Cum influențează starea vremii un meci de fotbal?

Fotbalul este cel mai pariat sport în România, însă nu toată lumea știe cum să analizeze și să se informeze corect despre un meci. În rândurile următoare îți voi prezenta cum influențează starea vremii un meci de fotbal, cum se schimbă stilul de joc al unei echipe în funcție de starea gazonului, dar și cum te poți informa corect cu privire la condițiile meteorologice.

Click AICI pentru a paria online la casa de pariuri recomandată!

Starea vremii influențează meciul de fotbal

1. Cum influențează starea vremii un meci de fotbal?

Condițiile meteorologice sunt neglijate de cei mai mulți dintre pariorii care mizează pe fotbal, deși ele se pot dovedi decisive în cadrul unui meci. În continuare îți voi prezenta principalele situații care pot apărea în cazul unor condiții meteo nefavorabile și cum influențează ele jocul echipelor.

1.1 Ploaia

Ploaia este probabil inamicul numărul 1 în fotbal, deoarece este foarte des întâlnită și cauzează multe probleme jucătorilor. Pe un teren îmbibat cu apă mingea devine foarte greu de controlat, deoarece alunecă la contactul cu gazonul. În același timp mobilitatea jucătorilor are serios de suferit. Chiar și o ploaie abătută cu multe ore înainte de startul partidei își poate lăsa amprenta asupra gazonului, dacă acesta nu este întreținut corespunzător.

În astfel de situații echipa care se apără, de obicei outsidera, are avantaj. Atacurile vor avea de suferit, pasele nu vor mai fi precise și mingea va fi greu de controlat. Șuturile de la distanță, care prind gazonul în fața porții pot cauza și ele multe probleme portarilor. Fazele fixe pot fi momente “cheie” în cazul unui gazon afectat de ploaie, iar echipa cu jucători înalți, cu un joc de cap bun poate pune probleme mai mari.

1.2 Ninsoarea

Ninsoarea influențează și ea în mod direct calitatea jocului, aproape la fel ca și ploaia. În cazul unei ninsori destul de slabe condițiile de joc vor fi asemănătoare cu cele de pe ploaie, însă daca ninsoarea este puternică, atunci intervin și alți factori.

Vizibilitatea devine mai redusă, astfel că șuturile de la distanță se pot dovedi utile. De asemenea, dacă ninsoarea este “susținută” și de temperaturi destul de scăzute, atunci terenul de joc devine un adevărat patinoar pe iarba. Riscul de accidentări va fi mult mai mare, deoarece jucătorii nu vor mai avea aceeași mobilitate. Temperaturile scăzute îi pot determina pe jucători să alerge mai mult, pentru a se încălzi, însă starea precară a gazonului probabil nu va conduce la un meci cu prea multe reușite.

Un meci anunțat a se disputa de ninsoare va beneficia și de atenție specială din partea caselor de pariuri. Astfel s-ar putea să întâlnești cote cu valori puțin mai ciudate decât în mod normal.

1.3 Vântul

Vântul se poate dovedi și el un adevărat impediment în meciurile de fotbal. Evident că aici vorbim despre rafale puternice, care influențează traiectoria mingii și chiar viteza cu care jucătorii se deplasează pe teren. În condiții de vânt foarte puternic echipele care se bazează pe mingi lungi, pe fazele fixe și, în general, pe un joc aerian vor avea foarte mult de suferit. Precizia va fi redusă, iar mingile nu-și vor atinge ținta.

Contează și direcția din care bate vântul. O echipă care atacă contra vântului va fi clar dezavantajată. Șuturile vor trebui să fie mult mai puternice pentru a pune-n pericol spațiul porții adverse. Cealaltă echipă, care este oarecum ajutată de vânt ar putea fi mai periculoasă în atac. Ea beneficiază de o putere suplimentară în transmiterea mingii către poartă. În general, însă, vântul afectează performanțele ambelor formații în mod egal.

1.4 Canicula

Canicula este destul de puțin întâlnită-n meciurile de fotbal, deoarece majoritatea campionatelor importante nu programează meciuri pe parcursul perioadei de vară. Totuși, schimbările climatice din ultimii ani pot aduce temperaturi ridicate chiar și-n afara sezonului estival. Prin urmare trebuie să fii atent și la acest aspect.

O temperatură extrem de ridicată afectează-n mod vizibil jucătorii, care vor obosi mult mai repede. În aceste situații condiția fizică joacă un rol foarte important. De asemenea, este important și stilul de joc al unei echipe. Formația cu o posesie net superioară va fi clar avantajată, deoarece consumă mai puțină energie. Pe de altă parte, echipa care aleargă să recupereze baloane va obosi mult mai repede și-n cele din urma va ceda mari spații pe teren, de care adversarii vor putea profita.

Dă click AICI și vei primi bonus de 500 RON!

În general toate fenomenele meteorologice amintite anterior afectează desfășurarea normală a unui meci de fotbal. În cele mai multe cazuri reduc vizibil diferența de valoare dintre echipe. Pe o vreme nefavorabilă suprizele sunt mult mai probabile și, în general, astfel de partide nu produc prea multe goluri.

2. Cum ne informăm despre condițiile meteorologice?

Informarea cu privire la starea vremii este una simplă. În primul rând trebuie să cunoști orașul în care se va desfășura respectivul meci de fotbal și ora de star. Apoi cauți pe internet prognoza meteo din acel oraș. Îți recomand să efectuezi aceste căutări în limba engleză, spre exemplu “weather Manchester”, deoarece vei găsi informații mai apropiate de realitate.

Este clar, însă, că până și prognoza meteorologilor poate da greș uneori. Chiar și așa analiza vremii poate reprezenta o informație de folos în alegerea pariurilor.

Dacă joci ponturi pariuri live atunci vei scăpa de aceste “erori” ale meteorologilor sau de o schimbare rapidă a condițiilor meteo. Odată ce vezi în direct un meci de fotbal iei contact cu vremea și vei ști exact dacă aceasta va influența sau nu jocul echipelor.

Ți-am prezentat principalele lucruri legate de cum influențează starea vremii un meci de fotbal. Așadar, pe lângă aspectele de bază pe care le atingi în analiza unui meci de fotbal (probleme de lot, forma de moment, miza meciului etc.), ține cont și de condițiile meteorologice atunci când joci la pronosticuri fotbal azi. Astfel îți vei crește cu siguranță șansa de a câștiga.

Leave a Comment: