Cum analizăm un meci de tenis – 7 lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere

În acest articol îți voi prezenta 7 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când analizezi un meci de tenis, pentru a avea o idee cât mai clară asupra respectivei partide și despre tipului de pariu pe care mizezi.

analiza unui meci de tenis

1.Suprafața pe care se dispută partida

Există 4 tipuri de suprafețe:

  • zgura – cea mai lentă suprafață, unde mingea nu prinde deloc viteză și nici nu sare foarte mult atunci când atinge pământul.
  • hard outdoor și indoor – 2 suprafețe rapide, destul de asemănătoare, care oferă o viteză-n plus loviturilor, iar mingea sare destul de mult, însă este puțin diferită de la un turneu la altul, în funcție de materialul folosit.
  • iarba – probabil cea mai rapidă suprafață, unde chiar dacă mingea nu sare foarte mult ea prinde o viteză foarte mare.

Este destul de greu ca un jucător să se simtă foarte bine pe toate cele 4 suprafețe. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care trebuie să luăm în considerare suprafața atunci când jucăm predictii tenis.

2. Condiția fizică a jucătorilor

În tenis apar foarte des accidentările, iar în eventualitatea în care un tenismen revine pe teren după o absență de câteva luni, cu siguranță acesta nu va forța în primele meciuri, ci doar va încerca să reintre în ritm.

Vrei să pariezi pe tenis? Dă click AICI și descoperă agenția recomandată!

De asemenea, în situația în care unul dintre jucători a luat parte la multe meciuri într-o perioadă scurtă acesta a acumulat cu siguranță oboseală. La un moment dat aceasta se va resimți în jocul său, care nu va mai avea aceeași prospețime.

3. Forma jucătorilor

În ciuda faptului că nici un meci nu seamănă cu altul, iar în tenis apar deseori surprize, cu siguranță un tenismen care a înregistrat 5 victorii consecutive are moralul mult mai ridicat decât un adverar care se află într-o perioadă slabă, cu multe înfrângeri, chiar dacă teoretic nivelul acestuia este mai ridicat.

4. Participările anterioare ale jucătorilor la respectiva competiție

Pentru cei care nu cunosc acest aspect, dacă un jucător câștigă multe puncte la un anumit turneu în anul următor acesta va fi nevoit să le “apere” (să încerce să obțină același rezultat). Altfel riscă să ajungă pe o poziție mult mai slabă după aceș turneu.

În același timp, un jucător care a participat de mai multe ori la același turneu și a avut rezultate bune are un avantaj față de un tenismen care va participa prima dată la acel turneu.

5. Perioada în care se desfășoară competiția

Începutul de an aduce deseori rezultate neașteptate sau răsturnări de situație. Acest lucru se întâmplă deoarece anumiți jucători nu intră rapid în ritm și sunt deseori insuficient pregătiți pentru aceste meciuri.

De asemenea, finalul de an poate fi fără miză pentru mulți dintre jucători, care nu-și doresc să forțeze o eventuală accidentare. În schimb poate avea o miză importantă pentru alții, cum ar fi obținerea calificării la ATP sau WTA Finals.

6. Locul unde se desfășoară competiția

Cu toate că-n tenis nu există aceeași susținere din partea spectatorilor precum este la fotbal sau la baschet, tenismenii care joacă-n țara natală au un avantaj psihologic față de adversari. Se vor simți mai relaxați, iar publicul va pune presiune pe adversar (atunci când sunt mulți spectatori).

Totodată, anumite competiții (precum cele din America de Sud – Bolivia, de exemplu) se desfășoară la altitudini foarte mari. Aerul este mult mai rarefiat și tenismenilor care nu sunt din acea țară le va fi foarte greu să se obișnuiască și nu vor juca la același nivel ca de obicei.

7. Cotele oferite de casele de pariuri

Cel mai util lucru este să compari cotele unei partide de tenis în ultima fază, dupa ce a fost analizat întregul meci luând în considerare aspectele menționate mai sus. Deseori, cotele oferite de casele de pariuri induc pariorul în eroare și-i formează o percepție greșită asupra meciului.

Vrei să pariezi pe tenis? Vezi AICI care este una dintre casele de pariuri cu cele mai bune cote pe tenis!

Leave a Comment: