Ce sunt pariurile sportive și cum poți juca bilete la pariuri în 2021?

Află din acest articol ce înseamnă să joci la pariuri, cum pariezi efectiv, dar și explicatii pentru pariuri sistem și pariuri simple.

ce sunt pariurile sportive

Pariurile sportive reprezintă o activitate de prezicere a rezultatelor sportive prin punerea unei mize pe eventualul rezultat al unui eveniment sportiv. În primul rând trebuie spus că pentru a putea paria este obligatoriu să ai cel puțin 18 ani împliniți, deoarece astfel nu-ți poti crea cont pentru a paria la casele de pariuri online și, totodată, n-ai voie să intri într-o agenție stradală.

În funcție de sportul pe care se pariază există mai multe opțiuni de pariere: victorie, egal, total goluri / puncte / game-uri, total cartonașe / cornere, handicap, scor final și multe altele. Depinde foarte mult de cât de bogată este oferta fiecărui operator, dar pariurile principale, enumerate la început (victorie, egal, total goluri / puncte / game-uri), se regăsesc la toate casele de pariuri.

Click AICI pentru a paria online! Primești bonus la prima depunere!

1. Termeni de bază în pariurile sportive

Cota este un indice oferit de bookmakeri, indice care reflectă probabilitatea ca acel pronostic să fie câștigător.

Cota finală a unul bilet la pariuri se va obține prin înmulțirea tuturor cotelor de pe bilet. În cazul în care biletul conține un singur pronostic atunci cota acestuia va fi cota finală a biletului.

Câștigul biletului se obține prin înmulțirea cotei finale a biletului cu miza jucată.

2. Reguli de pariere

Se poate paria de la un singur eveniment pe bilet, până la numărul maxim de ponturi pariuri acceptat de casa de pariuri.

Miza minimă este de 1 RON (unele case de pariuri solicită o miză minimă de 2 RON), iar miza maximă depinde de la o casă de pariuri la alta (în general, are legătură cu câștigul posibil).

3. Cum alegi un pronostic

Pentru a juca un bilet, de orice fel, va trebui să:

  • dai click pe cota pronosticului dorit – dacă vrei să pariezi online.
  • scrii pe foaie codul meciului și pronosticul – dacă vrei să pariezi în agențiile stradale.

4. Tipuri de bilete la pariuri

4.1 Bilet simplu

Conține un singur pronostic (cum ar fi pontul zilei).

4.2 Bilet multiplu

Conține 2 sau mai multe selecții, pentru a fi câștigător este necesar ca toate pronosticurile de pe bilet să fie câștigătoare (de exemplu biletul zilei).

4.3 Bilet în sistem

Conține 3 sau mai multe pronosticuri. Se va alege un sistem și biletul va fi câștigător dacă numărul minim de pronosticuri cerute va fi câștigător. De exemplu, la sistem 3 din 5 se va câștiga dacă minim 3 din cele 5 pronosticuri vor fi câștigătoare.

4.4 Bilet în sistem cu baze

Conține 3 sau mai multe selecții. Se va alege dintre ele una sau mai multe baze. Pentru a avea șanse de a câștiga un astfel de bilet baza/bazele trebuie să fie neapărat câștigătoare și, în plus, trebuie să iasă minimul din combinațiile cerute. De exemplu, la sistem 2 baze și 3 din 5 se va câștiga dacă vor ieși ambele baze și 3 din celelalte 5 pronosticuri.

Joacă AICI bilete la pariuri! Ai 500 lei bonus!

Acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie să le știi despre pariurile sportive. În cazul în care ești la început și ai alte nelămuriri despre pariuri poți să ne lași un mesaj în secțiunea de comentarii de mai jos.

Leave a Comment: