Diferența dintre handicapul asiatic și handicapul european

În acest articol îți voi prezenta cele 2 tipuri de handicapuri existente pe piață în acest moment: asiatic și european și-ți voi prezenta diferențele dintre ele.

Diferența dintre handicap asiatic și handicap european

În ultimii ani, oferta de pariuri a caselor de pariuri online s-a diversificat foarte mult. Astfel din ce în ce mai mulți pariori se orientează și spre alte tipuri de pariuri, în afara celor clasice precum “Rezultat final” sau “Total goluri asiatice”. Vorbim mai jos despre handicapuri și diferențele dintre ele, deoarece handicap -1 sau handicap +1 sunt două pariuri care îți vor aduce rezultate diferite, depinzând dacă handicapul e european sau asiatic.

1. Handicapul asiatic

Handicapul asiatic (asian handicap, în limba engleză) se referă, în principiu, la un avantaj sau un handicap fictiv cu care una dintre echipe sau un jucător pornește înainte de startul unui eveniment. Handicapul asiatic poate fi pozitiv, caz în care acordăm un avantaj fictiv respectivei echipe / jucător, sau negativ, situație în care echipa sau jucătorul ales de noi pornește din start cu un handicap, pe care trebuie să-l recupereze până la final.

Handicapurile asiatice se împart în 3 categorii: fără returnare de miză, cu returnare totală de miză și cu returnare parțială de miză. În cele ce urmează îți voi spune ce înseamnă fiecare.

1.1 Handicap asiatic fără returnare de miză

Este destul de clar faptul că la acest tip de handicap asiatic există doar 2 situații posibile ale pariului nostru: câștigat sau pierdut.

Acest tip de pariu va fi găsit în oferta agențiilor online sub următoarea formă: -0.5/+0.5, -1.5/+1.5 etc. (în fotbal), -6.5/+6.5, -7.5/+7.5 etc. (în tenis) și similar și pentru celelalte sporturi. Ideea este ca atunci când vezi o linie de handicap de formă -x.5/+x.5 trebuie să știi că este un handicap asiatic fără returnare de miză.

Exemplu: Jucăm pe meciul de fotbal FCSB – Dinamo pariul “FCSB -1.5 handicap asiatic”. Pariul este câștigat doar dacă FCSB se impune la 2 sau mai multe goluri diferență. “Dinamo +1.5 handicap asiatic” este câștigat în cazul în care, cel mult, FCSB câștigă la limită acea partidă sau Dinamo nu pierde meciul.

1.2 Handicap asiatic cu returnare totală de miză

Spre deosebire de tipul anterior de handicap aici avem 3 situații posibile ale pariului plasat: câștigat, anulat sau pierdut.

Acest tip de handicap asiatic îl vei întâlni în oferta caselor de pariuri online sub formă: 0 sau DNB, -1/+1, -2/+2 etc. (în fotbal), -6/+6 (în tenis) etc., deci o linie de handicap fără virgulă, în număr fix, va reprezenta un pariu cu returnare totală de miză.

Exemplu: Pariem pe FCSB – Dinamo “FCSB -1 handicap asiatic”. Câștigăm pariul în cazul în care FCSB se impune la 2 sau mai multe goluri, primim miza înapoi dacă FCSB se impune la exact un gol diferență și pierdem pariul în celelalte situații. Invers, “Dinamo +1 handicap asiatic” este câștigat în cazul în care Dinamo nu pierde meciul. Dacă pierde la limită, primim miza înapoi, iar dacă FCSB se impune la 2 sau mai multe goluri pariul este pierdut.

Click AICI pentru a paria la agenția cu cea mai bună ofertă de pariuri cu handicap asiatic!

1.3 Handicap asiatic cu returnare parțială de miză

Acest tip de handicap asiatic practic le combina pe cele 2 de mai sus într-un singur pariu. Astfel, pot exista situații în care jumătate din miza plasată să fie returnată. Acest handicap poate fi găsit în oferta de pariuri sub forma: -1.25/+1.25, -1.75/+1.75, în fotbal, de exemplu, sau oricare altă linie care este de forma x.25 sau x.75. Practic, un pariu de tipul “Handicap asiatic -1.25” ne va împărți miza plasată în 2 pariuri: “Handicap asiatic -1” și “Handicap asiatic -1.5”.

Exemplu: Să presupunem că plasăm un pariu în valoare de 100 RON la meciul FCSB – Dinamo pe pariul “FCSB -1.25 handicap asiatic”. Pariul este câștigat dacă FCSB se impune la 2 sau mai multe goluri diferență. Dacă se impune la exact un gol diferență, primim 50 RON înapoi. În celelalte situații pariul este pierdut.

Pariul “Dinamo +1.25” este complet câștigat dacă Dinamo nu pierde meciul, este pe jumătate câștigat (50 x cota + 50 RON returnați) dacă Dinamo pierde la exact un gol diferență și pierdut dacă Dinamo pierde la 2 sau mai multe goluri diferență.

2. Handicapul european

Principiul handicapului european este același ca în cazul handicapului asiatic, doar selecțiile diferă puțin. Ideea este că la handicapul european nu există returnare totală sau parțială de miză, indiferent de linia aleasă, astfel că pariul nostru poate fi doar câștigat sau pierdut.

Există mai multe linii de handicap european, spre exemplu în fotbal -1/+1, -2/+2, -3/+3 etc. Ideea este că, aplicând respectiva linie de handicap uneia dintre echipe, trebuie să intuim corect rezultatul meciului: victoria gazdelor, egalitate sau victoria oaspeților.

Exemplu: FCSB – Dinamo: “Handicap european -1 FCSB” este câștigat dacă FCSB se impune la 2 sau mai multe goluri diferență, altfel este pierdut. “Handicap european -1 FCSB – egal” este câștigat dacă FCSB se impune la exact un gol diferență, iar “Handicap european +1 Dinamo” înseamnă că Dinamo nu trebuie să piarda meciul (egal sau victorie).

Click AICI pentru a paria la agenția cu cea mai bună ofertă de pariuri cu handicap european!

Trebuie să fii foarte atent în alegerea handicapului și să știi exact care sunt situațiile în care pariul tău este câștigat, anulat sau pierdut. Handicapul asiatic este cel mai des întâlnit, dar pariorii care preferă cote mari își îndreaptă atenția și spre handicapul european, acolo unde dacă se mizează pe varianta egalului după aplicarea liniei de handicap, se pot găsi cote foarte bune pentru biletul zilei.

Leave a Comment: