Handicapul asiatic explicat pe înțelesul tuturor

Din ce în ce mai mulți pariori își îndreaptă atenția către handicapul asiatic deoarece este o opțiune de pariere la care de multe ori se găsesc pariuri valoroase. În articolul acesta îți voi prezenta cum se pariază exact pe handicapul asiatic, ce înseamnă acesta, dar și care sunt situațiile câștigătoare sau necâștigătoare ale pariurilor plasate.

Handicapul asiatic explicat

În primul rând, handicapul asiatic se referă la faptul că o echipă / un jucător pornește meciul c-un handicap sau un avantaj fictiv, oferit de linia de handicap propusă. Acest tip de pariu este diferit de goluri asiatice.

În cazul în care pariem pe un handicap negativ atunci respectiva echipă / jucător trebuie să recupereze acea diferență până la finalul partidei, în timp ce dacă pariem pe un handicap pozitiv echipa / jucătorul nostru pornește din start cu un avantaj.

Descoperă AICI casa de pariuri cu cea mai bună ofertă de handicapuri asiatice!

Vorbim și aici despre mai multe tipuri de handicap, mai exact 3 categorii: fără returnare de miză, cu returnare totală de miză și cu returnare parțială de miză. Pentru a exemplifica mai bine și a-nțelege aceste tipuri de pariuri vom considera un meci de fotbal fictiv Barcelona – Real Madrid.

1. Handicap asiatic fără returnare de miză.

Acest tip de handicap asiatic îl găsești în oferta caselor de pariuri sub forma -X.5/+X.5, unde ‘X’ este un număr care diferă foarte mult, în funcție de sportul pe care pariem. Dacă vom considera un meci de fotbal există următoarele linii principale:

  • Handicap (-0.5) este echivalentul victoriei simple. Pariul nostru este câștigat dacă echipa aleasă (să zicem Barcelona -0.5) se impune în timpul regulamentar.
  • Handicap (+0.5) este echivalentul șansei duble. Dacă pariem Barcelona +0.5 câștigăm în cazul în care catalanii nu pierd meciul, deci în cazul unei victorii sau a unei remize.
  • Handicap (-1.5) înseamnă că echipa pe care o alegem să câștige meciul la 2 sau mai multe goluri diferență. Barcelona -1.5 este câștigător dacă Barcelona se impune la cel puțin 2 goluri diferență, în caz contrar pariul este pierdut.
  • Handicap (+1.5) înseamnă că echipa noastră să nu piardă la mai mult de un gol diferență. Pariul este câștigat în cazul înfrângerii la limită, a egalului sau a victoriei echipei pe care am mizat.

Similare sunt și cazurile de handicap -2.5/+2.5, -3.5/+3.5, dar astfel de linii se pariază rar la meciurile de fotbal, doar la cele dezechilibrate.

2. Handicap asiatic cu returnare totală de miză.

La punctul anterior am văzut că există doar 2 situații ale pariului nostru: câștigat sau pierdut. La handicapul cu returnare de miză mai apare o variantă și anume aceea ca pariul nostru să fie anulat. Handicapurile cu returnare totală de miză le găsești sub forma 0, -X/+X sau -X.0/+X.0. Luăm același exemplu al unui meci de fotbal:

  • Handicap (0) (echivalentul DNB – Draw No Bet sau Niciun pariu pe egal) este câștigat în cazul în care echipa aleasă câștigă meciul. Primim banii înapoi (cota 1.00) în cazul unui rezultat de egalitate, în timp ce o victorie a celeilalte echipe face ca pariul nostru să fie pierdut.
  • Handicap (-1) este câștigat în cazul în care echipa noastră se impune la cel puțin 2 goluri diferență. În cazul unei victorii la limită primim cota 1 și banii înapoi, iar în celelalte situații pariul este pierdut.
  • Handicap (+1) este câștigat atunci când echipa pe care am pariat nu pierde meciul. Este echivalent practic cu șansa dublă, doar că la acest tip de pariu suntem asigurați și-n cazul în care echipa aleasă pierde la exact un gol diferență, primind banii înapoi.

3. Handicap asiatic cu returnare parțială de miză.

Acest ultim tip de handicap asiatic practic le combină pe cele 2 explicate anterior. Se găsește-n oferta caselor de pariuri online sub forma -X.25/+X.25 sau -X.75/+X.75. Practic, handicapul asiatic cu returnare parțială de miză nu face altceva decât să-mpartă egal miza noastră pe 2 pariuri: handicap fără returnare de miză și cu returnare totală de miză. Presupunem că plasăm un pariu de 100 RON pe un astfel de handicap la un meci de fotbal:

  • Handicap (-0.25) – practic am jucat 50 RON pe handicap 0 și 50 RON pe handicap -0.5. Dacă echipa aleasă se impune, atunci pariul este câștigat în totalitate. Dacă meciul se termină la egalitate primim 50 RON înapoi, altfel pierdem toată miza.
  • Handicap (+0.25) – miza este împărțită între handicap 0 și handicap +0.5. Pariul este câștigat integral dacă echipa noastră câștigă, primim (50+50*cota_handicap+0.5) în cazul unui rezultat de egalitate și pierdem toți banii în cazul unei victorii a echipei adverse.
  • Handicap (-0.75) – se împarte miza pe handicap -0.5 și handicap -1. Pariul nostru este câștigat dacă echipa se impune la 2 sau mai multe goluri diferență. În cazul în care echipa câștigă la limită, primim (50+50*cota_handicap-0.5), deci pariul este pe jumătate câștigat. În caz de egal sau victorie a celeilalte echipe pierdem pariul.
  • Handicap (+0.75) – plasăm practic 2 pariuri, pe handicap +0.5 și handicap +1. Câștigăm în totalitate pariul în cazul în care echipa noastră se impune sau termină meciul la egalitate. Primim 50 RON înapoi în cazul în care echipa pierde la exact un gol diferență și pierdem toți banii în cazul în care echipa adversă câștigă la cel puțin 2 goluri diferență.

Similare sunt și situațiile -1.25/+1.25, -1.75/+1.75. Când joci ponturi pariuri pe astfel de linii de handicap gândește-te care sunt cele 2 pariuri pe care pariezi și n-ai cum să te încurci.

Citește cu atenție explicațiile despre handicapul asiatic și vei înțelege foarte ușor acest tip de pariu. Fii mereu atent la linia de handicap pe care o alegi, deoarece poți fi foarte ușor păcălit de o cotă foarte bună, însă abia după ce ai plasat pariul să-ți dai seama ce ai jucat cu adevărat.

Da CLICK AICI și ia bonus până la 300 RON!

Leave a Comment: