Tipuri de pariuri pe Formula 1 explicate

Formula 1 este o competitie considerata de multi plictisitoare, dar si mai multe persoane o considera atractiva si o urmaresc in fiecare din cele 21 de weekend-uri in care sunt programate curse. Pentru acestia, si nu numai, am pregatit acest articol in care voi explica principalele tipuri de pariuri existente la cursele de Formula 1.

Pariaza AICI pe urmatoarea cursa de Formula 1!

pariuri pe Formula 1 explicate

  • Castigator cursa – dupa cum ii spune si denumirea acesta este un pariu pe castigatorul cursei, cu precizarea ca la unele case de pariuri vei mai gasi si optiunea „Castigator cursa (Each-Way)„, asta inseamna ca pariul tau va primi o cota injumatatita sau 1/4 din ea, in functie de cum este specificat, daca pilotul pe care ai pariat nu va castiga cursa dar va incheia in intervalul specificat in dreptul acelui Each-Way, in general avem Each-Way 1/3 (primesti castigul la jumatate din cota daca termina pe 2-3) si Each-Way 1/6 (primesti castigul la un sfert din cota daca termina pe locurile 2-6).
  • Masina / monopostul castigator – pariezi pe constructorul care va castiga cursa; indiferent care din cei 2 piloti ai constructorului pe care ai mizat va termina pe primul loc tu vei avea pariul castigat.
  • Termina pe podium – castigi pariul daca pilotul pe care ai pariat va termina cursa pe unul din locurile 1, 2 sau 3.
  • Top 6 la final – pariezi pe faptul ca un anumit pilot va termina cursa pe unul din primele 6 locuri.
  • Termina in puncte – pariezi pe faptul ca un anumit pilot va termina cursa in puncte, adica pe unul din primele 10 locuri.
  • Cel mai rapid tur – pariezi pe pilotul care crezi ca va realiza cel mai rapid tur de circuit.
  • Dueluri in cursa – sunt dati 2 piloti de catre casa de pariuri si tu trebuie sa mizezi pe cel care crezi ca va termina cursa pe un loc superior; pe acest tip de pariu se joaca in general cele mai multe ponturi pariuri la cursele de Formula 1.
  • Marja de castig – pariezi pe diferenta de timp pe care o va avea castigatorul cursei fata de cel de-al doilea clasat.
  • Numar piloti clasati – pariezi pe numarul de piloti (peste / sub) de piloti care vor termina cursa respectiva.
  • Sa fie clasificat – pariezi pe faptul ca un anumit pilot va termina respectiva cursa.

Descopera AICI una din casele de pariuri preferate de romani!

Acestea sunt principalele tipuri de pariuri pe Formula 1 existente in oferta caselor de pariuri. Foarte probabil vei mai intalni si alte tipuri de pariuri, iar in cazul in care ai dat de unul care nu stii ce inseamna si pe care nu-l gasesti explicat mai sus poti sa ne intrebi in sectiunea de comentarii din subsolul acestui articol si vom incerca sa te lamurim in cel mai scurt timp posibil.

Leave a Comment: