Principalele diferente dintre pariurile clasice si cele de tip betting exchange

Chiar daca termenul de “betting exchange” nu este foarte popular in randul pariorilor din Romania, totusi in ultimii ani din ce in ce mai multi jucatori devin interesati de aceasta forma de a juca la pariuri. Ea se poate dovedi mult mai profitabila, insa necesita cunostinte suplimentare si, de asemenea, o serie de calitati ce trebuie indeplinite. In acest articol iti voi arata care sunt principalele diferente dintre pariurile clasice si cele de tip betting exchange.

diferențe între pariuri clasice și betting exchange

1. Partile implicate in plasarea unui pariu

Diferenta majora dintre pariurile clasice si pariurile de tip betting exchange este reprezentata de partile implicate in desfasurarea si plasarea unui pariu.

La pariurile clasice lucrurile sunt foarte clare si simple. Operatorul ofera anumite cote pentru evenimentele sportive, iar jucatorii le accepta prin plasarea pariurilor.

Cand vine vorba de betting exchange, lucrurile se schimba, deoarece operatorul nu mai intervine direct. Acesta va fi de fapt un intermediar intre jucatori, care pune la dispozitie un site, o platforma, prin intermediul careia clientii pot face aceste “schimburi de pariuri”. Castigurile agentiei de betting exchange vin in urma unor taxe aplicate castigurilor inregistrate de clienti, astfel ca “supravietuirea” nu depinde de sumele de bani pierdute de jucatori, ca in cazul pariurilor sportive.

Vezi AICI care este singura platforma de betting exchange licentiata in Romania!

2. Diferente importante de cote

O alta diferenta importanta pe care o putem observa intre pariurile sportive si cele de tip betting exchange este reprezentata de cote sau de valoarea acestora mai exact.

Cota reprezinta cel mai important lucru in alegerea unui pariu, deoarece prin intermediul ei ne este calculat castigul. Valoarea cotelor face diferenta, pe termen lung, intre profit si pierderi.

Asa cum probabil stii deja, agentiile de pariuri ajusteaza cotele in functie de payout-ul stabilit, astfel ca niciodata nu vei avea parte de cote “corecte”. Acest lucru se intampla deoarece agentia isi asigura din start un profit, oferind cote mai mici decat cele reale. Astfel, pariorii pornesc din start cu un dezavantaj, pe care trebuie sa-l acopere prin castigarea unui numar mai mare de pariuri.

La betting exchange insa poti juca pe cote mult mai bune decat la pariurile clasice. Aici iti poti seta chiar si singur cota pentru un anumit pariu, insa aceasta trebuie sa fie acceptata de un alt client, care preia in acest caz rolul casei de pariuri. Exista posibilitatea ca pariul tau sa nu fie acceptat, insa in cazul favorabil vei beneficia de o cota mult mai buna si mai corecta decat la pariurile clasice.

3. La betting exchange poti lua locul agentiei de pariuri

Diferenta esentiala intre pariurile clasice si cele de tip betting exchange, care este in acelasi timp si principalul motiv pentru care jucatorii prefera acest tip de pariuri este reprezentata de faptul ca poti fi atat in rolul jucatorului, cat si al agentiei de pariuri.

In aceste situatii intervin pariurile de tipul Pro si Contra. Atunci cand pariezi Pro, practic plasezi un pariu clasic, care trebuie sa fie castigator, in timp ce Contra inseamna ca respectiva selectie NU va fi castigatoare. Toti jucatorii vor cote cat mai bune pentru pariurile de tip Pro, iar daca acestia doresc o valoare mai mare a cotei atunci trebuie sa astepte pana cand cineva le “accepta” pariul, adica da Contra pe respectiva selectie. Astfel tu vei lua locul agentiei de pariuri clasice, acceptand diferite selectii ale jucatorilor pe care le consideri ca NU vor fi castigatoare.

4. Poti paria contra unui eveniment

De asemenea, un alt avantaj al pariurilor de tipul betting exchange, care este in acelasi timp si o diferenta fata de pariurile clasice este reprezentat de parierea contra unui eveniment posibil. Astfel, la Betfair Exchange poti plasa tipuri de pariuri unice, cel mai cautat fiind acela ca un anumit scor corect NU va fi inregistrar, folosit in special de cei care adopta strategia Easy Money.

In general, majoritatea pariurilor de tipul Contra pot fi gasite si in oferta caselor de pariuri clasice (de exemplu Contra peste 2.5 goluri inseamna practic sub 2.5 goluri la pariurile clasice), insa la betting exchange vei primi cote mai bune si in unele situatii poti beneficia de selectii unice, pe care nu le poti juca la pariurile clasice.

5. Unde putem face betting exchange

In acest moment, pe piata din Romania exista un singur operator licentiat care ofera pariuri de tip betting exchange: Betfair (deschide cont aici). Acesta este de altfel si cel mai important operator la nivel mondial pe aceasta nisa.

Site-ul Betfair este impartit in 2 platforme, cea de Sportsbook unde poti paria exact ca la o agentie de pariuri clasica si cea de Betting Exchange, acolo unde poti face schimb de pariuri cu alti jucatori.

Chiar daca la prima vedere betting exchange-ul pare o modalitate mult mai usoara de a face bani din pariuri, te sfatuiesc sa te informezi foarte bine cu privire la mecanismul de functionare al acestor tipuri de pariuri inainte sa incepi sa investesti bani, pentru ca altfel te poti lovi de o serie de situatii neprevazute, pe care nu vei stii cum sa le gestionezi.

Leave a Comment: