Strategia de pariere Labouchere

 • 18 noiembrie 2019
 • / By Bmg

Strategia Labouchere este una dintre cele mai simple strategii de pariere și din acest motiv și una dintre cele mai utilizate. În acest articol îți voi arăta ce presupune ea, un exemplu pentru a vedea concret modul de aplicare dar și alte lucruri interesante.

Strategia Labouchere

Principiul strategiei Labouchere este foarte simplu. Pariorul formează un șir aleatoriu de numere cuprins între 1 și 9. Miza, în unități, jucată pe primul pariu este suma dintre primul și ultimul număr din șir.

În cazul în care pariul este câștigat atunci se vor elimina cele 2 numere din șir. Dacă pariul este pierdut atunci miza respectivă va fi trecută ca ultimul număr din șir. Mai departe se continuă în același mod. Al doilea pariu va avea o miză egală cu suma dintre primul și ultimul număr din șir.

În momentul în care termini toate numerele din șir profitul total obținut va fi egal cu suma tuturor cifrelor din șirul inițial. Acest lucru se va întâmpla dacă biletele vor avea cota 2.

1. Strategia Labouchere – exemplu de aplicare

Presupunem că avem următorul șir de numere: 2, 4, 5, 7, 9. Prin urmare profitul propus este de 27u. Pentru a fi mai ușor la calcule să spunem că pariurile vor fi jucate pe cote de 2 și avem:

 • Pariu 1: Miza 11u (2+9) – câștigat – șirul nou 4, 5, 7.
 • Pariu 2: Miza 11u (4+7) – pierdut – șirul nou 4, 5, 7, 11.
 • Pariu 3: Miza 15u (4+11) – pierdut – șirul nou 4, 5, 7, 11, 15.
 • Pariu 4: Miza 19u (4+15) – câștigat – șirul nou 5, 7, 11.
 • Pariu 5: Miza 16u (5+11) – câștigat – șirul nou 7.
 • Pariu 6: Miza 7u – câștigat – șir încheiat.

O unitate poate avea orice valoare dorești, în funcție de banca avută la dispoziție.

Un inconvenient al acestei strategii este că pe măsură ce avansăm și terminăm șirul mai târziu mizele vor crește. Astfel vom avea nevoie de un buget mai mare. Totuși, strategia este bună pentru a disciplina un parior. Atenție și la numerele din șir deoarece cu cât sunt mai multe și mai mari, cu atât vei avea nevoie de mai multe ponturi pariuri câștigate pentru a-l termina. Iar trebuie să ai grijă la diferența dintre cel mai mic și cel mai mare număr din șir. Dacă aceasta va fi prea mare, atunci mizele vor varia foarte mult și uneori ai putea să ajungi la mize foarte mari.

În condițiile în care la fiecare pariu câștigat se vor tăia 2 numere, iar la fiecare pariu pierdut se adaugă un număr vei avea nevoie de un procentaj de doar 33.33% pentru a reuși să duci șirul la capăt. Nu este un procentaj imposibil de reușit, chiar dacă vorbim de pariuri cu cota aproximativă 2.00.

Cum scriam și mai sus, este decizia ta cum arată șirul de numere. Pot fi numere diferite, să zicem 2, 4, 3, 7, 9, 5, 8 sau pot fi și numere care se repetă, de exemplu 1, 1, 2, 2, 1, 1, 2. Varianta a doua este indicată celor care au un buget mai mic și nu-și propun câștiguri foarte mari.

2. Strategia Labouchere – avantaje și dezavantaje

2.1 Avantaje

 • te facă sa fii un parior mai disciplinat.
 • îți poți stabili un profit exact pe care să-l obții de la casele de pariuri.
 • mizele nu cresc foarte brusc, cum se întâmplă la Martingale, de exemplu, prin urmare riscurile să ajungi cu banca la 0 sunt mai mici.

2.2 Dezavantaje

 • se poate ajunge la mize foarte mari dacă se pierd mai multe pariuri la rând.
 • nu poți să știi exact înainte de start ce buget trebuie să aloci pentru strategie.

Începe AICI să aplici Labouchere cu un super bonus!

În cazul în care ai aplicat până acum strategia Labouchere la pariuri sportive poți să lași în secțiunea de comentarii de mai jos părerea ta despre ea, dacă a fost eficientă sau nu pentru tine.

Leave a Comment: