Tipuri de pariuri pe baschet explicate

Vrei să pariezi pe baschet și nu știi ce reprezintă anumite pariuri? Atunci citește acest articol deoarece îți voi prezenta și explica rând pe rând cele mai populare tipuri de pariuri pe baschet.

Tipuri de pariuri pe baschet explicate

Atunci când pariezi pe baschet trebuie să ai în vedere nu doar un set de reguli baschet, ci și regulile agenției la care pariezi. La majoritatea caselor de pariuri sunt luate în calcul și eventualele prelungiri dacă scorul după 4 sferturi va fi egal. Sunt, însă, anumite case, respectiv anumite tipuri de pariuri la care nu este luat în calcul și overtime-ul.

Cat dureaza un meci de baschet? Ce inseamna sfert la baschet? Meciul de baschet e impartit in 4 perioade. Cat inseamna un sfert? 10 minute daca vorbim de baschetul european sau 12 daca ne referim la cel din NBA.

Pariază online AICI pe meciuri de baschet!

Principalele tipuri de pariuri pe baschet explicate:

 • Câștigător meci – pariezi pe echipa care va câștiga meciul; în cazul în care există cotă și pentru x atunci pariul face referire doar la timpul regulamentar.
 • Handicap meci (2 variante) – una dintre echipe pornește cu un handicap fictiv și vei paria pe victoria echipei respective la o diferență mai mare decât acel handicap sau pe faptul că echipa adversă nu va pierde la o diferență mai mare; în cazul în care handicapul este de forma (-/+ x puncte, în loc de -/+ x.5 puncte) atunci există posibilitatea rambursării de miză dacă echipa pe care ai pariat va pierde sau va câștiga la exact x puncte.
 • Handicap meci (3 variante) – în această situație poți paria și pe x, adică pe faptul că echipa pe care ai mizat va câștiga sau va pierde, după caz, la numărul exact de puncte stabilit de casa de pariuri).
 • Total puncte – pariezi pe numărul total de puncte înscrise-n meci; la majoritatea caselor de pariuri sunt luate-n calcul și eventualele prelungiri.
 • Pauză/final – pariu dublu pe rezultatul primei reprize (sfert 1 + sfert 2) și pe rezultatul final.
 • Marja victoriei – un pariu care-ți permite să mizezi pe diferența de puncte la care va câștiga una dintre echipe, existând intervale predefinate (de exemplu echipa x va câștiga la 1-5 puncte sau la 6-10 puncte sau la 11-15 puncte etc).
 • Total puncte echipă – joci ponturi pariuri pe numărul de puncte înscrise în meci de echipa menționată.
 • Primul sfert – pariezi pe echipa care va câștiga primul sfert; dacă nu există și varianta x atunci în cazul unei egalități vei primi cota 1.
 • Primul sfert handicap – este valabil ce am explicat mai sus la handicap, doar că acum se pariază doar pe rezultatul primului sfert.
 • Primul sfert total puncte – pariezi pe numărul total de puncte înscrise în primul sfert.
 • Primul sfert total puncte echipă – pariezi pe numărul total de puncte înscrise de echipa menționată în primul sfert.
 • Primul sfert – prima la x puncte – pariezi pe faptul că o anumită echipă va ajunge în primul sfert prima la numărul de puncte menționat; există și varianta de a paria pe faptul că niciuna dintre echipe nu va ajunge la acel număr de puncte.
 • Primul sfert par / impar – pariezi pe faptul că numărul total de puncte din primul sfert va fi par sau impar.
  De asemenea, aceste pariuri prezentate pentru primul sfert ar putea fi găsite la unele case de pariuri și pentru sfertul 2 sau pentru întreaga prima repriză. În acest caz va fi luat în calcul strict rezultatul înregistrat în sfertul 2 sau, după caz, în prima repriză.

Acestea sunt cele mai populare tipuri de ponturi pariuri baschet. Bineînțeles că oferta caselor de pariuri este mult mai vastă. Se poate paria la anumite meciuri, în special din NBA, pe numărul total de aruncări de 3 puncte sau pe numărul total de puncte reușite de un anumit jucător.

Joacă AICI un pariu pe baschet fără riscul de a pierde!

În cazul în care ai întâlnit un pariu pe baschet care-ți este necunoscut și nu ai găsit în baschet reguli care să te lămurească, lasă-ne un comentariu mai jos și te vom ajuta în legătură cu ce înseamnă pariul respectiv.

Leave a Comment:

2 comments
Add Your Reply