Cum instalezi Sopcast şi urmăreşti meciuri gratis?

Cum instalezi Sopcast şi urmăreşti meciuri gratis? În acest articol îţi voi explica detaliat tot ce trebuie să faci pentru a putea viziona meciuri pe net gratis prin intermediul canalelor sopcast.

cum instalezi sopcast

1. Ce este Sopcast?

Foarte popular în urmă cu câţiva ani, Sopcast este un program gratuit prin care putem accesa conţinut video la o calitate decentă, inclusiv evenimente sportive. La noi în ţară a căpătat popularitate exclusiv datorită canalelor de sport sopcast online.

sopcast

2. Cum se instalează Sopcast?

În primul rând, trebuie să precizăm faptul că Sopcast este disponibil pentru 4 platforme (Windows, Android, Linux şi Macintosh).

În acest articol voi prezenta tutorialul de instalare pe platforma PC, însă şi pe Linux şi Mac procedura este foarte asemănătoare.

Pentru Android însă e puţin mai dificil, întrucât trebuie descărcat APK-ul cu ultima versiune. Dacă doreşti detalii despre instalarea pe Android, lasă un comentariu şi îţi voi explica detaliat.

Pentru instalarea pe Windows, trebuie să accesăm site-ul oficial, iar mai apoi secţiunea de sopcast download. Link-ul este http://www.sopcast.com/download/

sopcast instalare

Odată accesat link-ul de mai sus, o să apară această pagină, de unde trebuie selectat SopCast for Windows.

După ce ai făcut click pe Sopcast for Windows, urmează să selectezi un link valid de descărcare (mirror), de regulă primul link care apare pe site.

Descarcă Sopcast sub formă de arhivă .rar, care conţine fişierul Setup-Sopcast-4.2.0-2016-05-26.exe (aceasta este ultima versiune stabilă a programului – cel mai bun Sopcast).

Urmează să dai dublu click pe fişierul Setup-Sopcast-4.2.0-2016-05-26.exe şi va porni instalarea programului.

sopcast limbă

Prima dată va trebui să selectăm limba de instalare. Aplicaţia oficială nu are decât două limbi disponibile, engleză şi chineză. Dacă nu eşti familiarizat cu limba chineză, te sfătuiesc să alegi engleza.

sopcast setup

Mai departe trebuie să apeşi butonul next, apoi în fereastra următoare să selectezi căsuţa care confirmă că eşti de acord cu termenii şi condiţiile şi să alegi folderul unde urmează să fie instalat programul.

sopcast program

3. Deschiderea şi configurarea programului Sopcast.

Dacă totul a mers OK până acum, ar trebui să poţi dechide programul Sopcast din locaţia unde l-ai instalat.

cont sopcast

Aşa arată fereastra principală de Sopcast login.

Sunt două variante de logare, fie ca utilizator anonim, fie ca şi client, pentru a doua opţiune fiind necesară înregistrarea.

Cel mai simplu este să te loghezi ca anonim.

sopcast instalat

Odată deschis programul, aşa arată fereastra principală.

Programul este un utilitar care transmite conţinut video prin intermediul unor linkuri, denumite adrese sopcast. Aşadar, programele tv sopcast sunt în realitate simple adrese prin intermediul cărora accesăm conţinutul media.

O adresă Sopcast (sopcast link) este un link de forma sop://broker.sopcast.com:3912/148886.

În urmă cu câţiva ani erau foarte mult canale sopcast online, însă în prezent numărul canalelor tv sopcast s-a diminuat considerabil, urmare a blocării frecvente a linkurilor.

Pentru a putea să accesezi un stream video trebuie să introduci manual adresa de forma celei de mai sus în fereastra “Address” din meniul principal, şi mai apoi să apeşi tasta “Enter”.

sopcast meciuri live

Dacă link-ul este valid şi actual, după câteva secunde de buffering, în funcţie de viteza conexiunii la internet, stream-ul ar trebui să pornească.

Meciurile live sopcast pot fi urmărite prin accesarea streamului aferent fiecărui canal sportiv.

4. Link-uri sopcast pentru canale de sport româneşti.

În continuare, o să îţi ofer o listă cu linkuri sopcast valide pentru principalele canale de sport româneşti.

Link-urile au fost verificate la data redactării articolului, e posibil ca unele din ele să nu mai fie de actualitate după o anumită perioadă.

4.1 Eurosport live Sopcast.

sop://185.122.59.8:3912/265020

4.2 Eurosport 2 live Sopcast.

sop://185.122.59.8:3912/264986

4.3 Telekom 1 live Sopcast.

sop://185.122.59.8:3912/264940

4.4 Telekom 2 live Sopcast.

sop://185.122.59.8:3912/265864

4.5 Look Tv live Sopcast.

sop://185.122.59.8:3912/265099

4.6 Digi Sport 1 Sopcast.

sop://broker.sopcast.com/3912/148886

Poți vedea meciuri live online și la această casă de pariuri!

Pentru canalele Digi Sport live online gratis, avem o alternativă foarte bună, accesând acest link -> http://sport.tvmd.info/2018/11/7-digi-sport-1.html.

În concluzie, chiar dacă Sopcast nu mai este cel mai popular serviciu de streaming video pentru evenimentele sportive, având concurenţă serioasă, rămâne o alternativă viabilă.

Un site destul de bun pentru linkuri Sopcast este https://tvron.net/.

La această adresă găseşti adrese actualizate pentru toate posturile tv româneşti care transmit meciuri live, însă mai găseşti şi adrese pentru site-uri din străinătate (chiar dacă nu toate folosesc platforma Sopcast, majoritatea sunt pentru concurentul Acestream).

Personal, pot să vă recomand şi o altă aplicaţie, Sportzone, care în ultimii doi ani a devenit foarte căutată de către pariori şi cu privire la care o să revin cu un articol mai detaliat.

Dacă aveţi nelămuriri sau întrebări legate de Sopcast, vă aştept în secţiunea de comentarii.

Leave a Comment: