Pariuri sigure – despre tehnica Arbitrage

Poate ai auzit de “pariuri sigure” sau “sure bets” în pariurile sportive online – acestea se găsesc doar folosind tehnica Arbitrage. În acest articol îți voi prezența informații generale despre această tehnică, ce reprezintă ea pentru pariori – cu exemple concrete, cum să profiți la maxim de cotele diferite la casele de pariuri online, dar și avantajele sau dezavantajele acestei secvențe.

pariuri sigure

Ce vei găsi în acest articol:

 1. Ce este tehnica Arbitrage
 2. Exemple de pariuri sigure în Arbitrage betting
 3. Top 3 software pentru tehnica Arbitrage
 4. Avantaje și dezavantaje
 5. Concluzii

1. Ce este tehnica Arbitrage

Cunoscută drept “arbs”, “surebets”, “miraclebets” sau “pariuri sigure” – tehnica Arbitrage este o secvență în care plasezi pariuri la diferite case online, scopul final fiind să acoperi investiția și să realizezi un profit garantat.

Un astfel de pariu sigur apare atunci când casele de pariuri online oferă cote diferite la un eveniment, pentru a reflecta probabilitățile. Cheia constă în a găsi o neconcordanță mare între două case de pariuri ce nu s-au pus de acord în privința cotelor, astfel ai ocazia să realizezi profit, indiferent de rezultatul final.

Casele de pariuri își setează cotele și în funcție de probabilitatea de câștig a jucătorului, astfel că vei avea o “pierdere garantată” dacă pariezi la aceeași casă online 3 pariuri diferite pe un anumit meci de fotbal.

De exemplu avem partida dintre Liverpool și PSG, iar cotele arată astfel: 1.90 3.25 3.50, gazdele fiind favorite. Casa de pariuri și-a calculat probabilitățile astfel încât, dacă jucătorul pariază simultan pe cele 3 rezultate posibile (victorie Liverpool, egal sau victorie PSG), bookmakerul să iasă în câștig, iar jucătorul în pierdere.

Din această cauză, atunci când compari cotele la mai multe case online pe același eveniment sportiv – se deschid multe oportunități, iar pariorul are alternative. Asta nu înseamnă că echipa favorită la o casă online devine “underdog” la alta, ci doar că avem o diferența mică de cote, una însă care poate fi speculată.

tehnica Arbitrage la sports betting

2. Exemple de pariuri sigure în Arbitrage betting

Cel mai simplu mod de a învăța cum funcționează această secvență e printr-un exemplu concret. Încep direct cu unul din tenis, hai să zicem că avem finala de la Roland-Garros, între spaniolul Rafael Nadal (favorit) și elvețianul Roger Federer (outsider). Alocăm o bancă totală de 1000 RON pentru a face profit doar din acest meci.

În tabelul de mai jos avem cotele de la Betano, respectiv Unibet pentru această partidă de tenis, și observăm cum avem o oportunitate excelentă pentru o metodă sigură de pariere.

exemplu pariuri sigure

În tabel se observă și marja pe care și-o ia fiecare casă de pariuri online. Aceasta se calculează astfel:

 • Marjă casă de pariuri = (1 / cotă jucător 1) x 100 + (1 / cotă jucător 2) x 100

Avem cele mai bune cote scoase în evidență în ultima coloană, la “oportunitate arbitrage”. Acolo vedem că cea mai bună cotă a lui Nadal e 1.44, și o găsim la Unibet, în timp ce Federer are o cotă excelentă la Betano: 3.75. În acest mod, oportunitatea pentru jucător e una excelentă, pariurile pe cei doi jucători de la case diferite online vor aduce un profit garantat de 3.89% (100 – 96.11).

Cum am ajuns la acest calcul:

 • (1 / 1.44) x 100 + (1 / 3.75) x 100 = 96.11

Odată ce am calculat această marjă de pariuri, trebuie să ne asigurăm că punem o miza corectă, astfel încât profitul să fie maxim (în cazul nostru: +40 RON), indiferent de care jucător va câștiga partida. Pentru asta trebuie să împărțim miza totală la cotele cele mai bune, și să înmulțim rezultatul cu profitul.

În cazul nostru împărțim astfel mizele pe cei doi jucători:

 • 722.50 RON pe Nadal (1000 / 1.44 x 1.0389)
 • 277.50 RON pe Federer (1000 / 3.75 x 1.0389)

Astfel, la final, cu un total de 1000 RON, avem un “sure bet” cu +40 RON profit garantat, indiferent de rezultatul meciului. Poate că unor jucători nu li se va părea importantă această suma, însă “on the long run” e unul din atuurile cele mai importante pe care îl poate avea pariorul profesionist în fața caselor de pariuri.

3. Top 3 software pentru tehnica Arbitrage

Ce am detaliat mai sus poate fi complicat pentru pariorul începător, și necesită timp și pentru cel profesionist. În ajutorul nostru au apărut software-urile ce detectează automat casele de pariuri unde poți profita de un pariu Arbitrage. Există multe astfel de site-uri online, atât gratis, cât și cu bani (necesită abonament lunar).

Eu am selectat un top 3 în ordinea recenziilor primite de la pariorii profesioniști.

OddsPortal.com

OddsPortal e un site excelent, gratis, ce nu doar îți arată cotele la diferite case online, însă îți arată și meciurile blocate (din diferite motive), sau cotele în scădere. Revenind la ce ne interesează, secțiunea Sure Bets e una vizibilă, chiar la meniul de start, făcând-o ușor accesibilă. Aici ai o prezentare la un top 10 partide Arbitrage de pe piață, unde poți face automat profit, și de obicei procentajul este cuprins între 3% și 10%.

BMBets

BMBets are o interfață simplă, și la fel că și Odds Portal, este unul dintre cele mai bune site-uri pentru compararea cotelor în pariurile sportive online. Facilitatea că e gratis și la îndemâna tuturor, oferă flexibilitate pariorului de rând, și o rapiditate solidă în informații. Ca și celelalte site-uri de specialitate se promite un profit garantat la pariurile selectate în secțiunea “Sure Bets”.

Breaking Bet

Breaking Bet este un site plătit, subscripția pe lună fiind de 12.99$. S-a lansat în 2016, însă a prins foarte bine că popularitate, oferta de pe site fiind comparabilă cu altele ce au o subscripție de peste 100$. Acoperă 41 de case online, cu 10 feluri de sporturi, oferind informații complexe. E un site excelent pentru pariorii începători, ce nu vor să investească prea mult într-un astfel de software, și pot să-și facă o părere după câteva săptămâni.

Pentru final am lăsat și un exemplu de calcul al tehnicii Arbitrage, de pe site-ul Breaking Bet.

exemplu aplicare Arbitrage

Așa cum se observă, e un meci de fotbal din Spania, La Liga, între Barcelona și Real Madrid. În partea stânga pe prima coloana avem casele de pariuri, apoi tipul de pariu la goluri în prima perioada: sub 2 goluri, exact 2 goluri, peste 2 goluri. La 100 de euro investiți (miza totală), avem pe ultima coloana din dreapta un profit de peste 9 euro, la fiecare din cele 3 pariuri, astfel procentul de “sure bet” este unul excelent.

4. Avantaje și dezavantaje

Evident, ca la orice tehnică de pariuri online, avem avantaje și dezavantaje in tehnica Arbitrage:

Avantaje

 • Cu cât ai mai multe conturi deschise la casele de pariuri online, cu atât ai mai multe șanse de câștig cu Arbitrage betting.
 • Bookmakerii nu vor deveni suspicioși în legătură cu pariurile pe care le plasezi, dacă evident – știi să nu ieși în evidență. Dacă poți face asta pe termen lung, atunci tehnica Arbitrage poate fi extrem de profitabilă.
 • Fluctuațiile din cote dau semnal că cele favorabile vor fi valabile doar pentru scurt timp. Dacă ai un software ce te avantajează și ești capabil să găsești rapid astfel de “sure bets”, atunci poți face profit pe termen lung.

Dezavantaje

 • Așa cum am menționat în articol – bookmakerii nu sunt de acord cu tehnica Arbitrage. Deși nu este ilegală, ei vor monitoriza îndeaproape cum pariază jucătorii – prin obiceiuri și trenduri din pronosticuri. Dacă suspectează faptul că un jucător folosește această secvență, atunci riscul e suspendarea, sau chiar închiderea contului. În mod alternativ, mizele pariorului pot fi limitate.
 • Tehnica Arbitrage necesită mult timp și răbdare din partea unui parior profesionist, dacă dorința e profit pe termen lung. Totodată, în această secvență sunt necesare sume mari de bani, având în vedere că statistica ne spune că 98% din oportunități returnează un profit mediu net, undeva la 1.5%.

5. Concluzii

Denumit de americani și englezi ca “the Holy Grail of gambling” – tehnica Arbitrage poate fi una extrem de profitabilă dacă este “mascată” corespunzător. Cum am precizat și mai sus, profitul mediu este sub 2%, timpul și răbdarea fiind principalele atuuri în această tehnică. Dacă sunt stăpânite bine, atunci Arbitrage betting poate fi o investiție excelentă pe termen lung.

Deși nu este ilegală, e văzută de bookmakeri în mod negativ, deoarece jucătorul poate face automat profit indiferent de rezultatul meciului pe care a pariat. Dacă unul din bookmakeri detectează metoda folosită și anulează pariul la meciul propus, atunci pierderile pot fi importante la sume mari de bani.

Cum am precizat și la capitolul “dezavantaje”, nu trebuie să te mire dacă bookmakerii decid că tu folosești tehnica Arbitrage și îți limitează suma maximă per pariu. Asta poate să fie un dezavantaj imens pentru jucător, faptul că nu mai poate să pună suma propusă pentru a avea profitul scontat. La fel, dacă suspiciunile sunt și mai clare, casele online îți pot suspenda sau închide definitiv contul.

Așadar, dacă vrei să te apuci de pariurile Arbitrage, trebuie să ții cont de cele scrise și explicate în acest articol. Dacă ai un software bun, dai dovadă de calm, money management, răbdare, precum și diversitate în pariurile plasate, atunci șansele să reușești cu un asemenea procedeu sunt solide.

Pariază cu tehnica Arbitrage la cea mai bună casă de pariuri din țară – Click AICI!

Leave a Comment: