Biletul zilei baschet 11.01.2022

bz baschet

11 ianuarie 2022 – cota pentru biletul de baschet are valoarea 2.07. Am selectat doua partide din Euroliga, cu primul meci incepand de la ora 21:30.

Doar unul din cele doua „overe” au iesit azi-noapte. Merg mai departe si azi schimb competitia in speranta ca meciurile propuse din EuroLeague se vor juca.

biletul zilei din baschet

PRONOSTICURI BASCHET BILETUL ZILEI 11 IANUARIE 2022

Bayern – Zalgiris (ora 21:30)

Incep cu meciul din Audi Dome, unde Bayern(7-10) joaca cu Zalgiris(3-13).

Ambele echipe au un „3 losing streak” sa vedem cine iese din pasa proasta. Bavarezii au nevoie sa-si creasca agresivitatea si sa fie mai competitivi. Echipa gazda ocupa doar locul 14 la capitolul „steals” 5.9 SPG, 17 la blocaje cu 1.7 BPG si e pe ultimul loc la recuperari defensive 21.1 DPG. Fara Darrun Hilliard care este in continuare OUT, e nevoie ca jucatori precum K.C. Rivers, Andreas Obst sau Ognjen Jaramaz sa mareasca procentajul de aruncare, iar ca Vladimir Lucic sa-si asume rolul de lider.

Zalgiris ocupa ultimul loc in competitie (18) cu sanse doar teoretice la locul 8 (ultimul care duce in playoff). Echipa de la Kaunas are cel mai slab atac din Euroliga, cu doar 70.4 PPG. Campionii din Lituania au ratat 3 meciuri anterioare in competitie din cauza virusului, insa asta a avut si o parte buna: jucatorii avand timp sa se antreneze mai mult si sa vada exact ce le cere antrenorul Jure Zdovc. Fara Zoran Dragic, ramane ca Edgaras Ulanovas si Niels Giffey sa joace mai mult pe pozitia de „small forward” si sa-l tina pe Lucic. O misiune grea pentru oaspeti, pe care nu-i vad facand fata aici.

Barcelona – Milano (ora 22:00)

Inchid acest combo de baschet cu duelul dintre Barca(15-3) si Milano(10-6).

Avem in aceasta seara un rematch al semifinalei de anul trecut, cand am avut un „game-winning jumper” reusit de Cory Higgins pentru un succes la limita: 84-82. Barcelona este lider in competitie la capitolul ofensiva cu 84.6 PPG, iar asta se intampla datorita procentajelor foarte bune. Astfel, catalanii au 41.0% procentaj la 3FG si 83.5% la FT. Barca conduce competitia si la „pase decisive” cu o medie de 18.9 APG, asta desi Nick Calathes nu a mai jucat din runda cu numarul 11. Va avea insa o misiune dificila in aceasta seara impotriva unui „excellent halfcourt offense” al adversarilor.

Milano are nevoie de cativa jucatori sa faca un pas in fata in aceasta deplasare dificila, si ma refer aici in special la postul de „small forward”. Cum Shavon Shields si Luigi Datome nu vor fi apti de joc, antrenorul Ettore Messina va apela la jucatori mai inalti precum: Ben Bentil, Nicolo Melli sau Kyle Hines – impreuna pe parchet. Asta ar trebui sa le dea oaspetilor mai multe posibilitati sa-l opreasca pe Nikola Mirotic, intr-una din cheiele acestei partide. Milano a comis cele mai putine „turnovers” din liga, 10.4 pe meci si are nevoie sa practice acelasi tip de joc la Palau Blaugrana.

Biletul zilei baschet 11 ianuarie 2021