Funcția CashOut oferită de casele de pariuri – avantaje și dezavantaje (2020)

Majoritatea caselor de pariuri online au introdus funcția “CashOut” sau, pe românește, “închiderea pariului”. La prima vedere Cashout-ul reprezintă fără discuție un avantaj pentru pariori. Aceasta îi poate încurca pe unii, pe cei care nu știu să profite în urma utilizării ei.

În cele ce urmează îți voi explica exact cum funcționează aceasta funcție. Vezi și care sunt avantajele și dezavantajele ei. În final îți arăt ce ar trebui să faci în cazul în care Cashout-ul nu este disponibil.

Click AICI pentru a paria la casa de pariuri cu cel mai bun CashOut!

cashout

1. Ce este funcția Cashout?

Funcția Cashout, denumită uneori și “închidere pariu”, ne permite să închidem un pariu înainte ca evenimentele de pe bilet să fie încheiate. Evident, dacă ne hotărâm să dăm CashOut vom primi un câștig mai mic decât cel inițial, dar este un câștig sigur.

Prin intermediul acestei funcții ne putem asigura un câștig garantat și evităm astfel emoțiile finalului de meci sau putem minimiza pierderile, în cazul în care evenimentele nu merg în direcția pe care o anticipam.

2. Avantajele funcției

2.1 Asigurarea unui câștig sigur

În cele mai multe dintre cazuri biletele pe care le plasăm merg bine până la un anumit punct, moment în care lucrurile iau o turnură nefavorabilă. Aici subliniem avantajul funcției, care ne permite să închidem pariul atunci când ajungem la un profit mulțumitor. Dacă urmărim în direct evenimentul pe care am pariat ne putem face o idee dacă selecția are șanse mari de reușită sau ar fi mai bine să închidem pariul cât timp suntem pe profit.

Majoritatea pariorilor se “zgârcesc” pentru un câștig mai mare și nu folosesc funcția Cashout. În multe cazuri aceasta se dovedește a fi o decizie greșită. “Ce-i în mână nu-i minciună” spune un proverb românesc de care ar trebui să ținem cont în acest caz.

2.2 Reducerea pierderilor

Foarte probabil ți s-a întâmplat de multe ori să plasezi un pariu, iar atunci când urmăreai live evenimentul respectiv să vezi că analiza ta și pariul pe care l-ai jucat au șanse mici de reușită, întrucât meciul curge într-o altă direcție decât te-ai fi așteptat.

În astfel de situații îți vine în ajutor tot funcția Cashout, care îți permite să reduci pierderile, închizând pariul înainte ca acesta să fie pierdut. Evident că și în acest caz foarte puțini pariori își asumă o pierdere mai mică. Ei preferă să se bazeze pe noroc în deciderea pariului, ceea ce în majoritatea cazurilor va conduce către pierderea integrală a mizei inițiale.

3. Dezavantajele funcției Cashout

3.1 Folosirea opțiunii în momente nepotrivite

La punctele anterioare scriam despre faptul că puțini pariori se mulțumesc cu un câștig mai mic, dar sigur, sau cu reducerea pierderilor. La polul opus se află pariorii care folosesc prea repede și-n momente nepotrivite această funcție.

Acest lucru se datorează, în special, faptului că nu urmăresc în direct evenimentele și nu știu exact care este situația reală. Orice minut contează atunci când vorbim de Cashout, astfel că momentul în care închidem pariul trebuie să fie cel potrivit.

De exemplu, în fotbal, dacă pariul nostru merge spre reușită, iar meciul este întrerupt pentru câteva minute din cauza unei accidentări, este indicat să așteptăm până la reluarea jocului. În acest caz timpul se scurge în favoarea noastră și vom primi o sumă mai mare. La prima vedere nu contează câțiva lei în plus, dar pe termen lung aceștia se adună.

4. Cashout parțial

La unele dintre casele de pariuri online de top există chiar și optiunea de Cashout partial. Aceasta îți permite să închizi doar o parte din pariu și să rămâi, în același timp, cu pariul în desfășurare, evident calculat cu o miză mai mică.

De exemplu, dacă ai pariat 100 RON pe un eveniment poți să setezi o anumită valoare a Cashout-ului (să zicem, 50 RON), iar restul mizei va rămâne în continuare “în joc” până la încheierea evenimentului.

Această funcție de Cashout parțial se poate dovedi foarte utilă în cazul biletelor cu mai multe evenimente. Te poți alege cu un câștig sigur, dar în același timp poți păstra în desfășurare și biletul plasat inițial.

4. Cum procedezi dacă funcția Cashout nu este disponibilă?

În unele situații funcția nu este disponibilă, din diferite motive, sau efectiv rămâne blocată și nu o poți folosi. În astfel de cazuri poți apela la așa-zisa “contră”. Aceasta se referă la plasarea unui al doilea pariu, contrar primului.

Doar unul din cele 2 ponturi pariuri va fi câștigător. Indiferent care va fi acela îți vei asigura un profit garantat. La plasarea contrei trebuie să calculezi exact miza pe care trebuie s-o joci, astfel încât să faci profit dacă pariul inițial va fi pierdut.

Începe să pariezi AICI la una dintre casele de pariuri la care poți activa funcția Cashout!

Ți-am prezentat ce înseamnă funcția Cashout și cum trebuie să te folosești de ea. Fără doar și poate această funcție vine în ajutorul pariorilor, dar sfatul meu este să urmărești evenimentele în transmisiune directă și abia apoi să decizi dacă închizi sau nu un pariu. De asemenea, nu fii zgârcit și alege întotdeauna un câștig mai mic, dar sigur, în detrimentul unuia “fictiv”, deoarece soarta pariului se poate schimba într-o clipă.

Leave a Comment: