Cum afectează arbitrii un meci de fotbal?

Fotbalul fără arbitri ar fi un adevărat haos, chiar dacă uneori “oamenii în negru” fac ca pariurile noastre să fie pierdute. În articolul acesta îți voi prezenta principalele modalități prin care arbitrii afectează soarta unui meci de fotbal atunci când vorbim de pariurile sportive.

Click AICI pentru a juca la pariuri online!

cum afectează arbitrii un meci de fotbal

1. Eliminarea unui jucător sau antrenor

A juca cu un om în minus nu este chiar un lucru simplu în fotbal, mai ales pentru echipele favorite la victorie, care controlează jocul și pun presiune la poarta adversă. Pentru “underdog” eliminarea unui jucător poate fi mai ușor trecută cu vederea, pentru că respectiva echipă se poate apăra chiar și așa supranumeric. Este evident însă că pretențiile ofensive se vor diminua aproape spre 0.

Deși în cele mai multe din cazuri arbitrii elimină corect un jucător, au fost și situații în care avertismentele au fost nefondate. Să facem referire chiar la finala Ligii Campionilor din 2017 dintre Juventus și Real Madrid, atunci când centralul a fost păcălit de simularea lui Ramos și l-a eliminat pe Cuadrado fără motiv.

Și trimiterea în tribune a unui antrenor poate influența soarta unui meci. Chiar dacă la prima vedere nu pare un factor prea important, la unele echipe tehnicianul joacă un rol esențial prin informațiile pe care le dă de pe margine. Fără el pe bancă evoluția jucătorilor din teren ar putea avea de suferit.

2. Acordarea sau neacordarea unui penalty

În meciurile echilibrate, dar nu numai, un penalty poate însemna deciderea rezultatului final. De multe ori arbitrii greșesc în acordarea unui penalty sau în neacordarea acestuia.

De exemplu, sunt nenumărate situațiile-n care un henț în careu nu este sancționat, fie din cauza proastei poziționări a arbitrului care nu vede exact faza, fie pe baza unor anumite puncte din regulament, precum “mâna lipită de corp” sau “lipsa intenției”. Evident că putem vorbi și despre situația inversă, în care un penalty este greșit acordat, atunci când un jucător simulează și “joacă teatru” destul de bine încât să-l păcălească pe central.

3. Anularea sau validarea incorectă a unui gol

Este probabil cea mai des întâlnită situație în care un arbitru poate da peste cap ce ponturi pariuri jucăm de noi. Anularea unui gol se poate face pe baza multor motive, precum: fault în atac, offside etc.

Înainte se punea problema uneori și dacă mingea a trecut linia porții, dar acum în campionatele importante există o cameră video care ne arată exact acest lucru, iar informația este transmisă imediat arbitrului de centru care ia decizia potrivită. Invers, ne putem aminti de celebrul gol al lui Maradona de la Mondialul din ’86, atunci când a calificat Argentina în semifinale printr-o astfel de “manevră”.

Reluările video – următorul pas în arbitrajul fotbalistic?

În câteva dintre campionatele importante ale Europei s-a introdus și reluarea video, cunoscută și sub numele de VAR (Video Assistant Referee). Această nouă tehnologie permite arbitrului de centru să vadă reluarea fazei dubioase sau s-aștepte analiza arbitrilor asistenți de la care primește decizia pe care trebuie s-o ia.

Mulți spun că acest arbitraj video ar reduce din spectaculozitatea fotbalului și într-o oarecare măsură au dreptate. Însă, în același timp, toți ne dorim un fotbal cât mai corect, în care erorile de arbitraj să fie reduse la 0, dacă se poate. Va trece însă destul timp până când acest arbitraj video va fi introdus la toate meciurile de fotbal.

Vrei să pariezi online? ACEASTA este cea mai bună casă recomandată de 10pariuri.ro!

Am prezentat în acest articol modalitățile prin care un arbitru poate afecta rezultatul atunci când jucăm pronosticuri fotbal. Oricât de bine am analiza și ne-am informa cu privire la un eveniment, situațiile prezentate sunt imprevizibile și nu le putem lua în calcul. Chiar dacă uneori acestea ne dau peste cap pariurile, pe termen lung astfel de situații nu se vor simți prea mult, pentru că vorbim de cazuri izolate. La bilanțul total va conta doar inspirația și analiza fiecărui parior.

Leave a Comment: