Diferența dintre value bets și sure bets

Value bets și sure bets – 2 termeni nu foarte cunoscuți în rândul multor pariori din România. Deși tu poate ai auzit de unul sau chiar de ambii termeni, mulți încă nu știu la ce se referă exact aceștia.

În articolul acesta îți voi explica-n detaliu ce sunt value bets, sure bets. Îți voi da și exemple de astfel de pariuri și-ți voi prezenta principalele diferențe dintre acestea.

Pariază AICI la cea mai bună casă de pariuri din România!

Diferenta dintre value bets și sure bets

1. Ce reprezintă value bets?

Value bets sau în traducere liberă, “pariuri valoroase” reprezintă acele pariuri a căror șansă reală de reușită este mai mare decât șansa reflectată de cota oferită de agențiile de pariuri. Există chiar și o anumită formulă prin intermediul căreia putem calcula dacă pariul pe care l-am selectat este un pariu de valoare sau nu.

  • Valoarea = cota_pariului * probabilitatea_estimată / 100

Cota pariului este practic cota oferită de agenție pentru selecția noastră, în timp ce probabilitatea estimată reprezintă, procentual, șansa de reușită pe care o acordăm pariului nostru.

Dacă-n urma calculelor rezultatul este mai mare decât 1, atunci pariul este unul de valoare. În caz contrar, de cele mai multe ori, se dovedește că acesta nu merită riscul.

Spre exemplu, dacă estimăm că probabilitatea de “peste 2.5 goluri” într-un meci de fotbal este de 60% și pentru acest pariu primim o cotă de 2.00, atunci am găsit un pariu de valoare. Conform formulei (2*60/100 = 1.2), iar rezultatul este mai mare de 1.

Bineînțeles, în alegerea acestor ponturi pariuri valoroase contează foarte mult analiza fiecărui parior. Probabilitatea reală de reușită trebuie estimată cât mai corect, în funcție de statisticile și informațiile pe care le deținem despre un eveniment.

1.1 Cum ne ajută value bets să scoatem profit pe termen lung?

La prima vedere aceste “pariuri valoroase” nu sunt foarte importante. Ele contează foarte mult pe termen lung, deoarece cotele sunt inamicul numărul 1 al pariorilor. Cu siguranță de multe ori ai văzut, de exemplu, la fotbal la linia de 2.5 goluri cote identice: 1.85 pentru peste 2.5, 1.85 pentru sub 2.5. În astfel de cazuri pornești din start cu un dezavantaj, deoarece, payout-ul casei de pariuri este unul mic, care-i asigură profit indiferent de rezultatul meciului.

Probabilitatea teoretică de câștig în astfel de cazuri (peste 2.5/sub 2.5) este de 50% pentru oricare selecție. Astfel, în cazul ideal, ar trebui să primim cota de 2.00, dar primind o cotă mai mică deja pariul nostru nu mai este unul valoros.

Evident, contează foarte mult analiza facută. Chiar și la astfel de cote identice se pot găsi pariuri valoroase, în cazul în care probabilitatea estimată de noi este mare.

Dă click AICI și alege agenția de pariuri preferată de pariorii români!

2. Ce reprezintă sure bets?

Sure bets sau în traducere liberă, “pariuri sigure” reprezintă acele pariuri la care, datorită cotelor ce diferă de la agenție la agenție putem scoate un profit sigur, indiferent de rezultatul unui eveniment. La prima vedere pare o “strategie” de joc în urma căreia ne putem îmbogăți fără să riscăm nimic. Nu este chiar așa și-ți voi explica de ce-n cele ce urmează.

În cele mai multe cazuri cotele oferite la un sure bet sunt foarte apropiate la toate casele de pariuri online. Uneori există însă diferențe ce ne pot asigura un profit garantat. Poți folosi site-uri specializate pe comparații de cote, cum ar fi odds portal (oddsportal .com). De exemplu, dacă la o agenție găsim cota 2.03 pentru “peste 2.5” și la alta primim 2.01 pentru “sub 2.5”, atunci avem de-a face cu un “pariu sigur”.

Mizând sume bine calculate pe ambele selecții ne asigurăm un profit garantat, indiferent de rezultatul meciului. Evident că la aceste pariuri cu 2 posibilități (over/under) există și alte cote care conduc la sure bets, de exemplu: 2.61 – 1.76, 2.38 – 1.85 etc., totul ține de matematică și de calcule.

2.1 De ce nu ne putem îmbogăți în urma sure bets?

Pentru cineva care citește prima dată despre sure bets, aceasta pare să reprezinte o strategie perfectă, în urma careia n-are cum să piardă niciodată și chiar se poate îmbogăți. Nu este tocmai așa, iar în continuare îți voi prezenta marile dezavantaje ale acestor “pariuri sigure”:

  • Trebuie să ai cont la multe agenții de pariuri – pentru a profita de aceste diferențe de cote trebuie să ai cont la cât mai multe agenții, ceea ce-n momentul de față, în România este ilegal, în primul rând. Există destule agenții licențiate la noi în țară, dar chiar și așa șansa de a găsi pariuri sigure este foarte mică. Înainte era mult mai ușor, deoarece pariorii puteau juca și la agenții din alte țări, acolo unde diferențele de cote erau mai frecvente.
  • Trebuie să mizezi sume importante de bani – la pariurile sigure profitul este de cele mai multe ori în jurul valorii de 2-7%. Astfel, dacă joci 1.000 RON vei avea un profit de doar 20-70 RON, ceea ce nu este tocmai grozav. Așadar, trebuie să ai la dispoziție un buget foarte mare pentru a putea obține câștigurile așteptate.
  • Poți fi limitat de casele de pariuri – jucând mize mari pe un singur pronostic poți ajunge ușor să fii limitat de casele de pariuri. Agențiile depistează foarte ușor pariorii care apelează la “sure bets” și iau măsuri imediate în privința acestora.
  • Poți ieși în pierdere după retrageri/depuneri repetate de bani – din profitul obținut, care am văzut că și așa este unul destul de mic, trebuie să mai scazi și eventualele comisioane la retragerile de bani, ceea ce va conduce la câștiguri și mai mici sau uneori chiar la pierderi.

Super bonus pentru pariuri online; dă click AICI pentru a-l obține!

3. Care sunt diferențele dintre value bets și sure bets?

În primul rând, principala diferență dintre value bets și sure bets îl reprezintă câștigul garantat. “Sure bets” ne asigură indiferent de rezultatul unui eveniment un profit garantat, în timp ce “value bets” se referă doar la o creștere a șanselor de a face profit pe termen lung din ponturi pariuri.

Așa cum ai văzut, însă, “sure bets” nu sunt chiar o metodă de îmbogățire, este foarte greu de câștigat în ziua de azi cu o astfel de strategie. Prin urmare “value bets” merită să primească o atenție sporită din partea pariorilor, deoarece ele pot face diferența pe termen lung dintre pierderi și câștiguri.

Leave a Comment: