Vrei sa joci la pariuri? Aici ai toate informatiile despre pariurile sportive in 2021!

Acest articol este destinat in special pariorilor incepatori, care nu cunosc foarte bine toate aspectele legate de pariurile sportive. In cele ce urmeaza iti voi explica in detaliu principalele lucruri ce trebuie sa le cunosti cu privire la pariuri: ce sunt cotele, mizele, ce tipuri de bilete exista, care sunt cele mai populare tipuri de pariuri, ce sunt casele de pariuri si care sunt agentiile de pariuri sportive online recomandate.

Inregistreaza-te AICI la Superbet; primesti bonusuri pana la 500 RON!

informații despre pariuri sportive

1. Ce sunt cotele la pariuri?

Indiferent despre ce sport vorbim (fotbal, tenis, baschet etc.) exista o echipa de specialisti, numiti si bookmakeri, care analizeaza in detaliu fiecare eveniment. Acestia au acces la o multime de informatii importante. Astfel, ei sunt in masura sa evalueze intr-un mod corect sansele de reusita ale oricarui pariu plasat pe respectivul eveniment si ajung sa seteze si cotele la pariuri.

Cotele nu sunt niste cifre exacte. Ele sunt setate initial la o anumita valoare, insa in functie de informatiile care apar cu privire la un eveniment sportiv (de exemplu, la fotbal: accidentarea unui jucator, probleme etc.) ele se pot modifica.

In functie de sumele ce se pariaza pe anumite selectii cotele fluctueaza dupa un algoritm bine stabilit, astfel incat casele de pariuri sa iasa in castig indiferent de rezultatul evenimentului. Evolutia cotelor poate fi usor observata si in cazul pariurilor live, acolo unde acestea se modifica in fiecare minut, in functie de desfasurarea evenimentului.

Cotele la pariuri pot fi afisate in diverse formate: european, britanic, american, indonezian sau Hong Kong. Cele mai cunoscute in Romania sunt evident cotele in format european, care practic sunt niste numere cu virgula (de exemplu: 1,50, 2,35 etc.) cu care este inmultita miza, rezultatul final reprezentand castigul probabil.

2. Ce reprezinta mizele la pariurile sportive?

Miza la pariurile sportive reprezinta suma de bani pe care esti dispus s-o risti pe un bilet. Aceasta suma este inmultita cu cota biletului, iar rezultatul calculului reflecta eventualul castig, in cazul in care pariul va fi castigat.

Gestionarea mizelor la pariuri este un aspect foarte important, astfel ca trebuie sa fii foarte atent la sumele plasate. Iti recomand sa aloci un buget pentru pariuri de cel mult 10% din veniturile lunare, iar in functie de stilul de joc (bilete simple sau bilete multiple) sa alegi mize potrivite. Pentru pariurile simple iti recomand o miza situata intre 5% si 10% din bugetul total, in timp ce pentru biletele multiple nu este indicat sa depasesti 5% din banca disponibila.

3. Ce tipuri de bilete exista?

La pariuri exista 4 tipuri de bilete care pot fi jucate: bilete simple, bilete multiple, bilete sistem si bilete cu baze. In cele ce urmeaza iti voi prezenta fiecare tip de bilet.

3.1 Bilete simple

Sunt formate practic dintr-un singur eveniment, deci dintr-o singura cota, care este de fapt si cota finala a biletului zilei. Calculul pentru a vedea care este castigul probabil este foarte simplu: trebuie doar sa inmultesti miza cu cota biletului.

3.2 Bilete multiple

Sunt formate din 2 sau mai multe evenimente. Cota finala a biletului se afla inmultind intre ele cotele de la fiecare pariu in parte. Rezulta astfel cota finala a biletului, care, inmultita cu miza, conduce spre castigul eventual.

3.3 Bilete in sistem

Sunt practic tot niste bilete multiple, doar ca in acest caz putem alege cate pronosticuri corect anticipate din totalul lor sa ne aduca un castig. De exemplu, se poate juca un bilet format din 3 evenimente in sistem 2/3. Selectiile vor fi combinate 2 cate 2 pe mai multe bilete (in cazul de fata vor fi 3 bilete cu cate 2 evenimente). Practic, un astfel de bilet ne asigura un castig daca 2 din cele 3 evenimente sunt corect anticipate.

Atentie la cote si la castigurile posibile! Este posibil ca, in cazul unor cote prea mici, castigurile sa nu acopere nici macar miza plasata. Biletele sistem sunt jucate in special in cazul cotelor mai mari.

3.4 Bilete in sistem cu baze

Sunt niste bilete in sistem putin modificate. In functie de numarul de evenimente de pe bilet putem selecta acele “baze”, adica pronosticurile in care avem cea mai mare incredere.

Pentru ca un astfel de bilet sa fie castigator bazele alese trebuie sa fie toate castigate si astfel ramane doar biletul sistem de care am scis mai sus. Castigurile la astfel de bilete sunt mai mari decat la biletele in sistem, deoarece practic toate combinatiile de bilete contin acele baze care maresc cota finala.

4. Cele mai populare tipuri de pariuri

Fotbalul este in continuare sportul pe care se pariaza cel mai mult. Oferta de pronosticuri fotbal este diversificata, iar cele mai multe dintre casele de pariuri online ofera chiar si pariuri pe cornere, cartonase, marcatori sau numarul de schimbari intr-un meci. Totusi, cele mai populare tipuri de pariuri pe fotbal raman: rezultat final 1×2, sub/peste numar de goluri, pauza sau final, handicap asiatic.

5. Ce sunt casele de pariuri?

Casele de pariuri sunt platforme. Acestea iti ofera diferite cote pentru niste evenimente probabile. Practic, casa de pariuri este principalul tau adversar. Pariorii incearca sa aleaga doar cotele castigatoare si astfel sa obtina profit de la casa de pariuri. Asa cum iti prezentam cotele insa, casele de pariuri nu vor iesi niciodata in pierdere, deoarece acestea seteaza cotele proportional cu sumele de bani plasate de catre jucatori, astfel ca-si asigura mereu un anumit profit.

6. Case de pariuri sportive online recomandate

6.1 Betano

Betano este una dintre cele mai apreciate case de pariuri online, oferind o oferta bogata de pariere si transmisiuni live ale celor mai importante evenimente. De asemenea, aplicatia pentru mobil este una foarte bine optimizata si vine in ajutorul pariorilor care vor sa fie mereu conectati.

Pariaza AICI la Betano – bonus 500 RON!

6.2 NetBet

NetBet este in topul celor mai bune case de pariuri online in Romania. NetBet ofera bonus sub forma uui pariu fara risc de pana la 500 RON. De asemenea, agentia se remarca si prin functia de cash out partial, fiind printre putinele care ofera asa ceva in acest moment.

Pariaza AICI la NetBet un pariu fara risc cu pana la 500 RON!

6.3 Fortuna

Fortuna este un brand cunoscut in special datorita agentiilor stradale. Fiind totodata sponsorul oficial al nationalei de fotbal a Romaniei, Fortuna are o platforma bine optimizata, iar prin ofertele de bun venit acordate jucatorilor noi este una dintre cele mai apreciate case de pariuri online la noi in tara.

Pariaza AICI la Fortuna si ai bonus 500 RON la prima depunere!

6.4 Unibet

Un operator cu vechime care a rezistat pe piata din Romania si in urma reglementarii pariurilor online. Este o agentie cu o platforma de pariuri live foarte buna, care include si pariuri de tipul handicap asiatic, care sunt la mare cautare. Prin intermediul serviciului Unibet TV poti urmari in direct evenimentele sportive favorite.

Pariaza AICI la Unibet si ai bonus 300 RON!

Ti-am prezentat in acest articol cele mai importante aspecte daca vrei sa te apuci de pariurile online. De la cote, mize, tipuri de bilete si pariuri existente pana la cele mai bune agentii de pariuri la care sa joci.

Leave a Comment: