În acest articol vei putea descoperi ce semnifică ATP și WTA în tenis și care sunt principalele caracteristici ale acestor așa-zise “asociații”. Ar trebui să cunoști acești termeni înainte de a juca pronosticuri tenis.
ATP este o organizație formată în anul 1972, care a avut ca principal scop încă de la începuturile sale: acordarea unor drepturi și interese pentru tenismeni și implicit protejarea acestora sub această entitate. Dacă la început s-a numit ATP, în 1990 a avut loc prima schimbare a denumirii: ATP Tour, iar în 2009 s-a decis să aibă denumirea “ATP World Tour”, care este aceeași și-n prezent.
Această organizație oferă tenismenilor profesioniști peste 700 de competiții, acestea fiind divizate în:
Toți tenismenii profesioniști sunt repartizați într-un clasament, în funcție de punctele obținute de-a lungul fiecărui an calendaristic. Turneele menționate mai sus oferă puncte și premii în funcție de nivelul fiecăruia.
De exemplu, câștigătorul unui turneu ITF nu va obține mai mult de 35 de puncte ATP, în timp ce câștigătorul unui Grand Slam va fi recompensat cu minim 1.000 de puncte ATP. Același lucru este valabil și-n ceea ce privește valoarea premiilor în bani.
Odată cu trecerea timpului ATP a devenit o entitate puternică, cu renume mondial, care a atins un nivel precum: organizarea de evenimente caritabile sau de strângere de fonduri pentru anumite cauze.
În prezent, pe lângă comitetul de direcție al ATP există și un Consiliu al Jucătorilor (format din 12 tenismeni, fiind prezenți atât jucători de simplu, cât și de dublu și totodată atât jucători aflați în activitate, cât și tenismeni retrași.
Pariază AICI pe meciurile din turneele ATP!
WTA a fost fondată la un an după apariția ATP și anume-n anul 1973. Ea este organizația care înglobează tot ceea ce reprezintă tenisul feminin, fiind practic corespondenta ATP. Înainte de apariția WTA exista “National Tennis League”, care însă nu oferea condiții și competiții corespunzătoare pentru jucătoare, iar ITF (International Tenis Federation) impunea anumite reguli severe.
La fel ca și-n cazul ATP, această organizație oferă jucătoarelor profesioniste foarte multe competiții, acestea fiind repartizate astfel:
De asemenea, sunt și turneele tenis ITF, existând sute de astfel de competiții, însă acestea se află sub “aripa” ITF (International Tennis Federation).
La fel ca și-n cazul ATP, toate jucătoarele profesioniste sunt repartizate într-un clasament WTA feminin, în funcție de punctele obținute de-a lungul fiecărui an calendaristic. Competițiile precizate mai sus oferă puncte și premii în funcție de nivelul fiecăruia. Este drept că sunt mai puține competiții pentru doamne, decât pentru domni, dar este considerat faptul că-n cazul tenisului feminin, nivelul dintre jucătoare este unul mai apropiat decât la masculin.
Există “Consiliul jucătoarelor” și-n cazul WTA, dar spre deosebire de ATP, acesta este format din 8 jucătoare, fiind prezente atât jucătoare de simplu, cât și de dublu, însă doar tenismene aflate-n activitate.
Dependenţa jocurilor de noroc – Cum o poţi trata
01 dec., 202014 sfaturi pentru a câștiga la pariuri în 2021
17 oct., 2020Lucky Six – Cel mai tare joc cu bile?
28 aug., 2020Pariuri sigure – despre tehnica Arbitrage
28 aug., 2020Când revine Bet365 în România?
28 aug., 2020Loto Grecia – Cum se joacă
05 aug., 2020Prescurtări și abrevieri la pariuri pe fotbal
23 iul., 2020Pariuri pe cornere – Top case de pariuri și strategii de joc în 2021