lipsa de inspirație, lipsa de informare, parierea haotică, dar și cu alte motive. Important este să gestionezi bine perioadele slabe.

Acest lucru este reușit de foarte puțini dintre pariori. Majoritatea continuă să joace în aceeași manieră. Aceștia au percepția greșită că după o serie negativă va veni și una pozitivă.

Nu contează istoricul pariurilor! Fiecare pariu plasat are mereu aceeași șansă de reușită. Dacă ai pierdut 10 pariuri la rând nu înseamnă că al 11-lea va fi câștiga, ci va avea aceeași probabilitate ca primele 10.

2. Dacă o echipă a câștigat 9 meciuri la rând îl va câștiga și pe al zecelea

Este foarte adevărat că forma de moment este un punct care trebuie atins în analiza făcută de oricare parior. Unii au percepția greșită că o echipă aflată într-o formă de moment foarte bună automat va continua să obțină victorii.

Nu este tocmai așa! Fiecare meci are desfășurarea proprie și trebuie privit într-un mod singular, fără să facem neapărat referire la istoricul rezultatelor unei echipe. A paria într-o asemenea manieră se va dovedi rapid o strategie „sinucigașă”.

Există mulți pariori care joacă pe încheierea unei serii. De exemplu dacă o echipă are 9 victorii consecutive ei pariază că în al zecelea meci aceasta nu va câștiga din nou. Matematic șansele pentru al zecelea eveniment sunt 50-50, dar în practică încheierea seriei are o probabilitate mai mare decât continuarea ei. Foarte puține sunt echipele care reușesc să ajungă la serii lungi de victorii.

Pariază online AICI la casa de pariuri preferată de români!

3. Încă un pronostic pe lângă alte 5-6 nu are importanță

Trebuie trecută-n revistă și percepția greșită a pariorilor cu privire la biletele multiple, care sunt fără doar și poate cele mai populare. Poate în acest moment nu realizezi, dar aceasta este percepția ta atunci când construiești un bilet multiplu.

Adaugi 5-6 pronosticuri, după care îți spui “hai să mai pun încă un pronostic, pentru că oricum nu contează pe lângă cele 5-6. Dacă este să am noroc, am până la capăt”. Așa ajungi la foarte multe selecții, iar percepția este clar una greșită.

Șansele de reușită ale unui bilet scad cu cât adaugi mai multe pronosticuri. Orice pronostic în plus înseamnă și un risc mai mare. Gândește-te de câte ori te-ai aflat în situația de a pierde un singur pariu de pe bilet.

În pariurile sportive nu trebuie să fii lacom, deși mirajul unui câștig mare este la tot pasul. Mulțumește-te cu câștiguri mai mici, mai realiste și fii sigur că pe termen lung vei avea numai de câștigat.

4. Cotele mai mici prezintă și o siguranță mai mare

Percepții greșite ale pariorilor există și atunci când facem referire la cote. Mai ales pariorii începători, dar chiar și unii pariori cu experiență joacă doar pe cotele mai mici ca valoare. Ei cred că acestea sunt în același timp și mult mai sigure.

Nu este un lucru adevărat, iar cotele n-ar trebui să te influențeze atunci când alegi un pariu. Chiar dacă în multe cazuri cotele reflectă destul de bine șansa de reușită a unui pariu, nu trebuie să te orientezi doar după cele mai mici valori. Trebuie să cauți pariuri valoroase, la cote pe măsură, care să merite investiția.

Multe dintre cotele mici se dovedesc a fi câștigătoare, dar pe termen lung nu este o strategie buna să joci doar cele mai mici cote, pentru că vei fi surprins când vei trage linie și vei ieși pe minus.

De asemenea, ține cont că la sporturile și evenimentele mai puțin populare, despre care nu se găsesc multe informații, casele de pariuri recurg adesea la setarea de favoriti falși, doar pentru a prinde jucătorii în plasă. De aceea sfatul meu este să pariezi întotdeauna informat și să alegi cote cu valoare.

5. O scădere drastică de cotă înseamna automat blat!

Puțini sunt pariorii care urmăresc evoluția cotelor la pariuri sportive, dar trebuie să fie cunoscută și percepția greșită cu privire la scăderea cotelor. Majoritatea pariorilor consideră că o scădere drastică de cotă înseamnă blat la pariuri, dar nu este chiar așa.

Motivul principal pentru care cotele scad este reprezentat de sumele mari de bani care se plasează pe respectiva selecție. O cotă poate suferi o scădere importantă și datorită altor factori, cum ar fi: jucători care se accidentează în ultimul moment, informații din culise etc.

Prin urmare, dacă observi că scade o cotă foarte mult nu te arunca din prima pe acel pariu. Încearcă să găsești motivele pentru care s-a produs acea modificare. În plus, atunci când pariezi pe o cotă în scădere este foarte probabil ca acela să nu mai fie un pariu de valoare, iar pe termen lung s-ar putea ca acesta să nu fie un stil de joc profitabil.

Joacă AICI un prim pariu fără risc cu o miză de până la 500 RON!

Ți-am prezentat 5 percepții greșite pe care le au cei care joacă la pariuri sportive. Cu sigurață mai există și alte astfel de percepții eronate, în funcție de fiecare individ în parte. Scopul articolului este de a perfecționa pariorii. Dacă te regăsești într-unul din punctele anterioare încearcă să privești situația și din cealaltă postură și vei avea numai de câștigat.

Leave a Comment: