Nu cumpara ponturi “sigure” de pe Facebook – 100% vei lua teapa!

Practica de a vinde meciuri “trucate” pe Facebook exista de o perioada buna de timp si inca sunt destui jucatori care cad in plasa acestor tepari care promit castiguri garantate, “100% sigure”, fara risc sau cum vrei sa le mai spui.

Ponturi sigure pe Facebook

In acest articol iti voi explica in detaliu de ce vanzarea de meciuri “fixed” pe Facebook sau pe site-uri de pronosticuri fotbal nu este altceva decat o mare teapa si sper ca in viitorul apropiat astfel de escrocherii sa nu mai aiba rezultate.

In primul rand, atunci cand dai de o persoana sau de o pagina care vinde meciuri trucate pe Facebook trebuie sa iti pui intrebarea:

1. De ce ai vinde pe Facebook un meci “aranjat”?

Majoritatea celor care vand meciuri “fixed” pe Facebook ofera ponturi pariuri cu cote mari, in jurul valorii de 10 sau chiar mai mare, in general pronosticuri de tipul pauza/final sau chiar victoria unei echipe ce porneste clar cu sansa a doua. Pentru astfel de ponturi “sigure” sau fixed matches sunt cerute sume de bani ce pornesc de la 50 RON si pot ajunge si pana la valori destul de mari, totul depinde de “strategia” la care apeleaza “teparul”.

Aici intervine o problema banala de logica si intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui este: de ce ar vinde cineva un meci aranjat pe o asemenea suma de bani?

Pariaza online AICI la casa de pariuri recomandata de 10pariuri.ro!

Daca respectiva persoana ar fi 100% sigura de pont si ar avea informatii din interiorul cluburilor atunci fii sigur ca ar investi proprii bani in pariu si nu s-ar “milogi” pe Facebook pentru cateva sute de lei. Daca i-ai pune aceasta intrebare “teparului” cel mai probabil raspuns ar fi acela ca este limitat de casele de pariuri si nu mai poate juca pronosticuri, ceea ce este o mare minciuna.

Sa presupunem totusi ca ar fi blocat sau limitat de toate agentiile de pariuri online (lucru aproape imposibil), insa este greu sa vorbesti cu un amic care sa parieze pentru tine un pronostic “100% sigur”? Eu zic ca nu, asa ca acesta este primul motiv pentru care nici macar n-ar trebui sa bagi in seama persoanele care pretind ca vand meciuri aranjate pe Facebook. Mai mult, te incurajez sa raportezi astfel de pagini/profiluri pentru a nu cadea nimeni in capcana.

2. Meciurile aranjate exista, insa foarte putini au acces la ele!

Este clar ca meciurile aranjate exista, iar despre aceste “blaturi” s-au deschis multe anchete ce s-au finalizat cu pedepse importante pentru persoanele implicate in mafia pariurilor. Blaturile apar in special in competitiile care nu sunt foarte urmarite. Acolo salariile jucatorilor sau premiile la un anumit turneu sunt foarte mici, astfel ca tentatia de a “tranti” un meci pentru pariuri este mai mare.

In acelasi timp insa, in situatia in care se planifica un “blat”, atunci aceasta informatie trebuie sa ajunga la urechile a cat mai putini oameni. Odata ce informatia incepe sa “zboare” foarte multe persoane vor paria pe respectivul eveniment si imediat agentiile de pariuri se vor sesiza si vor considera meciul unul suspect.

Daca pariurile se vor dovedi in final castigatoare, atunci va incepe o ancheta cu privire la respectivul eveniment, deoarece casele de pariuri vor pierde sume importante de bani si vor fi evident “deranjate”. Astfel, nici o persoana care are acces la un astfel de meci trucat nu va raspandi informatia si in niciun caz nu va cauta “cumparatori” pe Facebook in schimbul unor sume modice de bani.

De asemenea, trebuie sa fii constient de faptul ca un blat la pariuri nu implica neaparat un pariu la o cota foarte mare. Pentru aranjarea unui meci de fotbal, de exemplu, un anumit numar de jucatori trebuie “platiti” pentru a face posibila o anumita desfasurare a partidei.

Pronosticurile de tipul pauza/final implica evident mai multi jucatori, astfel ca si “costurile” pentru aranjarea in acest mod a meciurilor devin mai mari. Cei care se ocupa cu aceste practici “necurate” pariaza sume extrem de mari pe anumite pariuri si poate vei fi surprins de faptul ca, in multe cazuri, selectiile nici macar nu depasesc cota de 2.00.

Acest lucru se datoreaza faptului ca pariul este unul “uzual” si pentru aranjarea meciului a fost implicat un numar mic de jucatori – de exemplu fundasi ai uneia dintre echipe ar putea face posibila incasarea unui numar ridicat de goluri.

Evident ca in sporturile individuale, cum ar fi tenisul, meciurile aranjate sunt teoretic mult mai des intalnite, iar despre multe dintre ele nici macar nu se afla, deoarece un jucator de tenis isi poate “aranja” si singur meciul, fara ca nimeni altcineva sa nu afle.

3. Cum procedeaza cei care dau tepe pe Facebook

Daca te-ai lamurit asupra faptului ca vanzarea meciurilor “sigure” pe Facebook nu este decat o mare teapa, atunci in cele ce urmeaza iti voi prezenta cateva practici ale acestor escroci si cum procedeaza ei pentru pacalirea jucatorilor la pariuri.

  • Postarea biletelor castigatoare – este prima metoda prin care sunt atrasi jucatorii. Trebuie sa stii faptul ca modificarea unui bilet este extrem de simpla. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa editezi pagina de internet pe care este afisat biletul. Poti pune orice eveniment doresti, orice cota si miza, astfel incat sa starnesti interesul eventualilor “clienti”. De asemenea, pentru biletele jucate offline, te-ai gandit vreodata de ce nimeni nu ofera codul de verificare al acestora? Iti spun eu: pentru ca acele bilete de fapt n-au fost jucate!
  • Recenziile pozitive – comentariile pozitive legate de calitatea ponturilor oferite pot si ele sa te induca in eroare. Este foarte usor sa-ti pui cativa prieteni sa comenteze la postarile tale sau chiar sa-ti faci de unul singur mai multe conturi de Facebook de pe care sa apreciezi fiecare bilet postat.

Ti-am prezentat asadar motivele pentru care nu trebuie sa cumperi niciodata meciuri “fixed” de pe Facebook. Pe langa banii trimisi respectivului “tepar”, vei pierde si miza jucata la pariuri sportive (desi sunt multe cazuri in care dupa ce primesc banii “teparii” te blocheaza) si in plus frustrarea va fi pe masura. Asadar sfatul meu este sa nu pici in plasa la astfel de teapa si sper ca din ce in ce mai multi jucatori sa inteleaga faptul ca nimeni niciodata nu va vinde meciuri aranjate pe Facebook.

Pariază AICI fără a avea nevoie de card bancar!

Leave a Comment: