Cât durează un meci de handbal?

cat dureaza un meci de handbal

Deși nu se bucură de la fel de multă popularitate precum fotbalul, handbalul este un sport care merită atenția noastră. Nu de alta, însă cea mai bună jucătoare de handbal este româncă: Cristina Neagu. 

 

Așa se face că în acest articol am decis să discutăm despre cât durează un meci de handbal. Dacă și tu te întrebi asta, atunci vei afla în rândurile următoare.

De la Cea mai bună casă De Pariuri:

500 LEI Bonus!

Cât durează un meci de handbal?

La fel precum în fotbal, un meci de handbal se împarte în două reprize. Fiecare repriză are o durată de 30 de minute. Există o pauză de 15 minute între reprize.

 

Spre deosebire de fotbal, în handbal timpul de joc este fructificat și nu există trageri de timp. Asta deoarece la fiecare întrerupere a jocului, cronometrul este oprit.

 

Prin urmare, putem spune despre meciurile de handbal că ne oferă mai mult spectacol, iar de aceea ar trebui să urmărim mai des acest sport nu doar pentru ponturi handbal ci mai ales pentru frumusețea jocului în sine.

 

Meciurile de handbal se pot încheia la egalitate dar există și excepții, în cazul partidelor eliminatorii. Un meci eliminatoriu în care scorul este egal la finalul timpului regulamentar va fi prelungit cu două reprize suplimentare, fiecare cu durata de câte 5 minute.

 

În cazul în care scorul este egal și după aceste două reprize de prelungire, vor mai fi jucate încă două reprize identice, de câte 5 minute fiecare.

 

Dacă nici după ultimele două reprize de prelungiri nu există o echipă câștigătoare, atunci vor exista aruncări de la 7 metri.

 

Din fiecare echipă vor executa câte 5 jucători, câte unul de la fiecare echipă.

Cât durează un meci de handbal masculin?

La fel precum în majoritatea sporturilor, există competiții de handbal masculin dar și feminin. 

 

Cu toate acestea, nu există diferențe de reguli, așa că un meci de handbal masculin va dura 60 de minute fără prelungiri. 

Cât durează un meci de handbal feminin?

În ceea ce privește handbalul feminin, regulile sunt aceleași, după cum bine spuneam anterior.

 

Prin urmare, asta înseamnă că un meci de handbal feminin va avea două reprize de câte 30 de minute, timp regulamentar, iar în cazul în care este o partidă eliminatorie iar scorul este egal, vor fi acordate prelungiri. Pot fi până la 4 reprize de prelungiri, ce însumează 20 de minute de joc în total.

 

Acesta a fost, așadar, articolul nostru despre durata meciurilor de handbal. Sperăm că ți-a fost de folos.