Ce este și cum se calculează ROI la pariurile pe fotbal?

Profesioniștii în pariurile sportive online folosesc mai mulți indicatori și formule prin care sunt capabili să-și urmărească cu precizie evoluția și să-și îmbunătățească stilul de joc.

Astfel, s-a introdus și în pariuri un indice de performanță care în trecut era folosit doar pe piața de capital. Este vorba de ROI – Return On Investment, despre care-ți voi oferi detalii în cele ce urmează. Citește în continuare și vei afla ce înseamnă ROI, cum se calculează și de ce este important în pariurile sportive.

Începe să pariezi online AICI cu dublul sumei depuse!

ce este ROI la pariuri

Ce înseamnă ROI?

În primul rând trebuie să știi că termenul de ROI provine din limba engleză, fiind o prescurtare pentru “Return On Investment”. Acesta s-ar traduce în limba română prin “Eficiența investițiilor” sau “Randamentul investițiilor”.

Acest indice arată, de fapt, pierderile sau profitul generat în comparație cu banca inițială, fără să fie luate în considerare numărul de pariuri sau mizele plasate. Unii specialiști pe piața de capital sunt de părere că un profit în jur de 7% este unul foarte bun, dar câți dintre pariori se mulțumesc cu astfel de câștiguri?

Cum se calculează ROI?

Formula de bază prin care se calculează randamentul investițiilor la pariurile sportive este următoarea:

 • ROI = profit / risc * 100

Pentru a înțelege mai bine această formulă, voi lua un exemplu ușor de urmărit. Să presupunem că ai o bancă inițială de 100 de unități și că după un anumit număr de pariuri plasate, ajungi la un buget de 125 de unități.

În aceste condiții poți calcula ușor ROI-ul obținut: 25 / 100 * 100 = 25%. Un astfel de indice de performanță, calculat bineînțeles după o perioadă mai mare de timp, îți poate furniza informații importante despre rezultatele obținute la pariuri și te poate ajuta să le îmbunătățești.

Care este diferența dintre ROI și Yield?

Pariorii cu ceva experiență cu siguranță au auzit atât de ROI, cât și de Yield. Problema este că cei doi indici au formule de calcul aproape identice, astfel că mulți nu pot face diferența și-i confundă. Ceea ce este diferit la calculul ROI este faptul că trebuie luate în considerare efectiv toate investițiile în pariuri sportive.

Astfel, pe lângă banii mizați efectiv pe pariurile plasate, un profesionist ar trebui să mai țină cont și de celelalte cheltuieli: taxele la retrageri/depuneri de bani, taxe bancare, internetul, electricitatea, precum și timpul investit în această activitate. De asemenea, la ROI nu contează decât banca de start și profitul generat, în timp ce Yield face referire la rulajul efectuat.

Cum te ajută ROI să faci profit în pariuri?

Mulți probabil că vor înțelege ce înseamnă acest ROI și cum se calculează, dar întrebarea care va veni este: de ce este important ROI în pariurile sportive? Îți răspund în cele ce urmează.

În primul rând, cu ajutorul ROI îți poți propune un obiectiv pe care să-l atingi într-o anumită perioadă de timp. De exemplu, dacă ai o bancă de 100 de unități și vrei ca după o lună să ai 150 de unități, trebuie să țintești un ROI de 50%.

De asemenea, cu ajutorul randamentului investițiilor poți să pui în aplicare o strategie de pariere. Pentru acest lucru trebuie să urmărești evoluția pe o perioadă mai mare de timp și să vezi în fiecare lună care este valoarea ROI-ului la care ai ajuns. Dacă rezultatele sunt mulțumitoare, atunci ai putea lua în considerare reinvestirea profitului generat.

Să luăm un exemplu. Ai o bancă inițială de 100 unități și să zicem că-n fiecare lună reușești să obții un ROI de 20%. Voi lua în considerare o perioadă de 5 luni de zile. Primul calcul va conduce la profitul generat în cazul în care pornești în fiecare lună cu aceeași bancă de start, 100 de unități, iar al doilea calcul îți va arăta care este profitul în cazul în care decizi mereu să reinvestești câștigurile precedente.

 • Dacă NU reinvestești profitul:
  ROI 20% = 20 de unități profit pe lună = 5*20 = 100 de unități profit după 5 luni.
 • Dacă reinvestești profitul:
  Prima lună: Banca de start: 100 unități; ROI 20% = 20 unități profit; Banca: 120.
  A doua lună: Banca de start: 120 unități; ROI 20% = 24 unități profit; Banca: 144.
  A treia lună: Banca de start: 144 unități; ROI 20% = 28.8 unități profit; Banca: 172.
  A patra lună: Banca de start: 172 unități; ROI 20% = 34.4 unități profit; Banca: 206.4.
  A cincea lună: Banca de start: 206.4 unități; ROI 20% = 41.2 unități profit; Banca: 247.6.

Profit după 5 luni: 147 unități.

După cum poți observa, dacă profitul este reinvestit lună de lună timp de 5 luni în alte ponturi pariuri fotbal azi, obții la final un câștig cu 47 unități mai mare. Unii vor spune că nu este mare diferență, însă gândește-te la un parior care joacă sume consistente de bani. Vorbim, totuși, de un profit cu 50% mai mare, ceea ce clar se “simte” la final.

AICI descoperi cea mai bună casă de pariuri din România!

Ți-am prezentat toate detaliile necesare despre ROI – Return On Investment. Ți-am arătat ce înseamnă acest indice, cum se calculează, dar și cum te poate ajuta să devii un parior mai eficient și să obții câștiguri mai mari. Alege cea mai bună casă de pariuri și începe să pariezi!

Leave a Comment: