Ce este break la tenis și cum poți miza pe acest tip de pariu?

ce este break la tenis

Probabil termenul specific al tenisului, principala caracteristică a acestui sport este „break-ul”, a cărui prezentare o poți citi mai jos. Această denumire mai există și într-un alt sport, în snooker, însă nu este atât de cunoscută precum în tenis.

Ce este break-ul?

În tenis fiecare jucător / jucătoare / pereche de dublu servește câte un game, iar în situația-n care jucătorul care servește își pierde serviciul adversarul său a realizat break-ul, adică a câștigat game-ul disputat pe serviciul oponentului.

Break-ul nu reprezintă numai câștigarea unui game, ci poate fi considerat și un avantaj psihologic, mai ales în situațiile în care jucătorii cu un serviciu puternic (principalul atu) nu reușesc să-l fructifice.

Mai mult decât atât, dacă jucătorul aflat în avantaj (de exemplu: 2-1) reușește un break iar mai apoi se impune în game-ul de pe propriul serviciu, avantajul său se mărește la o diferență de 3 game-uri (4-1), iar șansele ca acesta să câștige respectivul set cresc considerabil.

Află și ce înseamnă tie-break sau super tie-break!

Cum poți miza pe acest pariu?

Am analizat ofertele caselor de pariuri online și există mai multe opțiuni pentru break, anume:

  1. Care jucător reușește primul break al meciului? (Jucătorul 1 / Jucătorul 2).
  2. Primul jucător / al doilea jucător  – total break-uri (Peste x.5 break-uri / Sub x.5 break-uri).
  3. Total break-uri (Peste x.5 break-uri / Sub x.5 break-uri).
  4. Total break-uri – primul set (Peste x.5 break-uri / Sub x.5 break-uri).
  5. Primul jucător / Al doilea jucător câștigă primul game pe propriul serviciu (Jucătorul 1 / Jucătorul 2) – practic, mizând pe jucătorul care nu servește în acel game, se mizează pe break făcut de acesta.

Cotele pentru tipurile de pronosticuri pariuri tenis menționate mai sus diferă de la o partidă la alta. Avem cote foarte mari pentru break, în special atunci când unul dintre jucători servește foarte puternic, iar break-urile pe serviciul acestuia sunt destul de rare.

Totodată, contează și suprafața pe care se dispută respectiva partidă, având în vedere că pe zgură (cea mai lentă suprafață), break-urile apar mult mai des decât în meciurile jucate pe suprafețele rapide.

Alege această casă de pariuri pentru pariuri pe tenis și vei primi bonus la prima depunere!