Ce este break la tenis și cum poți miza pe acest tip de pariu?

ce este break la tenis

Probabil termenul specific al tenisului, principala caracteristică a acestui sport este „break-ul”, a cărui prezentare o poți citi mai jos. Această denumire mai există și într-un alt sport, în snooker, însă nu este atât de cunoscută precum în tenis.

ce este break la tenis

Ce este break-ul?

În tenis fiecare jucător / jucătoare / pereche de dublu servește câte un game, iar în situația-n care jucătorul care servește își pierde serviciul adversarul său a realizat break-ul, adică a câștigat game-ul disputat pe serviciul oponentului.

Break-ul nu reprezintă numai câștigarea unui game, ci poate fi considerat și un avantaj psihologic, mai ales în situațiile în care jucătorii cu un serviciu puternic (principalul atu) nu reușesc să-l fructifice.

Mai mult decât atât, dacă jucătorul aflat în avantaj (de exemplu: 2-1) reușește un break iar mai apoi se impune în game-ul de pe propriul serviciu, avantajul său se mărește la o diferență de 3 game-uri (4-1), iar șansele ca acesta să câștige respectivul set cresc considerabil.

Cum poți miza pe acest pariu?

Am analizat ofertele caselor de pariuri online și există mai multe opțiuni pentru break, anume:

  1. Care jucător reușește primul break al meciului? (Jucătorul 1 / Jucătorul 2).
  2. Primul jucător / al doilea jucător  – total break-uri (Peste x.5 break-uri / Sub x.5 break-uri).
  3. Total break-uri (Peste x.5 break-uri / Sub x.5 break-uri).
  4. Total break-uri – primul set (Peste x.5 break-uri / Sub x.5 break-uri).
  5. Primul jucător / Al doilea jucător câștigă primul game pe propriul serviciu (Jucătorul 1 / Jucătorul 2) – practic, mizând pe jucătorul care nu servește în acel game, se mizează pe break făcut de acesta.

Cotele pentru tipurile de pronosticuri pariuri tenis menționate mai sus diferă de la o partidă la alta. Avem cote foarte mari pentru break, în special atunci când unul dintre jucători servește foarte puternic, iar break-urile pe serviciul acestuia sunt destul de rare.

Totodată, contează și suprafața pe care se dispută respectiva partidă, având în vedere că pe zgură (cea mai lentă suprafață), break-urile apar mult mai des decât în meciurile jucate pe suprafețele rapide.

Alege această casă de pariuri pentru pariuri pe tenis și vei primi bonus la prima depunere!