Pariuri pe tenis – avantaje și dezavantaje în 2021

După fotbal, foarte probabil tenisul este cel mai pariat sport din întreaga lume, aflându-se într-o concurență acerbă cu baschetul. În ciuda faptului că există foarte multe competiții și partide de-a lungul unui sezon, mulți dintre cei care joacă ponturi tenis azi nu cunosc cu exactitate avantajele și dezavantajele în ceea ce privește parierea pe acest sport.

Pariuri pe tenis avantaje și dezavantaje

Mai jos poți citi o împărțire a acestor avantaje și dezavantaje, pe care le poți lua-n considerare înainte să pariezi pe o partidă de tenis.

1. Avantaje pariuri pe tenis

 1. În tenis nu există pronosticul “egal”, precum în majoritatea sporturilor, astfel că pariorul are de ales între 2 variante în ceea ce privește rezultatul final.
 2. Jucătorii / jucătoarele care au peste 32 de ani, în ciuda experienței acumulate, nu mai reușesc să facă față unor schimburi de mingi mai lungi, astfel că-n fața unor adversari mai tineri, cu toate ca sunt considerați favoriți, aceștia pot fi învinși mult mai ușor.
 3. În cazul unor jucători precum Federer, Nadal sau Djokovic se cunoaște experiența și apar mult mai rar înfrângeri sau surprize în meciurile acestora, astfel că pot fi considerați drept profitabili pentru pariuri.
 4. Cei care se simt foarte bine pe suprafețele rapide, în special jucătorii care sunt înalți și servesc puternic, întâmpină mari dificultăți atunci când joacă pe suprafețe lente, precum zgura, și rareori se întâmplă să obțină victorii, astfel că se poate miza cu încredere pe înfrângerea acestora.
 5. În situația-n care un participant la turneu trebuie să-și apere punctele câștigate la ediția precedentă acesta cu siguranță va da tot ce are mai bun să ajungă cât mai departe, astfel că trebuie luat în considerare acest aspect.
 6. Tenismenii care au drept principal atu serviciul, cei numiți “big-serveri”, pot fi o sursă profitabilă de bani în momentul în care se mizează că-și vor fructifica serviciul, însă cotele nu sunt foarte mari.
 7. Cu siguranță în competițiile de Grand Slam sau cele-n care valoarea premiilor totale depășește milionul de euro motivația participanților este mai ridicată decât în cele de tip Challenger, atât din punct de vedere al câștigurilor, cât și al punctelor oferite de organizatori.

Click AICI pentru a paria online pe meciuri de tenis!

2. Dezavantaje pariuri pe tenis

 1. Comparativ cu alte sporturi, precum fotbalul, o cotă de 1.35 poate pune mari semne de întrebare asupra favoritului, această cotă fiind considerată una de tip mediu în ceea ce privește gradul încredererii, comparativ cu fotbalul, unde cel mai probabil nivelul de încredere este ridicat pentru o anumită echipă care primește o astfel de cotă.
 2. Un turneu câștigat de un jucător nu oferă garanția că acesta va reuși să continue pe aceeași linie și-n competiția următoare, ci din contră, deseori se întâmplă ca acesta să fie eliminat încă din primele tururi.
 3. Indiferent de nivelul de joc arătat înainte de accidentare, îți recomand să eviți să joci ponturi pariuri tenis pe un jucător revenit de curând în circuit, deoarece de cele mai multe ori nu reușește să-și intre în ritm decât după câteva turnee.
 4. În special în cadrul WTA, break-urile apar foarte des, astfel că-ți recomand să eviți pariuri pe faptul că o jucătoare va reuși să-și fructifice serviciul, deoarece în aceste cazuri apar mereu rezultate neașteptate.
 5. Tenisul este sportul la care apar cele mai multe răsturnări de scor, astfel că un prim set câștigat de o manieră categorică de un tenismen nu oferă vreo garanție, iar soarta partidei este departe de a fi decisă. Se întâmplă deseori ca un jucător să nu ia niciun game în primul set, însă-n final să reușească să câștige meciul.
 6. Ponturi pariuri pe victoria în minimum de seturi a jucătorului favorit sunt printre cele mai riscante din tenis, deoarece diferența dintre adversari nu este mereu foarte mare. Dacă s-ar realiza o statistică-n această privință cu siguranță meciurile câștigate de favorit în setul decisiv ar avea un procentaj mai ridicat decât cele câștigate în minimum de seturi.
 7. Este bine știut faptul că-n tenis există foarte mulți jucători anchetați de Federație pentru trucarea unor meciuri (italieni, ruși, dar și români), astfel că pariurile pe competiții ITF / Challenger, în special pe cele aflate la primele ediții sau pe turnee mai puțin cunoscute, este destul de riscant.

Vrei să pariezi pe tenis? Dă click AICI și vezi ce bonus te așteaptă!

Leave a Comment: