Pariuri pe curse de cai – Sfaturi și strategii

În acest articol îți prezint informații despre pariuri pe curse de cai, îți voi dezvălui câteva “tips and tricks”, dar și ce trebuie să faci dacă ești începător în acest domeniu.

pariuri curse cu cai

Cursele de cai reprezintă una dintre cele mai vechi competiții sportive all-time, iar pariurile pe astfel de curse au existat încă de la început. Dacă înțelegi desfășurarea lucrurilor, cursa de cai poate deveni una profitabilă.

Ce vei găsi în acest articol:

 1. Tipuri de curse cu cai
 2. Tipuri de pariuri la curse de cai
 3. Strategii la pariuri pe curse de cai
 4. Sfaturi pentru începători

Jocurile cu cai de curse au devenit rapid unul din cele mai populare sporturi de pariat din lume. Curse cunoscute precum Cheltenham Festival Rancing, Kentucky Derby, Preakness Stakes sau Grand Național sunt urmărite pe tot globul de peste 10 milioane de oameni. Majoritatea celor care se uită au și pariat la casele online pe cursa respectivă, iar asta face audiența și mai interesantă.

1. Tipuri de curse cu cai

Un prim lucru important de care trebuie să ții cont când pariezi în acest domeniu este tipul de cursă. Da, avem mai multe tipuri de curse cu cai, iar mai jos am dat doar câteva exemple:

 • Flat racing
 • Jump racing
 • Steeple chasing
 • Endurance riding
 • Quarter horse racing
 • Harness racing

Nu trebuie neapărat să înțelegi fiecare cursă în detaliu, însă e nevoie să fii puțin informat în legătură cu tipul de cursă pe care pariezi, dacă vrei să ai succes. Asta te va ajuta să cunoști și diferitele rase de cai care concurează în aceste curse.

2. Tipuri de pariuri pe curse cu cai

Ca în orice alt sport, plasarea unui pariu la cursele cu cai e un lucru destul de ușor de făcut. Pariurile online îți oferă în acest domeniu aproape toate detaliile unei curse: forma de moment, ultimele știri, video cu caii care te interesează, dar și informații despre locul unde se va desfășura cursa, cunoscut sub numele de track.

Poți pune un pariu pe o cursă cu cai specifică, depinzând direct de două categorii: pariuri straight sau pariuri exotice.

2.1 Tipuri de pariuri straight la curse de cai

Tipurile de pariuri straight se referă la mizele plasate pe un singur cal:

 • Pariul Win – aici pariezi pe calul care tu crezi că va termina cursa pe prima poziție. Vei colecta profitul doar dacă calul respectiv câștigă cursa.
 • Pariul Place – în multe cazuri poți ajusta poziția pe care calul se clasează la finalul întrecerii. Un exemplu concret ar fi plasarea unui pariu că cel vizat să fie clasat pe primele două poziții. Evident – profitul va fi mai mic decât dacă ai merge pe câștigătorul cursei.
 • Pariul Show – acest gen de pariu îți oferă șansa să fie câștigător în cazul în care calul ales termină pe una din cele 3 poziții de pe podium (1, 2 sau 3). Payout-ul este mai mic decât la “pariul place”, însă aici ai mai multe șanse de câștig (3 poziții posibile).
 • Pariul “across the board” – când plasezi o miză pe un astfel de pariu la cursele cu cai te aștepți ca reprezentantul ales să facă show în cursa propriu-zisă. Pariul cuprinde toate cele 3 cazuri de mai sus, și în acest caz miza pe care trebuie s-o plasezi este mai mare, mai exact – cam de 3 ori mai mare decât la un pariu obișnuit.

2.2 Tipurile de pariuri exotice

În cazul pariurilor exotice ai oportunitatea să plasezi o miză pe ponturi multiple, pe mai mulți cai din cursă. La pariurile straight am văzut că puteai alege un singur cal, pe care să plasezi un singur tip de pariu.

La pariurile de tip exotic ai mai multe variante, ceea ce înseamnă automat că ai nevoie de un bankroll mai mare, de extra skill-uri în domeniu, dar și de capacitatea de a anticipa cam ce se va întâmpla în cursă.

 • Pariul Exacta – aici pariezi pe 2 cai să se plaseze pe primele două poziții într-o anumită ordine. De exemplu, dacă ai plasat un “pariu exacta” pe caii cu numerele “2” și “4”, poți colecta câștigul doar dacă calul cu numărul 2 câștigă cursa, iar calul cu numărul 4 termină pe poziția secundă.
 • Pariul Quinella – spre deosebire de “exacta”, pariul de tip “quinella” îți permite să pariezi pe 2 cai în orice ordine. De exemplu: dacă ai mizat pe caii cu numerele “3” și “5”, vei avea un bet câștigător dacă cei doi cai termină în primele două poziții din cursă (nu contează ordinea). Acest pariu are un profit mai scăzut decât anteriorul din moment ce nu este specific, însă șansele de câștig sunt mai mari.
 • Pariul Trifecta – la acest tip de pariu vei miza pe 3 cai. Aceștia trebuie să ocupe primele 3 poziții la finalul cursei. Dacă de exemplu plasezi o miză pe caii cu numerele “2”, “3” și “5”, aceștia trebuie să treacă linia de sosire în această ordine, adică locurile 1, 2, respectiv 3.
pariuri pe curse de cai

3. Strategii de câștig la cursele cu cai

În domeniul “horse racing” avem destule opțiuni de pariere și strategiile sunt și ele pe măsură. Am ales un top 3 strategii de câștig, iar detaliile le regăsești mai jos.

3.1 Strategia Dutching

Pentru jucătorii care apreciază calculul matematic e unul din cele mai bune sisteme de pariuri la cursele cu cai. Pe scurt, strategia Dutching asigură că miza investită când pariezi pe un număr de cai, îți aduce profit de fiecare dată, indiferent de calul câștigător. Deși această strategie implică destule calcule elaborate, dacă vei căuta în online găsești destule calculatoare precum cel de mai jos, ce îți vor fi extrem de folositoare.

Calculator strategia Duching:

https://www.oddschecker.com/betting-tools/dutching-calculator

Trebuie mai întâi să găsești o cursă cu destul participanți (măcar 10). Apoi vei alege 2 din primii 3 cai favoriți, ce au cote generoase. O dată ce ai făcut asta, trebuie să calculezi probabilitățile cailor aleși să câștige cursa, în funcție de cotele primite. După asta vei avea o miză ce-ți va aduce profit indiferent de care din cei 2 concurenți va câștiga cursa.

3.2 Pariul împotriva calului favorit

Acest tip de pariu e cunoscut drept laying the favourite și se întâmplă atunci când plasezi un pariu împotriva favoritului cursei. E o strategie care la prima vedere e opusul principiilor de bază în domeniul pariurilor sportive, însă dacă e folosită eficient va asigura profit în timp.

Statistica curselor cu cai ne spune că, în medie, probabilitatea favoriților să piardă o cursă este mai mare decât să o câștige. Trebuie să te gândești că dacă un cal este favorit pentru că are cei mai mulți bani pariați pe el, nu înseamnă automat că va și câștiga cursa respectivă. Folosind metoda betting exchange poți plasa lejer un bet împotriva favoritului. În timp, prin practică, vei învăța când e momentul oportun să aplici această strategie.

3.3 Value Betting

Am ales value betting ca o strategie în domeniul curselor cu cai, deși nu se folosește neapărat doar în acest domeniu. Este însă o secvență extrem de importantă pentru a maximiza în timp profitul.

Ce reprezintă value betting în horse racing?

E în esență atunci când vezi un cal under priced într-o anumită cursă, iar cota primită de bookmakeri nu reflectă acest lucru. Dacă după o analiză bine pusă la punct observi ceea ce casele de pariuri omit, atunci e o bună oportunitate să plasezi un pariu.

În imaginea de mai jos este formula clasică pentru a știi dacă pariul tău reprezintă sau nu, un value bet. Formula e valabilă pentru toate sporturile în pariurile online, nu doar la cursele cu cai.

value bet curse cu cai

Să zicem că ai calculat un procentaj de 25% pentru ca un cal care are cota 5.00 să câștige cursa. Atunci, calculele sunt cam așa:

(5 x 25) / 100 = 1.25

1.25 este mai mare decât 1.00, de aici rezultă că pontul tău e în categoria “value bet”.

4. Sfaturi la pariuri pe curse de cai

Dacă te aștepți să faci bani de la primele pariuri pe cursele cu cai, vei fi ușor dezamăgit. Asta îți vor spune și jucătorii experimentați care au făcut destule greșeli până să aibă pus la punct un bun money management și anumite strategii câștigătoare.

Pentru a evita aceste greșeli de începător, îți dau câteva sfaturi la pariuri extrem de utile dacă pariezi pentru prima oară pe o cursă cu cai:

 1. Începe cu mize mici
 2. Setează-ți un buget bine stabilit
 3. Nu paria pe fiecare cursă
 4. Evită pariurile multiple
 5. Urmărește cursele cu cai
 6. Mergi fără teamă pe outsideri
 7. Pariază online

Nu o să explic în detaliu despre fiecare, o să dau doar câteva precizări.

Mizele folosite la început trebuie să fie mici pentru a controla bugetul, unul bine stabilit de la început.

Urmărind cursele la care ai pariat îți vei face o idee despre ce ai făcut bine, sau nu, în legătură cu pariul propus. Vei colecta informații și vei știi cum să procedezi la următoarea cursă, forma de moment fiind extrem de importantă.

În privința calului outsider, trebuie să simți când e momentul oportun să mergi pe mâna lui, pentru că în domeniul acestor curse, caii nefavoriți (sau underdogs) câștigă destul de des.

Vei găsi nenumărate opțiuni de pariere pentru cursele cu cai, la aceste case de pariuri online de top.

Leave a Comment: