Pariurile sportive sunt jocuri de noroc?

Chiar dacă pariurile sportive sunt încadrate în categoria jocurilor de noroc, totuși nu le putem pune pe aceeași treaptă cu jocurile de casino, bingo etc. În articolul acesta îți voi prezenta câteva motive pentru care nu trebuie să consideri pariurile sportive drept un joc de noroc, ci mai degrabă unul de inspirație, informare și management al banilor și al emoțiilor.

PARIURILE SPORTIVE SUNT JOCURI DE NOROC

În primul rând, pariurile sportive se bazează pe desfășurarea unor evenimente reale: meciuri de fotbal, de tenis, baschet și altele, pe când la jocuri cazino sau bingo sunt doar niște “platforme” virtuale, pe care efectiv n-avem cum să le controlăm și nu putem anticipa desfășurarea lor. Astfel de jocuri trebuie să fie încadrate în categoria jocurilor de noroc, acolo unde jucătorul n-are nici cea mai mică “putere”, iar deciziile lui sunt luate “după ureche”.

De asemenea, pariurile nu sunt plasate “la noroc”, ci ele vin în urma unei analize, după ce ne informăm cu privire la unele aspecte importante legate de un eveniment. Pasionații de loterie ar spune că și ei “analizează” șansele de apariție a unor numere, însă nu este același lucru. Ei se bazează doar pe niște statistici matematice (cât de des a apărut un număr în extragerile anterioare) care pot fi date foarte ușor peste cap, deoarece nu există o repetivitate în extrageri, ci totul este la întâmplare.

Cu siguranță ai auzit de pariori care trăiesc exclusiv din pariurile sportive. Cred că acest lucru este suficient pentru a demonstra că pariurile nu reprezintă jocuri de noroc. Acest noroc nu poate ține la nesfârșit, astfel că cine câștigă constant din pariuri cu siguranță are alte calități: răbdare, perseverență, informare etc.

În cazul sloturilor video sau la bingo câștigurile sunt mult mai rare și se-ntâmplă poate doar o dată-n viață, așa că-n astfel de situații norocul este singurul lucru care a condus spre reușită.

Un jucător la pariuri sportive se poate perfecționa întotdeauna. Cu siguranță atunci când aducem în discuție un bilet pierdut găsim multe motive pentru care acesta a dus la pierderi de bani: alegerea proastă a evenimentelor, lipsa de informare, miza nepotrivită etc. În pariuri, dacă se respectă o serie de reguli, șansele de reușită cresc considerabil. Pe de altă parte, în cazul jocurilor de noroc nu ne putem mări în vreun fel aceste șanse, iar eșecul este întotdeauna datorat ghinionului.

În țările mai bine dezvoltate deja oamenii pot face clar diferența dintre jocurile de noroc și pariurile sportive. Există, de asemenea și tipsteri profesioniști, oameni care cunosc în detaliu un anumit sport și vin cu informații foarte utile pentru a alege pariurile câștigătoare. Așa numitele ‘paid tips’ sau ‘paid picks’ (sfaturi/pariuri plătite) au devenit pentru unii un mod de a-și câștiga existența. Fii sigur că nimeni n-ar plăti un profesionist în pariuri dacă acest joc ar fi doar unul de noroc. Există oameni care decid să investească-n pariuri și le privesc ca pe o adevărată afacere.

În concluzie, pariurile sportive NU sunt jocuri de noroc, ci trebuie considerate mai mult o investiție pe termen lung. Este evident, nu putem nega faptul că uneori și norocul joacă un rol important în pariuri, însă acesta contează doar pe termen scurt. Într-o perioadă mai lungă de timp norocul și ghinionul nu-și vor face simțită prezența, ci succesul unui parior se va baza doar pe inspirația, răbdarea și munca depusă în privința informării asupra evenimentelor pe care pariază.

Vezi AICI care este casa de pariuri online recomandată de 10pariuri.ro!

Leave a Comment: