Sistemul bazat pe criteriul lui Kelly în pariuri sportive

  • 5 decembrie 2019
  • / By Bmg

Strategia de pariere care are la bază Criteriul lui Kelly este ceva mai complexă, așa că nu este recomandată pariorilor începători. Prin urmare dacă ești începător sfatul meu este să aplici mai întâi una dintre strategiile de pariere care te ajută să te disciplinezi și pe măsură ce vei căpăta experiență vei putea aplica și sistemul lui Kelly.

Criteriul lui Kelly la pariuri

Cu ajutorul criteriului lui Kelly vei afla ce miză trebuie să joci pe un pariu, în funcție de probabilitatea reală de a câștiga. În plus poți să-ți dai seama dacă agenția de pariuri oferă o cotă bună raportată la șansele de câștig. În caz că acest lucru nu se întâmplă atunci nu vei mai plasa pariul.

Formula matematică în sistemul bazat pe Criteriul lui Kelly

Formula matematică după care se calculează procentul din bancă ce va trebui mizat este: f = (bp – q) / b, unde:

  • f = procentul din bancă ce trebuie mizat.
  • p = probabilitatea de câștig.
  • q = probabilitatea de pierdere.
  • b = cota pronosticului.

În funcție de cele 3 variabile pariorul trebuie să determine p-ul. Cel mai bine vei înțelege cum stau lucrurile după următorul exemplu.

Avem o echipă care are 7 victorii în 10 partide și noi vrem să mizăm pe ea. Cota pentru victoria ei este 2.00. Ținând cont de numărul de victorii obținute în cele 10 meciuri considerăm că șansele de a câștiga și acest joc sunt de 70% (acest procent va scădea sau va crește însă-n funcție de alte aspecte care trebuie luate-n seamă-n analiza unui meci). Mai departe vom afla stabili care sunt p, q și b ca să putem afla f. P = 70% = 0.7, q = 30% = 0.3, iar b = 1 (pentru că-n criteriul lui Kelly se folosesc cote fracționale, iar echivalentul lui 2 este 1/1).

Aplicând datele de mai sus în formulă vom avea: f = (1×0.7-0.3) / 1 = 0.4.

Prin urmare, conform formulei lui Kelly este eficient să pariem pe acest pariu 40% din bancă. Procentul este însă unul uriaș! Făcând o analiză pertinentă a partidei, nu doar după victoriile unei echipe, cu siguranță probabilitatea găsită va fi mult mai mică și astfel și procentul din bancă va scădea drastic.

Pariază online AICI; primești bonus la prima depunere!

Diferența între cei care aplică cu succes strategia aceasta la pariuri sportive și cei pentru care nu-i eficientă se vede din rezultate și mai exact din decizia de a oferi un anumit procent acelui pronostic de a ieși. Dacă analiza ta nu duce la un procent bun riști să pariezi mai mult decât trebuie și astfel această strategie nu este eficientă. Din acest motiv ți-am zis și la început că nu este o strategie adresată pariorilor începători.

În cazul în care ai utilizat până acum strategia bazată pe Kelly Criterion ne poți lăsa mai jos părerea ta despre ea.

Leave a Comment: