De ce este important să ai o evidență a pariurilor în 2021

Ținerea unei evidențe a pariurilor plasate este neglijată de marea majoritate a pariorilor din România! Acest aspect este unul destul de important în evoluția ta, deoarece te poate ajuta să eviți unele greșeli și să-ți perfecționezi stilul de joc.

evidența pariurilor

În articolul acesta îți voi explica de ce este important să ții evidența pariurilor, dar și care este cea mai bună și la îndemână soluție pentru a face acest lucru.

Pariază online AICI la casa de pariuri cu cele mai bune cote!

1. De ce este important să ții o evidență a pariurilor?

Cei mai mulți dintre pariori vor spune că n-are absolut nicio legătură ținerea unei evidențe a pariurilor cu câștigurile înregistrate și singurul lucru care contează este să analizezi cât mai bine evenimentele pe care pariezi. Țin să te contrazic aici și-n cele ce urmează îți voi prezenta cele mai importante avantaje pe care le vei dobândi dacă vei începe să ții evidența pariurilor jucate.

1.1 Vei ști exact care sunt câștigurile / pierderile

Deși pare un lucru banal la prima vedere, mulți dintre pariori nu cunosc exact situația banilor investiți în pariuri. Este de ajuns să câștige un bilet mai mare și vor spune că sunt “pe plus”, dar n-au o evidență a tuturor pariurilor plasate anterior. Chiar dacă vorbim despre bilete jucate cu mize mici, acestea se adună-n timp și dacă vei ține o evidență vei vedea că rezultatele nu sunt tocmai cele așteptate.

1.2 Poți vedea sporturile / campionatele care îți aduc profit

Este bine cunoscut faptul că nimeni nu se poate pricepe la toate sporturile și campionatele, iar ținerea unei evidențe a pariurilor te va ajuta să conștientizezi acest lucru. Vei putea observa foarte ușor care sunt campionatele pe care le anticipezi cel mai bine, dar și cele care te trag în jos și astfel vei putea lua decizia de a renunța la competițiile care nu-ți aduc câștiguri.

Sfatul meu este să te axezi pe un singur sport și, eventual, doar pe câteva campionate (2-4) pe care să le urmărești cu atenție.

1.3 Vei ști care tipuri de pariuri sunt profitabile pentru tine

În strânsă legătură cu punctul anterior sunt și tipurile de selecții pe care mizezi. Unele persoane prind mult mai ușor ponturi pariuri de tip 1×2, în timp ce altele pot intui foarte bine numărul de goluri dintr-un meci (sub/peste) sau câștigă cu pariurile de tipul “ambele echipe înscriu”.

Ținând evidența pariurilor jucate vei observa ușor care sunt tipurile de pariuri care-ți aduc cele mai mari câștiguri la pariuri sportive. Acest lucru nu înseamnă să te limitezi la un singur tip de pariu, ci să analizezi cu mai mare atenție tipurile de selecții care te-au tras în jos.

2. De ce nu este suficient istoricul de pe site-ul agenției de pariuri?

Odată ce ai înțeles importanța tinerii unei evidențe a pariurilor jucate probabil îți vei pune întrebarea: “de ce nu este suficient istoricul de pe site-ul agenției de pariuri?“.

În primul rand, acolo vei găsi prea puține informații, pe baza cărora nu vei putea trage concluziile potrivite. Singura informație folositoare pe care o poți obține din acest istoric este profitul înregistrat. La majoritatea caselor de pariuri online poți alege o anumită perioadă pentru care să-ți fie afișate pariurile jucate, iar sistemul va face automat calculele cu privire la totalul banilor jucați și la câștigurile obținute.

Acest lucru este valabil doar în cazul în care joci la un singur operator. Dacă, însă, pariezi la mai multe agenții de pariuri, așa cum este și recomandat, atunci istoricul pariurilor devine foarte greu de urmărit și pentru a putea trage concluziile necesare va trebui neapărat să ții evidența separat, luând în calcul pariurile jucate la toate casele.

3. Cum poți ține evidența pariurilor jucate?

Cea mai bună și-n același timp cea mai ușoară metodă de a ține evidența pariurilor jucate este folosind programul Excel de la Microsoft Office. Probabil majoritatea au auzit de el. Este un program foarte ușor de folosit, care te va ajuta foarte mult să ții o evidență corectă a pariurilor plasate.

3.1 Ce informații trebuie să conțină acest istoric personal al pariurilor?

În primul rând, informațiile de bază, care nu trebuie să lipsească dintr-o evidență a pariurilor sunt: data evenimentului, evenimentul propriu-zis, pronosticul ales, miza plasată și profitul înregistrat. Pe lângă acestea recomand să mai introduci: sportul și liga din care face parte evenimentul, dar și o serie de date statistice, precum miza medie, cota medie, ROI (return of investment) și Hitrate (numărul pariurilor câștigate raportat la numărul total al pariurilor).

Un cap de tabel usor de folosit, dar in acelasi timp extrem de util ar putea sa arate in felul urmator:

evidența pariurilor în excel

Cu câteva cunoștințe de bază în Excel coloanele din dreapta se pot calcula automat pe baza informațiilor introduse-n partea stângă.

Click AICI pentru a paria online – primești și un bonus!

Astfel, după o perioada mai mare de timp (minim 2-3 luni) poți trage câteva concluzii importante cu privire la evoluția pariurilor tale: care sport/campionat este cel mai profitabil, care tipuri de pariuri au mers cel mai bine etc. și-n acest fel îți poți îmbunătăți evoluția.

Ți-am prezentat motivele pentru care este important să ții evidența pariurilor plasate, dar și care este cea mai ușoară și totodată cea mai bună metodă pentru a o ține. Este evident că acest lucru necesită timp suplimentar dedicat pariurilor. Dacă vrei să câștigi bătălia cu casele de pariuri ar trebui să iei în considerare acest aspect.

Leave a Comment: