Cum se pariază pe principalele tipuri de pariuri în 2021

Dacă ești la început de drum în pariuri și vrei să afli detalii despre cele mai cunoscute tipuri de pariuri te afli-n locul potrivit. În cele ce urmează-ți voi prezenta principalele tipuri de pariuri pe fotbal, tenis, baschet și handbal oferite de casele de pariuri legale.

cum se pariază pe principalele tipuri de pariuri

Pariuri principale pe fotbal

Cele mai populare pronosticuri fotbal sigure sunt pe următoarele piețe:

 • Rezultat final 1X2 – este cel mai cunoscut tip de pariu pe fotbal. Trebuie indicat rezultatul final al partidei după timpul regulamentar de 90 de minute plus eventualele minute de prelungire. Pariul “1” reprezintă victoria echipei gazdă, “2” înseamnă că echipa vizitatoare să câștige, în timp ce “X” este câștigător în cazul unui rezultat de egalitate.
 • Peste/Sub 2.5 goluri – un alt pariu foarte popular la fotbal este cel pe numărul de goluri. Și-n acest caz sunt luate-n considerare golurile de la finalul timpului regulamentar. Eventualele reprize de prelungiri nu se pun la socoteală. “Peste 2.5 goluri” înseamnă că-n meci trebuie să se marcheze 3 sau mai multe goluri pentru ca pariul să fie câștigător, în timp ce selecția “Sub 2.5 goluri” ne aduce profit în cazul unui meci cu maxim 2 reușite. Evident că există mai multe linii de goluri: 0.5, 1.5 etc. dar linia de 2.5 este cea mai populară.
 • Ambele echipe marchează Da/Nu – aici este simplu, deoarece avem de ales fie că ambele echipe să înscrie în meci, fie ca măcar una dintre ele să nu marcheze. “Ambele echipe marchează – Da” este câștigător dacă ambele formații înscriu cel puțin un gol în timpul regulamentar, în timp ce la “Ambele echipe marchează – Nu” avem nevoie ca cel puțin o echipă să nu marcheze în meci.

Click AICI pentru a plasa pariuri pe fotbal!

Pariuri principale pe tenis

 • Câștigător meci – la acest tip de pariu trebuie să indici jucătorul care va câștiga partida. În funcție de ordinea-n care sunt trecuți cei doi sportivi alegem “1” pentru victoria primului tenismen și “2” pentru victoria celui de-al doilea.
 • Total seturi Peste/sub – aici în funcție de tipul meciului (2 din 3 seturi sau 3 din 5) se pot alege mai multe tipuri de pariuri. Liniile sunt de 2.5 seturi, respectiv 3.5 sau 4.5. De exemplu, la un meci de “cel mai bun din 3 seturi” pariul “Peste 2.5 seturi” va fi câștigător în cazul în care ambii jucători câștigă cel puțin un set. La fel este cazul și la selecția “Peste 3.5 seturi” în cazul unui meci de tipul “Best of 5”.
 • Total game-uri Peste/sub – în funcție de diferența de valoare dintre cei doi jucători și de numărul de seturi care se vor juca, casele de pariuri setează anumite limite de game-uri. De exemplu, la un meci de 2 din 3 seturi putem întâlni linia de 20.5 game-uri. “Peste 20.5 game-uri” va fi câștigător dacă-n meci se joacă cel puțin 21 de game-uri, în timp ce la “Sub 20.5 game-uri” avem nevoie de maxim 20 de game-uri pentru ca pariul să fie câștigător.

Click AICI pentru a plasa pariuri pe tenis!

Pariuri principale pe baschet

 • Câștigător meci – se indică prin semnele “1” și “2” victoria echipei gazdă, respectiv succesul echipei vizitatoare.
 • Handicap meci – acest tip de pariu diferă de la meci la meci. De exemplu, la un meci Barcelona – Real Madrid dacă avem disponibil handicapul “Barcelona -10.5” sau “Real Madrid +10.5”, primul pariu va fi câștigător dacă Barcelona câștigă la 11 sau mai multe puncte diferență, în timp ce al doilea înseamnă că Real Madrid să nu piardă la mai mult de 10 puncte. Fii atent în regulamentul agenției dacă la acest tip de pariu sunt incluse și eventualele prelungiri.
 • Total puncte – la fel, linia setata de casele de pariuri diferă de la meci la meci. Putem juca ponturi pariuri pe depășirea unui anumit prag de puncte în cazul selecției “Peste X.5 puncte” sau pe mai puține puncte decât ne arată linia “Sub X.5 puncte”. Unele case de pariuri online includ și prelungirile în acest tip de pariu, altele nu, deci fii foarte atent.

Click AICI pentru a plasa pariuri pe baschet!

Pariuri principale pe handbal

 • Rezultat final 1X2 – aici avem, ca la fotbal, 3 variante posibile, anume: 1 – victorie echipa gazdă, X – rezultat de egalitate la final și 2 – victorie echipa oaspete.
 • Total goluri Peste/Sub – este similar pariurilor la fotbal, doar că, evident, liniile sunt mult mai ridicate, în jur de 50-60 de goluri.
 • Handicap meci – acest tip de pariu diferă de la meci la meci. De exemplu, la un meci CSM Bucuresti – Gyor dacă avem disponibil handicapul “CSM Bucuresti -2.5” sau “Gyor +2.5” primul pariu va fi câștigător dacă CSM Bucuresti câștigă la 3 sau mai multe goluri diferență, în timp ce al doilea înseamnă că Gyor să nu piardă la mai mult de 2 goluri.

Click AICI pentru a plasa pariuri pe handbal!

Acestea sunt principalele tipuri de pariuri pe cele mai populare sporturi. Evident că mai există și multe altele, dar dacă le-ai înțeles pe acestea, probabil le vei deduce și pe celelalte.

Dacă ai întâlnit un tip de pariu pe care nu-l înțelegi lasă un comentariu și te vom ajuta.

Leave a Comment: