Cum analizăm corect un meci de fotbal – 7 aspecte de care trebuie să ții cont în 2021

Fotbalul este cel mai urmărit sport și în același timp cel mai pariat. Nu înseamnă, însă, că este și cel mai profitabil. În acest articol îți voi prezenta cele mai importante 7 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când analizezi un meci pentru a juca ponturi fotbal azi.

analiză meci fotbal

În ultimii ani industria fotbalului s-a dezvoltat enorm, ajungându-se la sume de transfer și salarii care în anii '00 erau de domeniul fantasticului. Acest lucru a influențat, evident, și piața pariurilor sportive. Acum este cu atât mai importantă o analiză atentă și corectă a evenimentelor pe care pariem.

1. Forma de moment a echipelor

Fără doar și poate, forma în care se află o echipă de fotbal este esențială atunci când analizăm partida. O formație care traversează o perioadă bună are un moral ridicat, jucătorii au încredere și sunt foarte mari șansele ca rezultatele pozitive să continue. În schimb, o formație care a întâmpinat probleme în ultimele jocuri va resimți presiunea din partea suporterilor, a antrenorului și va avea nevoie de timp pentru a reveni pe linia de plutire.

Atunci când vorbim de forma de moment trebuie să ținem cont și de adversarii pe care i-a întâlnit o echipă. De exemplu, dacă o formație care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare a pierdut ultimele 3 meciuri cu echipe care se bat pentru titlu nu putem spune ca ea traversează o perioadă slabă. Și situația inversă este valabilă.

2. Motivația echipelor

Motivația reprezintă un factor cheie în orice activitate, implicit și-n fotbal. De acest aspect trebuie ținut cont mai ales în ultimele etape ale campionatului. Atunci unele echipe se luptă pentru atingerea obiectivului stabilit, în timp ce altele, de la mijlocul clasamentului, nu mai au niciun motiv să forțeze.

Evident că acest aspect nu este valabil și-n cazul derby-urilor. Acolo, de cele mai multe ori, ambele formații intră foarte motivate, indiferent de situația din clasament.

3. Problemele financiare

Chiar dacă în campionatele puternice ale Europei (Premier League, Bundesliga, Serie A, La Liga, Ligue 1) această problema este inexistentă, atunci când pariem pe ligile mai puțin cunoscute trebuie să ne interesăm și de problemele financiare ale formațiilor.

În România Liga 1, de exemplu, suntem obișnuiți cu astfel de scenarii. În majoritatea cazurilor acestea afectează în mod negativ performanța jucătorilor. O echipă ai cărei jucători n-au mai fost plătiți de luni bune nu va evolua la nivelul obișnuit.

4. Probleme de lot – accidentați, suspendați

Unul dintre cele mai importante puncte care trebuie atinse în analiza unui meci de fotbal este reprezentat de problemele de lot cu care se confruntă o echipă. Știm cu toții că fiecare formație are în componență câteva vedete sau jucători fără de care rezultatele echipei vor avea de suferit.

În prezent există nenumărate site-uri online care oferă astfel de informații, de la ziare locale și până la site-uri cu tipseri care analizează în amănunt fiecare meci. Ai grijă de unde preiei informațiile, pentru că nu de puține ori s-a întâmplat ca acestea să fie eronate.

De exemplu, dacă ai de gând să pariezi pe un meci cu multe goluri dar afli că golgheterul uneia dintre echipe este accidentat/suspendat este posibil să te răzgândești.

Click AICI pentru a beneficia de un super bonus la pariuri!

5. Condițiile meteorologice

Chiar dacă la prima vedere vei spune că vremea nu poate influența prea mult soarta unui meci de fotbal țin să te contrazic. O partidă disputată pe o ploaie torențială sau pe un teren înghețat este foarte greu de pronosticat. Cea mai bună decizie în acest caz ar fi să eviți pariurile pe astfel de meciuri.

De exemplu, ne aducem aminte de Kazakhstan – Romania (0-0), meci care s-a jucat pe un teren artificial înghețat. Sunt sigur că în condiții meteo favorabile și pe gazon natural rezultatul ar fi fost altul.

6. Întâlnirile directe

Pentru cei mai mulți dintre pariori întâlnirile directe reprezintă cel mai important aspect în analiza unui meci de fotbal. În realitate acestea n-au mare relevanță! Evident, putem lua în calcul meciurile directe din ultimul sezon, dar deja dacă ne bazăm pe rezultatele din urmă cu 3-4 ani nu-i în regulă.

Echipele de fotbal schimbă constant jucătorii, obiectivele și antrenorii. Astfel, o echipă care în urmă cu 2 ani se lupta pentru salvarea de la retrogradare se poate bate acum la titlu, dacă s-au făcut investiții importante la club. În acest caz întâlnirile directe chiar și din ultimul sezon nu mai sunt relevante.

7. Schimbările de antrenori

Un aspect care este destul de important în analiza meciurilor pentru a găsi cele mai bune ponturi pariuri este schimbarea de antrenor la una dintre echipe.

În cele mai multe cazuri antrenorii sunt demiși în urma rezultatelor slabe ale echipei, iar noul tehnician vine motivat să demonstreze că el a fost alegerea potrivită. Acest lucru dă încredere și jucătorilor, care practic pornesc la un nou drum. Astfel, în marea majoritate a situațiilor, o schimbare de antrenor este benefică, iar echipa respectivă ar putea cunoaște o creștere vizibilă de formă în primele jocuri sub comanda noului tehnician.

Vezi AICI care este una dintre cele mai bune case de pariuri online legale!

Leave a Comment: