Tipuri de Pariuri în Tenis

Tipuri de pariuri în tenis

În acest articol voi prezenta tipuri de pariuri pe tenis, unde n-avem opțiuni atât de variate ca la fotbal, de exemplu. Nu toți pariorii cunosc exact ce înseamnă aceste tipuri de pariuri, așa că m-am gândit că un astfel articol va fi util.

Cea mai bună casă dă

500 LEI Bonus!

Vom începe cu cel mai simplu tip de pariu pe tenis, iar apoi vom continua cu linii și piețe de pariere ceva mai complexe.

Câștigător meci (1 sau 2)

Practic, vorbim despre pariuri pe soliști, ca la fotbal. Marea diferență aici este că în tenis nu există rezultat de egalitate.

Indiferent de scorul de pe teren sau de pe tabelă un meci are un final și nu poate fi prelungit mai mult de 13 game-uri pe set (cu excepția Grand Slam-urilor).

În cazul în care un jucător se retrage la un scor egal pariul pe jucătorul care s-a retras / va juca mai departe este pierdut / câștigat / anulat, în funcție de regulile casei de pariuri. Acesta este unul dintre cele mai populare predictii tenis.

Primul set – Câștigător

În acest caz avem opțiunea de a miza pe cel care va câștiga primul set, această alternativă fiind destul de interesantă, deoarece apar deseori răsturnări de situații, precum un prim set câștigat de un jucător, iar meciul de celălalt jucător.

În situația-n care un jucător este condus și se retrage înainte de terminarea primului set orice pariu plasat pe câștigătorul primului set va fi anulat.

Rezultat dublu

Se poate miza pe cel care câștigă primul set, alături de câștigătorul partidei, cum ar fi: „Jucătorul X câștigă primul set și meciul„.

Primul set – total game-uri

Un tip de pronosticuri pe care îl joc deseori este cel legat de numărul de game-uri din primul set. Acesta poate varia între 6 (6-0) și 13 (7-6, adică tie-break). În acest caz peste / sub 9.5 game-uri în primul set este cel mai des întâlnit pariu, celelalte (8.5, 10.5) fiind considerate ajustabile.

Tie-break în primul set

Acest pariu are legătura tot cu numărul de game-uri disputate-n primul set. Condiția este să se joace minim 13 game-uri în primul set pentru ca pariul să fie considerat câștigător.

Total game-uri în meci (2 variante)

În funcție de cât de echilibrat este meciul există o linie a game-urilor, plasată-n cele mai multe cazuri la 22.5, astfel că există 2 variante de pariat: sub 22.5 game-uri și peste 22.5 game-uri.

Desigur, în funcție de casa de pariuri, există linii ajustabile pentru această opțiune și anume: dacă linia game-urilor este situată la 22.5, casele de pariuri online oferă opțiuni și pentru 20.5 sau 21.5, dar și pentru 23.5, iar cotele scad sau cresc în funcție de linie.

Total game-uri în meci (3 variante)

În acest caz există 3 limite ale game-urilor, mai precis: sub 22 game-uri (dacă se joacă fix 22 pariul va fi pierdut), între 22 și 24 de game-uri și peste 24 de game-uri, cotele fiind de obicei mai mari față de pariul cu 2 variante. Liniile respective pot fi diferite, în funcție de cât de echilibrat / dezechilibrat este meciul respectiv.

Minim un set / +1.5 seturi

Acest pariu este folosit în mod special pentru pariatul pe outsideri și semnifică situația-n care un jucător va câștiga cel puțin un set. Avantajul este că tenismenul pe care s-a pariat poate pierde partida cu 2-1 și cu toate acestea pariul va fi câștigător.

Scor corect (la seturi)

În acest caz se poate paria pe victoria unuia dintre jucători cu 2-0, 2-1 sau 3-0, 3-1, 3-2 (în cazul Grand Slam-urilor).

Spre deosebire de fotbal, aici nu ai varianta scor corect: altul.

Handicap seturi (-1.5)

Acest pariu este identic cu cel menționat mai sus, referitor la scorul corect, dar se aplică doar în cazul în care se mizează pe victoria în minimum de seturi a unuia dintre jucători, care astfel ar acoperi handicapul de -1.5 seturi.

tipuri de pariuri in tenis

Handicap game-uri (2 variante)

Aici există 2 situații: pariu pe favorit, să acopere handicapul și să se impună la o diferență de cel puțin x.5 game-uri sau pariu pe outsider, situație-n care jucătorul care pornește cu șansa a doua poate să și piardă partida, dar nu la o diferență mai mare de x.5 game-uri.

Handicap game-uri (3 variante)

Diferența dintre pariul cu 2 variante și cel cu 3 variante este aceea că există și posibilitatea de „egal” la cel cu 3 variante, având în vedere că jucătorul pe care am pariat poate câștiga / pierde la diferență de game-uri menționată de casa de pariuri și nu mai există acel „x.5” care să-l avantajeze / dezavantajeze pe parior.

Afla ce inseamna handicap la pariuri dacă nu ai mai auzit până acum de acest concept.

Total seturi

Acest pariu poate fi folosit în special pentru a evita surprizele sau chiar pentru a oferi o siguranță mai mare unui pariu care pare câștigător dinainte. De exemplu, pariezi pe 2 seturi iar în acest caz nu te mai interesează cine va câștiga meciul, ci doar câte seturi se vor juca în meci. La fel este valabil și pentru pariul pe 3 seturi.

În cazul Grand Slam-urilor, unde la masculin se joacă-n sistemul 3 din 5, poate fi pariat și „peste 3.5 / 4.5 seturi”, un pariu destul de des jucat la aceste competiții.

 

Sigur, mai sunt multe alte tipuri de pariuri pe tenis, dar acestea sunt cel mai des întâlnite la casele de pariuri online. Sper că articolul ți-a fost de ajutor și ai aflat câte ceva despre aceste pronosticuri. Mult succes!