Pariuri pe tenis: ATP vs WTA; de ce trebuie să ții cont în fiecare circuit atunci când pariezi

În principal există 2 categorii de pariori în ceea ce privește tenisul, fiind împărțiți în cei care se axează mai mult pe ATP și cei care se axează mai mult pe WTA. Acest articol se adresează ambelor categorii de pariori și dacă-l vei citi vei putea descoperi care sunt informațiile de care trebuie să ții cont când pariezi pe ATP sau WTA.

pariuri pe tenis atp vs wta

1. De ce anume trebuie să ții cont când pariezi pe ATP

  • La o primă vedere, partidele din circuitul ATP pot fi considerate mai “sigure”, în sensul că favoriții își respectă mai des statutul față de jucătoarele din circuitul WTA, dar situația nu este chiar atât de “roz” precum pare, ci și-n circuitul ATP apar deseori rezultate neașteptate, meciuri în care favoriții pierd.
  • Suprafața pe care se joacă este un aspect important de care trebuie să ții cont atunci când joci ponturi tenis, având in vedere că sunt jucători care au lacune pe suprafețele lente sau pe suprafețele rapide.
  • Există șanse mai mari să fie trucate partide în circuitul ATP decât în circuitul WTA, tenismenii fiind mai ușor de corupt, conform cazurilor de trucare a meciurilor apărute în ultimii ani.
  • În cadrul turneelor Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open), se joacă la masculin în sistemul “3 din 5 seturi”, adică pentru a obține calificarea în turul următor un tenismen trebuie să câștige cel puțin 3 seturi într-un meci. Astfel, un tenismen poate acumula mai multă oboseală pe parcursul unui astfel de turneu decât s-ar întâmpla în cadrul unei competiții ATP în care se joacă în sistemul “2 din 3 seturi”.
  • Modul de calcul al punctajului obținut într-un an calendaristic este următorul: se adună punctajul de la cele 4 Grand Slamuri ale anului, de la cele 8 turnee Masters, de la “Turneul Campionilor” și cele mai bune 6 rezultate din cadrul turneelor ATP 500, ATP 250, Challenger sau ITF Futures. Rezultă de aici că nu conteaza atât de mult numărul ridicat de competiții la care ia parte un jucător, ci rezultatele pe care acesta le obține într-un an. Spre exemplu, în sferturile de finală un jucător va trage mai mult să obțină victoria decât ar fi făcut-o în primul tur.

2. De ce anume trebuie să ții cont când pariezi pe WTA

  • La fel ca și în situația în care pariezi pe ATP trebuie să ții cont de suprafața pe care se dispută meciul pe care l-ai “ochit”, fiindcă nu toate jucătoarele se simt foarte bine pe hard sau pe zgură și astfel poți profita de acest lucru.
  • Revenirile neașteptate sunt mai des întâlnite în circuitul WTA, astfel dacă o jucătoare a pierdut primul set într-o manieră categorică, poate să le câștige pe celelalte 2 la fel de categoric, așa că ai grijă atunci când joci live ponturi pariuri.
  • Break-urile apar mult mai frecvent în circuitul WTA, fiindcă există foarte puține jucătoare care au un serviciu foarte puternic, precis și care oferă foarte puține șanse de break adversarelor.
  • Jucătoarele întâmpină deseori momente care le afectează din punct de vedere psihologic și foarte multe dintre ele sunt mai puțin rezistente, acest lucru se poate observa și pe teren (lacrimi, nervi, frustrare), acesta fiind unul din motivele pentru care apar foarte des rezultate neașteptate în circuitul WTA.
  • În cadrul circuitului WTA punctajul dintr-un sezon se calculează astfel: se adună punctele celor mai bune 16 rezultate din cadrul turneelor Grand Slam, WTA sau ITF. De asemenea, în cazul celor mai bune 20 de jucătoare se vor aduna și 2 rezultate obținute la turneele “Premier”. La fel ca și-n cazul ATP, acest tip de calcul al punctajului dintr-un an favorizează jucătoarele care obțin rezultate bune chiar dacă iau parte în mai puține turnee decât alte jucătoare.

Cea mai bună ofertă de pariuri pe tenis este AICI!

Leave a Comment: