Caută
Close this search box.

Pe ce este mai rentabil să pariem la tenis, pe game-uri sau seturi?

Ponturi tenis pe game și set

În acest articol am realizat o comparație între pariurile pe game-uri la tenis și pariurile pe seturi. Astfel vei putea afla și care este metoda mai rentabilă și care poate fi considerată mai profitabilă. Depinde foarte mult și de stilul de pariat al fiecăruia.

500 RON Bonus

Oferit de Cea Mai Bună Casă!

Înainte să trecem la analiza propriu zisă, ar trebui să te asiguri că ești familiarizat cu terminologia din tenis.

 

Dacă nu știi ce inseamna break in tenis sau ce este un game la tenis, ar trebui mai întâi să găsești răspunsurile la aceste întrebări.

 

Pe scurt, trebuie să știi că tenisul se joacă pe puncte: 4 puncte îți aduc un game, 6 game-uri îți aduc un set, iar 2 sau 3 set-uri îți câștigă un meci

1. Pariuri pe game-uri

Există mai multe tipuri de pariuri în tenis atunci când vine vorba de game-uri:

 1. Jucătorul favorit să se impună la o diferență de x game-uri;
 2. Jucătorul outsider să acopere handicapul de x game-uri (să nu fie învins la o diferență mai mare decât limita respectivă);
 3. Numărul total al game-urilor disputate să depășească sau nu limita propusă de către casele de pariuri (peste / sub x game-uri).

 

Tipurile de pariuri menționate mai sus au următoarele avantaje :

 1. În cazul în care mizăm pe faptul că jucătorul considerat outsider nu va pierde meciul la o diferență mai mare de x game-uri înseamnă că acesta poate să fie invins, dar atâta timp cât acoperă acel handicap pariul va fi câștigat;
 2. Același lucru este valabil și pentru situația-n care mizăm pe favorit că va reuși s-aibă la finalul meciului un avantaj de x game-uri.
  Exemplu: mizăm pe Federer -2.5 game-uri, iar scorul final al meciului va fi 0-6, 7-6, 6-4 pentru Nadal, pariul va fi câștigat deoarece Federer a obținut 16 game-uri, iar Nadal doar 13.
 3. Depășirea unui prag de game-uri ales de casele de pariuri nu implică-n mod obligatoriu disputarea mai multor seturi într-o partidă.
  Exemplu: pariem peste 22.5 game-uri, iar scorul final va fi 7-6, 6-4, deci pariul va fi câștigat.
 4. O situație asemănătoare este-n cazul în care mizăm pe un meci cu puține game-uri.
  Exemplu: mizăm pe sub 22.5 game-uri, iar rezultatul partidei va fi 6-1, 1-6, 6-1 și pariul va fi, din nou, câștigat.

2. Pariuri pe seturi

În acest caz există următoarele opțiuni de pariere:

 1. Victoria / înfrangerea cu 2-0, 2-1 a unuia dintre jucători (sau 3-0, 3-1, 3-2 pentru partidele din cadrul turneelor de Grand Slam).
 2. Minim un set câștigat de unul dintre jucători (de obicei mizăm pe jucătorul outsider, care are o cotă mai mare pentru victorie).
 3. Număr total de seturi disputate-n meci (nu contează cine câștigă, ci doar numărul de seturi jucate).

 

Referitor la pariurile pe ponturi tenis menționate anterior, există avantaje doar în cadrul ultimelor 2 tipuri, anume:

 1. Când mizăm pe minim un set câștigat de unul dintre jucători, acesta poate pierde partida iar pariul să fie câștigat, atâta timp cât a reușit să obțină cel puțin un set.
 2. În mod asemănător, nu contează cine se impune-n meci când mizăm pe numărul de seturi jucate.

3. Concluzie

Consider că este mai rentabil să pariem pe game-uri, deoarece există mai multe situații în care pariul poate să îți aducă un câștig.

 

În cazul pariurilor pe seturi suntem destul de limitați în această privință și avem parte de pariuri mult mai riscante.

 

Cu toate că pariurile pe seturi pot avea cote mai mari (în special cele de tipul 2-0, 0-2) sunt de părere că pe termen lung este mai profitabil să jucăm predicții tenis pe game-uri.