Pariuri sigure – tot ce trebuie să știi despre ele în 2021

Termenul de “pariuri sigure” parcă devine din ce în ce mai des auzit în cadrul comunității de pariori din România, însă nu-n sensul lui adevărat. Majoritatea când aud de “pariuri sigure” se gândesc probabil la acele ponturi “sigure” sau meciuri “fixed” vândute pe Facebook, care nu sunt altceva decât o mare țeapă.

Pariuri sigure

În rândurile următoare îți voi da toate detaliile despre pariurile sigure, cunoscute și sub numele de sure bets. Îți voi explica ce sunt acestea, cum pot fi ele jucate și care sunt, totuși, dezavantajele pe care le prezintă.

Daca ți-aș spune că există, în teorie, o metodă 100% sigură de a obține profit din pariuri, ai avea răbdarea necesară și interesul de a citi cu atenție rândurile următoare?

1. Ce reprezintă termenul de pariuri sigure?

Așa cum le spune și denumirea, pariurile sigure, care mai sunt cunoscute și sub numele de “sure bets” reprezintă practic niște selecții care ne aduc un profit 100% garantat, indiferent de rezultatul unor evenimente sportive. Deși la prima vedere pare o strategie fără greșeală este evident că până și pariurile sigure prezintă unele dezavantaje și nu este tocmai atât de ușor de câștigat cu ele precum se spune în teorie.

Deoarece casele de pariuri online oferă cote diferite pentru aceleași pariuri pe anumite evenimente sportive se pot găsi aceste pariuri sigure. Astfel, alegând cele mai mari cote pentru toate rezultatele posibile ale unui pariu și distribuind mizele corect putem ajunge să ne asigurăm un câștig garantat, indiferent de rezultatul evenimentului.

2. Exemple de pariuri sigure

Să presupunem că agenția de pariuri netbet.ro oferă pentru pronosticul “peste 2.5 goluri” la un meci de fotbal cota 1.80, în timp ce la casa de pariuri online betano.com găsim pentru varianta contrară, “sub 2.5 goluri” valoarea de 2.30. Într-o astfel de situație avem de-a face cu un pariu sigur.

Pentru a calcula mizele pe care trebuie să le plasăm pe fiecare selecție este suficient să împărțim bugetul la fiecare cotă. În cazul de față, să zicem 1000/1.8=555.55 și 1000/2.3=434.78 sunt mizele pe care trebuie să le jucăm. Investiția totală este de 990.33, în timp ce câștigul este de 999.99.

Astfel, indiferent de rezultatul meciului (peste 2.5 sau sub 2.5 goluri) vom face profit garantat de 9.66 unități. Nu este un câștig prea mare, dar ținând cont că este un “pariu sigur” orice ban în plus este binevenit.

Putem da și peste pariuri sigure cu 3 variante de pariere (de exemplu la fotbal în cazul pariurilor de tipul 1×2), iar procedura de calcul este aceeași.

În prezent este foarte greu de jucat pariuri sigure, dar nu imposibil!

După reglamentarea jocurilor de noroc în România această strategie care are la bază pariurile sigure a devenit mult mai greu de aplicat. Înainte, când romanii puteau juca la orice casă de pariuri de pe internet, era mult mai ușor să se găsească aceste diferențe de cote. În plus, existau programe speciale care comparau ofertele de la multe case de pariuri online și afișau pariurile sigure.

În prezent, ținând cont de numărul limitat de agenții de pariuri licențiate la noi în țară, este foarte greu de găsit aceste pariuri sigure. În primul rând diferențele de cote sunt mai mici, iar faptul că pariurile sigure trebuie căutate manual necesită foarte mult timp. În final acest timp pierdut s-ar putea să nu merite, în comparație cu câștigul înregistrat.

ATENȚIE! Pariurile sigure sunt interzise prin regulamentul caselor de pariuri online. În cazul în care vrei să încerci această strategie de joc îți asumi consecințele.

Din moment ce plasezi pariuri la mai multe agenții vei spune că nu poți întâmpina nicio problemă. Nu este chiar așa! Chiar dacă informațiile personale sunt strict confidențiale, casele de pariuri pot “colabora” între ele pentru a depista jucătorii care practică “arbitrage betting”, adică cei care folosesc strategia pariurilor sigure.

Vei spune că nici acest lucru nu te poate împedica să joci pariurile sigure. Poți avea conturi pe nume diferite la casele de pariuri, însă chiar și după adresa IP de pe care vor fi plasate pariurile (care va fi aceeași) agențiile te pot depista. Să plaseze persoane diferite fiecare pariu este mai greu, deoarece cotele variază constant și s-ar putea să nu fie toți pe fază în acel moment.

Click AICI pentru a paria online – primești un bonus la prima depunere!

3. De ce nu sunt pariurile sigure o strategie de succes?

  • Sunt interzise prin regulamentul agențiilor, deci din start cei care vor să joace pariurile sigure își asumă un mare risc.
  • Necesită un buget foarte mare pentru a putea obține câștiguri mulțumitoare. În general, pariurile sigure oferă un profit de maxim 4-5%, așa că mizele trebuie sa fie consistente pentru ca timpul investit să merite.
  • Sunt foarte greu de depistat, prin urmare necesită foarte mult timp. Este foarte probabil ca-n unele zile să nu găsești nici măcar un pariu sigur.
  • Poți fi limitat de casele de pariuri – sure bets se joacă, evident, cu sume mari de bani, pentru a obține un profit cât de cât mulțumitor. Aceste mize substanțiale vor atrage după sine și o verificare mai amănunțită din partea agenției de pariuri, care te poate limita. Astfel, vei “pierde” o casă de pariuri din portofoliu, iar pariurile sigure vor fi și mai greu de găsit.
  • Trebuie să iei în calcul taxele la depuneri și retrageri – pe lângă faptul că profitul înregistrat este destul de modest, trebuie să te gândești și la eventualele taxe peste care vei da la depuneri și la retrageri, care și acestea vor diminua mai mult câștigurile înregistrate.

Ți-am prezentat toate aspectele legate de pariurile sigure, o strategie care-n primă fază pare imbatabilă. Atunci când aprofundăm vedem că ne lovim de multe impedimente. N-am testat în realitate funcționalitatea acestui stil de joc după ce s-a reglementat piața pariurilor online din România. Prin urmare rămâne doar decizia ta dacă pariurile sigure merită investiția și timpul alocat.

Leave a Comment: