De ce tenisul este un sport unde meciurile pot fi trucate mai ușor

În acest articol îți voi prezenta motivele pentru care tenisul este unul dintre sporturile unde meciurile pot fi trucate mai ușor decât în alte sporturi.

În primul rând, cu excepția partidelor de dublu, unde avem 4 jucători implicați, în meciurile de simplu sunt doar 2 jucători care iau parte la joc. Astfel, într-o eventuală încercare de a se truca o partidă este suficient ca doar unul dintre ei să accepte un “compromis” și lucrurile pot lua o întorsătură neașteptată.

Pariază online AICI pe meciuri de tenis; primești și un bonus!

de ce tenisul este un sport unde meciurile pot fi trucate mai usor

Astfel, nu este cazul să fie implicate mai multe persoane, precum ar fi în fotbal sau handbal. Eventualele câștiguri pot fi la fel de mari ca în acele sporturi. Mai precis, în eventualitatea în care unul din jucători este condus cu 5-1 sau 5-0, cota pentru ca adversarul sau să reușească să revină și să câștige primul set este una foarte mare, cel puțin 10.

În al doilea rând, tenisul este un sport foarte costisitor, care trebuie practicat încă din copilărie. Trebuie investită o sumă importantă pentru a exista șanse ca respectivul jucător să reușească să joace la un nivel înalt sau cel puțin mediu. Astfel, șansele ca banii investiți să fie recuperați în timp, scad dramatic.

Mai mult decât atât, dacă facem o comparație cu fotbalul, unde chiar și-n ligile secunde se câștigă decent, mai mult decât salariul mediu din țara respectivă, în tenis nu este așa. Tenismenii care joacă în turnee ITF sau chiar și Challenger nu reușesc să-și acopere cheltuielile provenite din cazare și transport din banii câștigați la acea competiție. Astfel sunt mai predispuși la trucarea partidelor.

Cele mai des întâlnite cazuri sunt pentru jucători din afara top 500, care câștigă maxim câteva sute de dolari într-o competiție și care ar câștiga doar pentru un meci trucat pentru pariuri sportive mai mult decât au obținut în mai multe luni din tenis.

În ultimul rând, există posibilitatea ca arbitrul / arbitrii să fie cei implicați în trucarea partidelor. Acest lucru se poate întâmpla mai ales când vine vorba de turnee ITF, unde nivelul este destul de modest atât din punct de vedere al jucătorilor participanți, cât și al arbitrilor. Astfel câteva greșeli într-un meci pot face diferența și multă lume n-ar sesiza acest aspect.

Au existat cazuri de trucare a partidelor, precum:

  • Cunoscuții italieni Daniele Bracciali și Potito Starace, au fost acuzați că au luat parte în cel puțin 2 meciuri trucate, însă aceștia au respins acuzațiile.
  • În 2017 înfrângerea în minimum de seturi a lui Aleksandr Dolgopolov (locul 38 ATP) în fața lui Thiago Monteiro, la turneul de la Winston Salem, a fost anchetată de “Tennis Integrity Unit”.
  • O organizație care acționa în Portugalia și Spania a atras foarte mulți jucători care au pierdut intenționat partidele în peste 17 competiții, iar acești jucători primeau între 500 și 1000 de euro, însă toți erau în afara Top 800 ATP.
  • Campionul din 2016 al Australian Open (pentru juniori), Oliver Anderson, a fost acuzat că a pierdut primul set al unei partide dintr-un turneu Challenger în mod intenționat.
  • 2 arbitri turci au fost suspendați în 2017, după ce au fost depistați că introduceau cu întârziere scorurile în dispozitivile PDA (așa-zisa tabelă a arbitrilor), iar persoane prezente în tribune pariau live pe rezultatul respectivelor puncte.

Pariază online AICI pe cele mai tari meciuri de tenis ale zilei!

Tenismeni români au fost și ei implicați în astfel de cazuri:

  • Alexandru-Daniel Carpen (cel mai bun loc al sau la simplu: 1088; cel mai bun loc la dublu: 274), a fost suspendat pe viață după ce a recunoscut că a fost implicat în astfel de meciuri.
  • Marius Copil și Andrei Pavel au povestit cum au fost tentați să participe în astfel de “jocuri murdare”, însă au refuzat categoric.

Concluzia ar fi ca tenisul nu este nici pe departe un sport foarte “curat” atunci când vine vorba de implicarea mafiei pariurilor. Prin urmare atunci când ai de gând să joci pronosticuri tenis ar trebui să te informezi și despre istoricul jucătorilor implicați, cel puțin atunci când vine vorba de jucători care n-au prins prima suta mondială.

Leave a Comment: