Cum să analizezi un meci de fotbal pentru a câștiga la pariuri sportive în 2021

Orice parior cu vechime știe că este bine să joci cât mai puține pronosticuri pe bilet ca să câștigi. Unii joacă doar un singur pariu pe bilet, în special din fotbal pentru că este sportul cel mai urmărit. Dar ar fi bine să analizezi partida de fotbal, să te uiți pe statistică, să ai informații noi despre lotul celor 2 echipe, ce jucători importanți sunt suspendați sau accidentați, care este relația dintre patron și antrenor în ultimele săptămâni, ce arbitru va fi la centru, cum va fi vremea și multe altele.
analiza unui meci de fotbal

În acest articol o să-ți prezint câteva idei despre cum să analizezi un meci de fotbal pentru a câștiga la pariuri sportive.

1. Evoluția echipelor în ultimele partide jucate

Eu mă uit la ultimele 4 partide pentru forma de moment a unor echipe, dar și la ultimele 10 meciuri ca să-mi fac o idee câte victorii au obținut și-n câte meciuri au marcate ambele ori s-au înscris peste 2,5 goluri.

Contează foarte mult dacă echipa favorită joacă acasă sau în deplasare. Anumite echipe de mijlocul clasamentului joacă pe viață și pe moarte acasă, dar în deplasare dacă sunt conduse n-au forța să egaleze. De aceea este recomandat să urmărești des un anumit campionat de fotbal și, în special, câteva echipe.

2. Poziția in clasament

Dacă un anumit campionat de fotbal este la jumătate sau spre final poziția echipelor din clasament contează. În cazul în care au trecut doar câteva etape, poziția în clasament este irelevantă. Au fost cazuri în care unele formații au fost pe primul loc după 3-4 etape, dar la finalul campionatului s-au clasat în a doua jumătate a clasamentului.

3. Motivația celor 2 echipe

O formație se poate bate pentru locul 4 în La Liga, care va duce direct în Champions League, iar altă echipă și-a atins obiectivul și a scăpat de retrogradare. A doua echipă este la mijlocul clasamentului, nu mai are șanse la calificarea în cupele europene și a scăpat de grijile retrogradării. Cealalată formație trage tare pentru cele 3 puncte ca să prinda grupele Ligii Campinilor și va da totul în teren.

Acest lucru este valabil și dacă sunt ultimele etape și o echipă se zbate să scape de retrogradare.

Joaca AICI la casa de pariuri preferată de români!

4. Starea terenului de joc și vremea la ora meciului

Barcelona sau Manchester City joacă fotbal spectaculos, pasează des și fac pressing sus dacă terenul este ca o masă de biliard și sunt condiții atmosferice bune. Dacă plouă puternic sau este ninsoare aceste 2 echipe sunt mult mai ușor de contracarat.

Contează mult și statura jucătorilor celor 2 echipe pe care pariezi. Pe vreme ploioasă cei înalți și puternici rezistă mai bine la atacuri 1 contra 1 sau la faze fixe.

5. Jucătorii accidentați și suspendați

Este foarte important să știi ce jucători au luat cartonaș roșu în etapa trecută sau dacă au adunat prea multe cartonașe galbene și nu pot juca în meciul pe care vrei să pariezi. Dacă este absent din cauza unei accidentări unul dintre cei mai buni fundași sau atacanți, nivelul primului 11 va fi mai scăzut.

Pe internet găsești repede informații de acest gen și astfel poți să iei deciziile cele mai bune atunci când pariezi. Dacă va lipsi un jucător decisiv atunci echipa adversă ar putea prinde curaj.

Contează enorm și transferurile din ultimele luni, mai ales dacă o echipă se desparte de un jucător valoros. De când a plecat Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus, echipa spaniolă nu mai este de speriat pentru adversarele din La Liga.

6. Istoricul meciurilor directe

Să te uiți la această statistică daca se joacă-n campionat, pentru că acolo cele 2 echipe se întâlnesc des. Dacă este un meci din cupele europene acest istoric al meciurilor directe devine irelevant. Prin urmare, dacă echipele s-au întâlnit des în ultimii ani atunci istoricul meciurilor directe este de luat în calcul.

7. Evită meciurile de tradiție

Sunt meciuri importante în fotbalul mare, cum ar fi Barcelona – Real Madrid, Inter – AC Milan, Lazio – Roma, Bayern Munchen – Borussia Dortmund, Manchester City – Manchester United care atrag milioane de pariori. Ar fi bine să eviți aceste derby-uri atunci când joci ponturi pariuri.

Plasează AICI un pariu fără riscul de a pierde!

Sunt meciuri unde nu contează locul în clasament sau forma de moment. Se joacă tare, nu se menajează nimeni, se joacă “pe viață și pe moarte” și suporterii fac spectacol total în tribune. Este foarte greu să dai un pronostic la un asemenea meci în care nimic nu este sigur. Prin urmare ar fi bine să eviți aceste partide.

8. Frecvența de joc

Sunt echipe, mai ales cele din Anglia, care joacă des, chiar și la 3 zile distanță, pentru că au meciuri în campionat, cupele europene și cupe naționale. O echipa din Anglia care a dat totul într-o partidă din Liga Campionilor și-n câteva zile va avea o deplasare grea, la o formație care n-a jucat în cupele europene și este odihnită și-n formă, ar putea să aibă probleme chiar dacă este favorită.

Prin urmare este de evitat să pariezi pe formații care au jucat în acea săptămână-n cupele europene.

9. Informații din interiorul cluburilor de fotbal

Sunt situații ciudate în fotbal, care n-au legătură cu tactica sau cu primul 11. Trebuie să ai informații de la români care sunt fani ai anumitor echipe, așa cum eu am prieteni înnebuniți după Real Madrid, Liverpool sau Inter.

Astfel vei afla unele știri care poate că nu răsuflă în presa internațională și vei avea șanse mai mari să găsești un pariu valoros.

10. Arbitrul partidei

La un meci poate să fie un arbitru care lasă jocul liber sau poate fi unul care întrerupe des partida. O echipă care intră tare și la intimidare, precum Atletico Madrid, va fi avantajată de un arbitru care lasă jocul mai liber.

Ar fi bine să știi arbitrul care se va  afla la centru la meciul pe care ai de gând să pariezi. Sunt câteva site-uri de statistică despre arbitri și numărul de cartonașe acordate de aceștia, în caz că preferi să pariezi pe așa ceva.

11. Puncte forte și slabe ale fiecărei echipe

Sunt echipe care stau bine în defensivă, ca Atletico Madrid, echipe cu un atac formidabil, ca Barcelona, Liverpool, Manchester City sau PSG ori echipe cu un mijloc greu de trecut. Fiecare echipă menționată anterior are și puncte slabe. Atletico nu se descurcă bine dacă este condusă pentru că joaca mult pe contraatac, Barcelona are probleme la fazele fixe pentru că n-are jucători înalți, iar Manchester City are probleme când este pusă sub presiune, mai ales în zona fundașilor centrali.

Totul este să știi punctele forte și slabe ale fiecărei echipe înainte să joci un pronostic fotbal.

Pariază AICI cu 500 lei bonus la prima depunere!

Leave a Comment: