Șirul lui Fibonacci la pariuri sportive

 • 5 septembrie 2021
 • / By Bmg

Sunt multe tipuri de strategii bazate pe formule, probabilitati care dau rezultate la pariuri (d'alembert, schema lui Poisson, șirul Fibonacci, spirala lui Fibonacci, Martingale etc.). Află din acest articol tot ce trebuie să știi despre una dintre ele pe care noi o considerăm printre cele mai bune!

Șirul lui Fibonacci la pariuri

Una din strategiile de pariere cel mai cunoscute și cel mai des aplicate este cea care are la bază șirul lui Fibonacci. Despre acest șir cu siguranță ai auzit și tu încă de când faceai matematică în școală. Matematicianul Leonardo of Pisa (1170-1250) a creat acest șir.

1. Prezentare Șirul lui Fibonacci și aplicarea lui în pariuri

Formula de calcul a șirului este foarte simplă: următorul număr din șir este egal cu suma precedentelor 2 numere. Astfel șirul lui Fibonacci arată în felul următor: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610 etc.

În pariuri sportive strategia se aplică foarte simplu: după fiecare pariu pierdut se crește miza cu următorul număr din șir (numărul lui Fibonacci), iar după fiecare pariu câștigat se revine la pasul 1. Aceasta e formula Fibonacci. Mai sunt pariori care după fiecare pariu câștigat scad miza cu un pas. În acest caz ai nevoie de o bancă mult mai consistentă decât dacă ai lua-o de la pasul 1 de fiecare dată când câștigi un pariu.

Fiecare număr din șir este transformat de parior în unități. Astfel, dacă pierzi 4 pariuri la rând la pasul 5 vei paria 8 unități. Valoarea unei unități trebuie să fie-n concordanță cu bugetul avut la dispoziție.

Strategia are eficiență maximă în mod special dacă ai obiceiul să plasezi ponturi pariuri cu cote cuprinse între 3 și 5. Poți face aceste cote și din mai multe pronosticuri. În ciuda faptului că poate fi aplicată și pe cote mai mici (minim 2) sau mai mari de 5, eficiența ei nu va fi mai la fel de mare.

Pentru a aplica strategia bazată pe șirul lui Fibonacci ai nevoie de o bancă destul de consistentă, pentru a simți cât de cât profiul acumulat. Poate fi, însă, utilizată și daca ești un parior haotic. Cu ajutorul ei vei avea un control asupra mizelor jucate.

Dă click AICI, deschide cont la casa de pariuri, depune 500 RON și vei paria cu 1.000 RON!

2. Exemplu de aplicare a strategiei bazata pe sirul lui Fibonacci

Presupunem că o unitate are valoarea de 10 RON și vei juca fiecare pariu pe o cotă de 3. Avem așa:

 • Pariu 1: 10 lei x cota 3 – pierdut – total -10 RON.
 • Pariu 2: 10 lei x cota 3 – pierdut – total -20 RON.
 • Pariu 3: 20 lei x cota 3 – pierdut – total -40 RON.
 • Pariu 4: 30 lei x cota 3 – pierdut – total -70 RON.
 • Pariu 5: 50 lei x cota 3 – câștigat – total +30 RON.

După cum se poate observa, se face un profit de 3u dacă după 4 pariuri pierdute va urma unul câștigător iar biletul va avea cota 3.

3. Cum se poate aplica eficient strategia bazată pe șirul lui Fibonacci

În general pariorii aplică strategia bazată pe șirul lui Fibonacci în următoarele cazuri:

3.1 Pe rezultat de egalitate al unei echipe care este predispusă sa facă egaluri

Aici îți e foarte folositor să urmărești rezultate sportive din campionatele tari: rezultate Premier League, rezultate Primera, rezultate pe fotbal Liga 1, rezultate La Liga. La fel de important este să joci și pe live cu șirul fibonacci, iar atunci va trebui să cauți rezultate live la pariuri sportive sau fotbal, live scoruri (rezultate meciuri live). O să îți dau un exemplu mai jos și o să vezi de ce:

Dacă ne uităm la campionatul 2017/18 din Premier League observăm că Manchester United a avut cele mai multe egaluri, urmată de Middlesbrough și Stoke. Prima este o echipă puternică, a doua a retrogradat, așa că puteam începe la startul sezonului 2018/19 să aplicăm șirul Fibonacci pe egalurile lui Stoke.

Presupunem că am fi început încă din prima etapă, acum (la momentul la care a fost scris inițial articolul) când suntem în etapa a 14-a am fi avut următorul bilanț. Presupunem că de fiecare dată cota la x în meciurile lui Stoke a fost 3.00 (au fost, cu siguranță, și cote mai mari).

 • Pariu 1: 10 lei x cota 3 – pierdut – total -10 RON.
 • Pariu 2: 10 lei x cota 3 – pierdut – total -20 RON.
 • Pariu 3: 20 lei x cota 3 – câștigat – total +40 RON (o luam de la capăt).
 • Pariu 4: 10 lei x cota 3 – câștigat – total +60 RON (o luam de la capăt).
 • Pariu 5: 10 lei x cota 3 – pierdut – total +50 RON.
 • Pariu 6: 10 lei x cota 3 – pierdut – total +40 RON.
 • Pariu 7: 20 lei x cota 3 – pierdut – total +20 RON.
 • Pariu 8: 30 lei x cota 3 – pierdut – total -10 RON.
 • Pariu 9: 50 lei x cota 3 – pierdut – total -60 RON.
 • Pariu 10: 80 lei x cota 3 – pierdut – total -140 RON.
 • Pariu 11: 130 lei x cota 3 – câștigat – total +250 RON (o luam de la capăt).
 • Pariu 12: 10 lei x cota 3 – câștigat – total +260 RON (o luam de la capăt).
 • Pariu 13: 10 lei x cota 3 – pierdut – total +250 RON
 • Pariu 14: 10 lei x cota 3 – pierdut – total +240 RON.

Se poate observa că doar cu 4 pariuri din 14 câștigate s-a făcut profit 240 RON. Profitul era cu siguranță mai mare deoarece și cotele la egal sunt în general de 3.20-3.30.

3.2 Pe break în tenis în meciuri relativ dezechilibrate, pariind pe outsider

Se joacă pronosticuri fotbal pe faptul că jucătorul care este nefavorit va reuși să faca break în meci. Ne oprim în momentul în care acest lucru s-a întâmplat. Este mai greu de dat un exemplu concret aici.

3.3 În strategia Minutul următorului gol.

Se pariază utilizând acest șir Fibonacci pe faptul că se va marca într-un interval de 10 minute. Se începe din minutul 1 și se crește miza conform șirului până în momentul în care va fi marcat primul gol.

Dacă meciul nu este foarte dezechilibrat atunci vei găsi cote de peste 3 și astfel strategia va avea eficiență maximă. Singura problema este că dacă dai de un meci în care nu se marchează până în minutul 80 pierderile sunt destul de mari și va fi greu ulterior să recuperezi.

Ca să ai succes cu această strategie ar trebui să prinzi cel mult un rezultat de 0:0 în 10 meciuri.

Eu am aplicat strategia bazată pe șirul lui Fibonacci si pe pariul următorul gol marcat înainte de minutul 20:00 la betano.com pe meciuri din Liga 1. În general sunt cote de 2.80-3.00 pentru acest tip de pariu.

Eficiența nu este, prin urmare, foarte mare, dar șansele să prinzi o serie lungă de meciuri în care să nu se marcheze până în minutul 20 sunt destul de mici. Dacă nu greșesc n-am prins până acum o serie mai lungă de 6 meciuri în care să nu se marcheze în primele 20 de minute.

De ce am ales chiar Liga 1? Pentru că este singurul campionat la care toate meciurile au loc la ore diferite.

După cum probabil ai observat din tot ceea ce am scris anterior, principala problemă atunci când vorbim de șirul lui Fibonacci în pariuri sportive este că putem ajunge la un nivel al mizei foarte mare. Din acest motiv strategia este recomandat să fie aplicată cu mare grijă. Nu trebuie să te avânți pe prea multe fronturi (de exemplu dacă vrei s-o aplici pe egaluri n-ar trebui să mergi cu mai mult de 2-3 echipe simultan).

Aplică AICI strategia Fibonacci, la casa de pariuri preferată de români!

Ar mai fi ca dezavantaj și problema mizelor. Dacă trecem de 6-7 pariuri pierdute (lucru deloc imposibil la cote de 3+) ajungem la mize foarte mari, mize care după aceea vor crește și mai mult. Gândește-te că ai putea da peste o echipă care nu face egal timp de 12 etape iar miza celui de-al 13-lea pariu ar trebui să fie de 377 unități, asta după ce ai pierdut până atunci peste 600 de unități.

Ți-am prezentat atât plusuri cât și minusuri avute de strategia bazată pe șirul lui Fibonacci. Rămâne să alegi dacă merită sau nu să pariezi ajutându-te de acest șir.

Leave a Comment: