Tipuri de pariuri pe fotbal explicate

Fotbalul a fost, este și va rămâne în continuare cel mai popular sport în rândul pariorilor. Excepție face poate doar SUA, acolo unde baschetul și fotbalul american probabil că sunt mult mai urmărite decât fotbalul. “Sportul rege” a început să prindă la public și peste ocean, investindu-se acolo foarte mulți bani.

pariuri pe fotbal explicate

În articolul acesta îți voi prezenta principalele tipuri de ponturi pariuri fotbal, cum pariem pe ele și cum se fac interpretările rezultatelor, în câștigătoare/pierzătoare.

Vezi AICI care este casa de pariuri cu cea mai bună ofertă la fotbal!

1. Rezultat final – 1×2

Este cel mai popular tip de pariu, existent încă de la apariția primei agenții de pariuri. Pentru a câștiga acest pariu trebuie să intuiești corect rezultatul final al unui meci de fotbal, în timpul regulamentar de 90 de minute plus eventualele minute de prelungire. Dacă pariezi pe “1”, înseamnă că mizezi pe echipa gazdă să câștige meciul. “X”-ul reprezintă un rezultat de egalitate la finalul partidei, în timp ce semnul “2” este câștigător dacă echipa oaspete se impune.

2. Total goluri – peste/sub

Un alt pariu foarte popular este cel pe goluri. La majoritatea meciurilor de fotbal linia de goluri setată de casele de pariuri legale este de 2.5. Astfel, dacă mizezi “Peste 2.5 goluri” pariul va fi câltigător în cazul în care în meciul respectiv se marchează 3 sau mai multe goluri. Selecția “Sub 2.5 goluri” este câștigătoare-n cazul a 0, 1 sau maxim 2 reușite-n meci. Acest pariu este valabil doar pentru timpul regulamentar si nu include eventualele reprize de prelungiri.

Evident că există mai multe linii de goluri: 0.5, 1.5, 3.5 etc. La “Peste 1.5 goluri” ai nevoie doar de 2 reușite pentru a câștiga, în timp ce pariul “Sub 1.5 goluri” este câștigător doar în cazul unuia din rezultatele: 0-0, 1-0 sau 0-1.

Cea mai bună ofertă de pariuri pe total goluri o găsești la ACEASTĂ casă de pariuri!

3. Ambele echipe înscriu – Da/Nu

Multi pariori se intreaba ce inseamna gg la pariuri. Acesta inseamna de fapt ”Gol-Gol”, adica ambele echipe sa marcheze. Este un tip de pariu suficient de intuitiv. Mizezi fie pe “Ambele echipe înscriu”, pariu care este câștigător în cazul în care ambele formații marchează în meci, fie pe “Nu înscriu ambele echipe”, situație-n care câștigi dacă oricare dintre echipe nu marchează-n timpul regulamentar.

La fel de usor poti paria doar ca una dintre echipe sa marcheze. Poate ai mai vazut la unele case de pariuri DG1 sau DG2. Ce inseamna DG2? Ca dau gol oaspetii. Iar DG1 inseamna ca marcheaza gazdele (cel putin un gol).

4. Șansă dublă – 1X, X2, 12

Este un tip de pariu care oferă mai multă siguranță decât rezultatul final. “1X” este câștigător dacă echipa oaspete NU se impune, “X2” este câștigător dacă echipa gazdă NU se impune, în timp ce “12” înseamnă că meciul NU se va termina la egalitate.

5. Pauză/final

Se folosesc aceleași semne 1 X 2 explicate mai sus. Trebuie să indici corect atât rezultatul de la pauză, cât și pe cel de la finalul partidei. Este un tip de pariu la care găsești cote foarte bune, însă uneori este dificil de pronosticat.

Spre exemplu, “Pauză/final 1/1” înseamnă că echipa gazdă să conducă la pauză și să câștige meciul, în timp ce “Pauză/final X/2” înseamnă că la pauză să fie egalitate, iar la final echipa oaspete să câștige. Ce inseamna 1/2? Inseamna ca gazdele vor conduce la pauză, dar vor pierde meciul.

6. Pauză sau final

Un tip de pariu foarte interesant este “Pauză sau final”. Aici trebuie să intuiești corect rezultatul fie la pauza meciului, fie la finalul acestuia. Se folosesc, din nou, cele 3 semne clasice 1,X,2. Ce inseamna psfx? De exemplu, dacă pariezi pe “Pauză sau final X” iar la pauză este egalitate pariul tău va fi câștigător, dacă nu, poți aștepta finalul meciului și dacă acesta se termină cu o remiză, iarăși câștigi. Acum sper că ai înțeles ce inseamna psf1 sau psf2.

7. Niciun pariu pe egal

Este unul dintre acele tipuri de pariuri pe fotbal care oferă o marjă mai mare de siguranță. Se pariază că una dintre echipe va câștiga partida. În cazul în care meciul se termină la egalitate primești cota 1, iar miza este returnată dacă pariul este single.

Acest tip de pariu mai poate fi găsit sub denumirea DNB (Draw No Bet) sau Handicap asiatic 0. De exemplu, dacă pariezi pe “Niciun pariu pe egal – 1” câștigi dacă echipa gazdă se impune, primești cota 1 și banii înapoi dacă meciul se termină la egalitate și pierzi dacă echipa oaspete învinge.

8. Handicap asiatic

Este unul dintre cele mai jucate tipuri de pariuri pe fotbal. Handicapul asiatic se referă la faptul că, înainte de startul meciului, o echipă pornește cu un handicap sau cu un avantaj fictiv și trebuie să indici rezultatul final după aplicarea acelei marje. Sunt mai multe linii de handicap asiatic, la fel ca la piețele pe goluri.

Cea mai variată ofertă de pariuri cu handicap asiatic o găsești la ACEASTĂ casă de pariuri!

9. Handicap european

Este asemănător handicapului asiatic, doar că la acest tip de pariu există 3 rezultate posibile, deci nu sunt cazuri de returnare de miză. De exemplu, dacă alegi Handicap European -1 există 2 variante: câștigi dacă echipa pe care ai mizat se impune la 2 sau mai multe goluri diferență și pierzi în cazul unei victorii la limită, a unui egal sau a unei victorii a celeilalte echipe. Handicap European +1 este câștigător doar dacă echipa aleasă NU pierde meciul (este același lucru cu șansa dublă – X2).

Despre handicapul asiatic și cel european am scris mai multe în articolul Diferența dintre handicapul asiatic și handicapul european.

Acestea sunt principalele variante de pariuri pe fotbal. Mai există multe alte variante de joc, dar pe care cu siguranță le vei înțelege dacă le știi pe cele prezentate. Piețele pe “Peste/Sub cornere” și “Peste/Sub cartonașe” sunt similare celor pe goluri.

Save

Leave a Comment:

2 comments
Add Your Reply