Ce taxe platesc daca pariez la case de pariuri online in 2021?

Anul 2016 a fost primul in care pariorii au avut de platit taxe pentru pariuri pe internet. Aceste taxe au dus la o usoara scadere a activatii de pe piata, probabil si pentru ca multi nu stiu anumite lucruri legate de ele.

taxe pariuri online

Introdus odata cu modificarea legislatiei, impozitul pentru pariurile online reprezinta in mod paradoxal un avantaj pentru pariorii romani. Acum putem paria legal, fara sa traim cu riscul ca putem fi prinsi si ulterior amendati cu sume exorbitante.

Acest impozit era perceput la agentiile stradale de ani buni si stim cu totii ca vedeam pariori care jucau acelasi bilet chiar si de 50 de ori doar pentru a nu plati impozit pentru castig mai mare de 600 RON. Asa ca daca pana acum ai jucat offline si nu vrei sa treci la casele de pariuri online datorita taxelor atunci trebuie sa afli cu surprindere ca offline plateai taxe de ani buni.

La agentiile stradale nu numai ca platesti taxe la fiecare bilet castigat, dar sunt unele agentii care iti opresc si 5% din suma pariata ca taxa atunci cand joci un bilet. Asta in conditiile in care la casele de pariuri online ai de platit taxe doar la depuneri (la unii operatori) si la retrageri.

Inca nu esti convins ca la pariuri online ai taxe mai mici decat la pariurile offline?

Ok, uite un exemplu. Joci 1.000 RON la Superbet offline si tot 1.000 RON la Superbet online (ia aici bonus 500 RON) pe o cota de 5. Offline vei avea un castig de 4761 RON, din care ti se va opri si impozitul de 1%, deci vei ramane in mana cu putin mai mult de 4.700 RON. In schimb, online vei castiga 5.000 RON. Daca nu vrei sa retragi acei bani, ci doresti sa-i tii in cont pentru a mai paria, nu platesti nici macar 0.01% taxe. In schimb daca decizi sa-i retragi va trebui sa platesti 50 RON, mai adaugam 10 RON comisionul atunci cand retragi la ATM si ai ramas cu 4.940 RON. Tot este o diferenta uriasa, de peste 200 RON intre ce ajunge la tine in mana la online si ce primesti daca joci offline.

In plus din 2018 este si mai simpla treaba, deoarece avem impozit la sursa si la pariurile online, astfel ca nu mai ai batai de cap, casa de pariuri opreste si plateste impozitul pentru tine!

Am vorbit despre taxele la retrageri pentru ca acestea sunt cele mai dese. La depuneri, Unibet (click aici pentru bonus 300 RON) percepe o taxa de 5% din suma depusa prin Paysafecard si de 2% la depunerile prin celelalte metode de plata. Taxe de 2% mai percep si alte case de pariuri, dar sunt suficiente agentii la care nu vei plati taxa de 2% la depunere.

In concluzie chiar daca si online se platesc taxe este clar mai rentabil sa jucam ponturi pariuri pe internet deoarece scapam de plata celor 5% din miza la fiecare bilet plasat, lucru care se intampla la agentiile stradale.

Salvează

Leave a Comment: