Calcul Value bets – Ce înseamnă pariuri de valoare

Pariuri de valoare

Value bets sau Pariurile de valoare nu sunt foarte cunoscute în rândul pariorilor din România. Chiar dacă unii jucători au auzit despre aceste pariuri sportive de valoare și știu ce înseamnă, sunt prea comozi să caute și să joace un value bet, deși ele reprezintă o modalitate foarte bună de a face profit la pariuri pe termen lung.

Cea mai bună casă dă

500 LEI Bonus!

În continuare îți voi prezenta ce sunt aceste pariuri de valoare, cum le găsești în oferta acelor case de pariuri recomandate, dar și cum te ajută ele să faci profit pe termen lung.

1. Value bets - ce sunt și cum se calculează?

Un value bet (pariu de valoare) înseamnă, pe scurt, un pariu a cărui șansă reală de reușită este mai mare decât șansa reflectată de cota oferită de către agenție.

 

Orice cotă la pariuri poate fi transpusă în procentaje (șansa de reușită). Este simplu, nu ai nevoie de cunoștințe avansate de calcul cu procente sau de un calculator de cote la pariuri sportive pentru procentaje.

 

Iată cum se calculează procentele:

  • Probabilitatea de câștig = 1/cota * 100

 

Astfel, o cotă de 1.70, presupune, în teorie, o șansă de reușită de 58.8%. Dacă pentru acel pariu tu consideri că șansa reală de reușită este mai mare, să zicem de 60%, atunci ai de a face cu un pariu de valoare.

 

Există o formulă și mai simplă de calcul procentual ca să vezi dacă pariul găsit de tine este un value bet sau nu:

  • Valoarea pariului = cota * estimarea_procentuală / 100

 

Cota reprezintă valoarea oferită de agenție pentru respectivul pariu, în timp ce estimarea procentuală se referă la șansele pe care tu le acorzi acelui pronostic.

 

Dacă în urma calculelor ajungi la o valoare a pariului mai mare decât 1.00 atunci ai găsit un pariu de valoare, care merită investiția.

 

Acum că ai văzut cum se calculează procentajul pentru a identifica un value bet, o să-ți ofer și un caz concret.

2. Exemplu de value bet

Considerăm un meci din categoria ponturi fotbal, Barcelona – Real Madrid. În urma analizei efectuate ai ajuns la următoarele șanse de reușită la pariuri 1×2: Barcelona – 60%, Egalitate – 15%, Real Madrid – 25%.

 

De asemenea, ai găsit o cotă de 1.80 pentru victoria Barcelonei.

 

Prin urmare, aplicând formula de mai sus ajungi la o valoare a pariului de 1.80*60/100=1.08, deci vorbim despre un pariu de valoare.

 

Această valoare este una destul de mică, vorbind pur teoretic, însă în practică, în urma unei informări corespunzătoare, ai toate șansele să găsești și pariuri sportive de valoare mai bună, în special la pariuri pe fotbal.

3. Cum găsești pariuri de valoare?

Formula de calcul value bet este foarte simplu de înțeles. Pentru a face un calcul corect trebuie să estimezi cât mai bine șansele reale de reușită ale unui pariu.

 

De fapt aici se face diferența între pariurile cu adevărat de valoare și pariurile obișnuite. Cum nu există nicio formulă universal valabilă pentru estimarea șanselor de reușită ale unui pariu, fiecare persoană trebuie să-și creeze propriul tipar.

 

În funcție de analiză și informațiile adunate trebuie să ajungă la o valoare cât mai reală.

 

Vorbind teoretic, la pariuri sau ponturi peste 2.5 goluri azi există șanse de reușită identice, de 50% pentru over și 50% pentru under 2.5, în timp ce pariurile de tipul 1×2 au o șansă de reușită de 33.3%.

 

Bineînțeles că aceste cifre diferă foarte mult în realitate, deoarece se întâlnesc mereu echipe diferite și nici un meci nu seamănă cu altul.

 

În analiza unui eveniment trebuie ținut cont de multe aspecte importante. De exemplu, înainte să joci pronosticuri fotbal, trebuie să te documentezi foarte bine cu privire la problemele de lot ale echipelor, forma de moment, motivația jucătorilor, condițiile meteo, dar și alte lucruri.

 

Analiza este prioritară în alegerea de pariuri valoroase, deoarece numai în acest mod vei putea estima corect șansele reale de reușită ale unui pariu.

4. Cum te ajută value bet-urile să fii profitabil pe termen lung?

Orice parior trebuie să fie conștient că pornește încă din prima clipă c-un dezavantaj în fața caselor de pariuri online. Pentru selecțiile la care bookmakerii acordă șanse egale de reușită, în mod normal, cota pe care ți-o oferă ar trebui să fie cota2.

 

În practică nu este așa. Aici intervine ceea ce înseamnă marja unei case de pariuri, când se setează cotele astfel încât să fie asigurată o marjă de profit indiferent de rezultatul meciului.

 

Pentru pariurile cu șanse egale de reușită vei găsi cote cuprinse între 1.80 și 1.90, astfel că cel puțin una dintre cele două selecții nu este un pariu de valoare.

 

Dacă ai beneficia de cote corecte (2.00 – 2.00), atunci ai ieși pe profit dacă ai nimeri 50%+1 pariuri corecte din cele cotate de către bookmakeri cu șanse egale de reușită.

 

Ținând cont, însă, de payout-ul agenției care se reflectă în cote, după cum am scris mai sus, vei ieși in pierdere. Aici intervin pariurile sportive de valoare!

 

Mai exac:? Dacă vei paria numai value bets, atunci vei ieși pe profit pe termen lung cu biletul zilei la pariuri.

 

De exemplu, o cotă de 2.00 înseamnă teoretic o șansă de reușită de 50%, însă dacă tu vei găsi o cotă chiar și de 2.01 pentru un pariu căruia-i dai șanse de reușită de 50%, atunci vei câștiga dacă vei miza pe acea selecție.

 

Este de ajuns doar să nimerești mai multe astfel de pariuri câștigate decât pierdute pentru a-ți asigura un câștig, lucru care la pariurile fără valoare ai văzut că nu este valabil.

 

Exemplu: Pentru a demonstra diferența dintre value bets și pariurile normale voi considera că mizezi mereu aceeași suma de bani pe ponturi pariuri cărora le acorzi o șansă de reușită de 50%. Presupun o cotă de 1.90 fără valoare (oferită de casele de pariuri, afectată de payout) și o cotă de 2.10 valoroasă.

 

  • Pariuri fără valoare: Dacă pariezi pe cota 1.90 și câștigi 25 din 50 de pariuri atunci vei avea o pierdere de 2.5 unități.
  • Pariuri sportive de valoare: Dacă pariezi pe cota 2.10 si câștigi 25 din 50 de pariuri atunci vei avea un câștig de 2.5 unități.

5. De ce ar oferi casele de pariuri o cotă mai mare decât probabilitatea de câștig?

Probabil că ți-ai pus această întrebare pe parcursul citirii articolului, iar eu te voi lămuri. Cotele la pariuri sunt inițial setate la o anumită valoare de către bookmakeri, însă datorită sumelor de bani plasate pe anumite selecții aceste cote încep să varieze.

 

Astfel, la un moment dat, în funcție de distribuția sumelor de bani, cotele pot ajunge la valori mai mari (dacă nu se pariază prea mult pe respectiva selecție) și se pot dovedi pariuri sportive de valoare, de care ar trebui să profiți.

 

 

Ți-am prezentat cele mai importante aspecte legate de pariuri de valoare. Așa cum ai putut observa, nu este nicidecum o cale spre îmbogățire, însă reprezintă o șansă bună de a scoate profit pe termen lung din pariuri.

 

Totul stă, însă, în estimarea corectă a șanselor de reușită ale unui pariu, ceea ce implică o analiză și informare amănunțită cu privire la evenimentele sportive!