Strategia de pariere Martingale – formula de calcul, exemple, avantaje si dezavantaje

Necesitatea aplicarii unei strategii la pariuri devine parca tot mai necesara, deoarece rezultatele evenimentelor sunt din ce in ce mai imprevizibile, astfel ca fara un plan bine pus la punct este foarte greu de castigat. Strategia Martingale este una dintre cele mai cunoscute in acest moment, fiind in acelasi timp foarte usor de aplicat si de inteles.

Pariaza strategia ta AICI, la cea mai buna casa de pariuri!

Strategia Martingale

In acest articol iti voi prezenta in detaliu strategia Martingale, formula de calcul pe care se bazeaza si exemple de pariuri, iar in final vei gasi avantajele si dezavantajele acestui stil de joc.

1. Formula de calcul pe care se bazeaza strategia Martingale

Folosita initial la ruleta si la clasicul joc “cap sau pajura”, strategia Martingale a fost adoptata repede si la pariuri sportive, astfel ca in prezent ea se bucura de o mare popularitate in randul jucatorilor. Formula pe care aceasta se bazeaza este una simpla si anume dublarea mizei dupa fiecare pariu pierdut. Pariurile pe care se mizeaza trebuie sa aiba o cota de peste 2.00, iar prin dublarea mizei la fiecare pariu pierdut ne asiguram un profit imediat atunci cand selectia noastra va fi castigatoare.

Practic, considerand o miza de pornire fictiva de o unitate sumele ce trebuiesc jucate la Martingale sunt: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64 etc., adica mereu dublam ultima miza plasata.

2. Exemplificarea unui sistem de joc bazat pe Martingale

Exista mai multe sisteme de joc bazate pe strategia Martingale, insa pentru exemplificare voi considera urmatoarea situatie: presupunem ca incepem sa jucam Martingale pe un rezultat de egalitate inregistrat de o anumita echipa de fotbal. In urma analizarii statisticilor, presupunem ca am gasit echipa Mainz din Bundesliga cu o sansa buna de a obtine rezultate de egalitate. Mizam pe X in meciurile acesteia incepand din prima etapa a campionatului din Germania. Consideram o cota de 3.10, desi la rezultate de egalitate este posibil sa avem si cote mai mari:

 • Pas 1: 1 unitate pe X (cota 3.10) in Mainz – Hannover. Rezultat 0-1 = pariu pierdut
  Pas 2: 2 unitati pe X (cota 3.10) in Stuttgart – Mainz. Rezultat 1-0 = pariu pierdut
  Pas 3: 4 unitati pe X (cota 3.10) in Mainz – Leverkusen. Rezultat 3-1 = pariu pierdut
  Pas 4: 8 unitati pe X (cota 3.10) in Bayern – Mainz. Rezultat 4-0 = pariu pierdut
  Pas 5: 16 unitati pe X (cota 3.10) in Mainz – Hoffenheim. Rezultat 2-3 = pariu pierdut
  Pas 6: 32 unitati pe X (cota 3.10) in Mainz – Hertha. Rezultat 1-0 = pariu pierdut
  Pas 7: 64 unitati pe X (cota 3.10) in Wolfsburg – Mainz. Rezultat 1-1 = pariu castigat.
 • Investitie totala: 1+2+4+8+16+32+64 = 127 unitati
  Castig: 64*3.10 = 198 unitati
  Profit: 71 unitati

Vezi AICI care este una dintre casele de pariuri preferate de romani!

Vedem asadar ca dupa un singur pariu castigat dintr-un total de 7 am facut profit. Acum intrebarea care se pune este: merita o asemenea investitie pentru un profit relativ mic? Evident ca daca am fi prins un pariu castigator in primii pasi, investitia si-ar fi meritat riscul, insa nu intotdeauna vom fi inspirati.

De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca am mizat pe cote destul de mari, peste 3.10 in general, insa daca am fi mers pe cote de putin peste 2, profitul ar fi fost unul foarte mic, in jur de 5-10 unitati in urma unei investitii de 127 unitati.

3. Ce alte sisteme de joc pot fi incercate cu strategia Martingale?

Exemplul cu rezultatul de egalitate in fotbal este unul destul de riscant, insa care poate aduce un profit consistent, deoarece cotele pentru astfel de selectii sunt in general mari. Pentru cei care insa isi doresc mai multa siguranta si se multumesc cu castiguri mai mici, recomand urmatoarele tipuri de ponturi pariuri:

 • peste 2.5 goluri live la fotbal – in general pariul de “peste 2.5 goluri” in fotbal este printre cele mai populare, de aceea sansele ca strategia Martingale sa dea rezultate pe astfel de selectii este foarte mare. Sfatul meu este sa analizezi rezultatele catorva echipe de fotbal si sa le urmaresti doar pe cele mai spectaculoase, in meciurile carora se marcheaza multe goluri. Apoi, folosindu-te de pariurile live, asteapta o cota buna, peste 2.10 pentru “peste 2.5 goluri” si incepe sa pui in aplicare strategia Martingale. Cu o analiza si o documentare bine facuta mi-e greu sa cred ca poti prinde o serie lunga de astfel de pariuri necastigatoare.
 • Break live la tenis – cum in tenis cele mai multe pariuri se plaseaza live se poate incerca strategia Martingale si pe acest sport. Multi pariori au aplicat cu succes acest sistem de joc pe break facut de un anumit jucator/jucatoare. Cota fiind in general peste 2.10 se mizeaza succesiv pe break castigat de unul dintre tenismeni.

Acestea au fost doar 2 tipuri de ponturi pariuri, insa fiecare isi poate crea propria strategie care are la baza dublarea mizei dupa un pariu necastigator. Ai grija insa la ce tipuri de pariuri te “arunci” si nu miza pe selectii care tin exclusiv de noroc, cum ar fi: urmatorul corner, penalty in meci si altele.

Click AICI pentru a incepe sa pariezi online cu dublul sumei depuse, pana la 500 RON!

4. Strategia Martingale – avantaje si dezavantaje

4.1 Avantajele strategiei Martingale

 • Este usor de inteles si de aplicat, astfel ca nu trebuie cine stie ce cunostinte matematice.
 • Este o strategie cu sanse teoretice de reusita foarte mari.
 • Se poate aplica pe orice tip de pariu care are o cota de peste 2
 • Un singur pariu castigator asigura profit

4.3 Dezavantajele strategiei Martingale

 • Avem nevoie de un buget consistent pentru a acoperi cat mai multi pasi.
 • Profitul final este unul destul de mic in comparatie cu investitia totala.
 • Exista posibilitatea (desi sansa este mica) de a fi limitat sau blocat de casele de pariuri. Astfel, se recomanda aplicarea strategiei prin plasarea de pariuri la mai multe agentii.
 • In unele cazuri necesita mult timp si o rabdare de fier.

Ti-am prezentat in detaliu strategia Martingale, una dintre cele mai populare la ora actuala. Desi la prima vedere pare o strategie buna si cu care se pot face bani usor, in practica lucrurile stau diferit. Acum ramane sa decizi tu daca este o strategie care isi merita riscul, tinand cont de avantajele si dezavantajele prezentate anterior.

Leave a Comment: