Betfair pariuri Exchange – back și lay

betfair exchange pariuri pro contra back lay

​Ai intrat și tu în lumea betting exchange? Ai auzit măcar de astfel de pariuri online? Cine a făcut-o deja probabil știe că singurul operator de jocuri de noroc online din România care oferă betting exchange este Betfair.

Odată intrat în lumea exchange sunt sigur că aceasta te va acapara și vei observa că poți câștiga și astfel la pariuri, poate chiar mai simplu și mai mult.

 

În continuare doresc să-ți arăt care este treaba cu pariurile Pro și Contra la Betfair, atât de cunoscute în lumea celor care fac trading. Recomandat și românilor care caută case de pariuri Anglia, deoarece acest operator este foarte prezent și acolo.

1. Ce reprezintă “Betting Exchange”?

Totul este foarte simplu și putem afla acest lucru printr-o simplă traducere în limba română : “schimb de pariuri”. Pentru a te face să înțelegi mai bine vreau să te gândești mai întâi la pariurile sportive normale. Acolo o parte implicată ești tu, iar cealaltă este casa de pariuri care-ți pune la dispoziție cotele.

 

Diferența față de Betting Exchange este că aici pariul se face între 2 persoane, operatorul de pariuri fiind doar intermediarul care realizează tranzacția. Vorbim aici de o piață pe care se tranzacționează cote.

 

1.1 De ce să te apuci de Betting Exchange și ce avantaje ai?

 

  • La Exchange casa de pariuri nu mai ajustează cotele. Astfel vei paria pe cele mai bune cote, stabilite de pariori.
  • Un jucător de exchange trece prin diferite stări și acestea-i vor influența pariurile. Dacă ești stăpân pe tine și suficient de matur poți specula greșelile care vor apărea cu siguranță la oponenți.
  • Poți paria atât din postura de jucător, dar poți face și oferta, ca o casă de pariuri.
  • Poți face trading.
  • Miza este limitată doar de banii existenți pe piață.
  • Beneficiezi de pariurile Pro/Contra, care-ți dau posibilitatea să pariezi aceeași sumă de câte ori dorești.
  • Ai la dispoziție tipuri de pariuri pe care nu le găsești în altă parte.

2. Pariurile Pro și Contra la Betffair Exchange

 

 

 

betfair pro și contra

 

Ca să-ți dai seama foarte rapid cum identifici astfel de cote îți propun să urmărești imaginea de mai jos.În momentul în care accesezi meciul pe care dorești să pariezi pariurile Pro și Contra apar în culoarea albastru respectiv roz, la fel ca-n imagine, unde am luat meciul Bayern Munchen vs Real Madrid.

Sunt conștient de faptul că la prima vedere poate părea destul de complicată piața de Exchange, dar consider că merită încercată. Odată ce te familiarizezi cu ea o să observi că profitul la pariuri sportive la case de pariuri online va fi considerabil mai mare decât până acum.

2.1 Pariurile Pro la Betfair

 

betfair exchange - pariu pro

 

După cum am scris deja mai sus, pariul Pro este cel care-ți apare pe culoare albastră-n lista de cote principale a meciului. Vin cu un exemplu în imaginea de mai jos.

 

De exemplu, eu cred că Bayern Munchen va câștiga cu Real Madrid și voi plasa un pariu Pro, deoarece are o cotă mai bună decât în mod normal. Diferența este că la un pariu Pro suma maximă pe care o pot paria este mai mică decât la cel normal. Această sumă maximă o poți oberva în lista de cote, sub fiecare cotă propusă. La pariul meu am, după cum se vede și-n imagine, o miză maximă de 14.076 RON.

 

betfair pariu pro

 

Un mare avantaj al pariurilor exchange este că poți solicita mărirea cotei alese de tine. De exemplu, eu sunt sigur că Bayern Munchen va câștiga cu Real Madrid și voi încerca să găsesc pe piață un parior care nu este de acord cu mine sau poate un fan al Realului care gândește subiectiv și poate lua o decizie greșită în privința măririi cotei. Pot solicita creșterea cotei folosind săgețile din dreptul acesteia de pe biletul de pariuri. O voi obține dacă un alt jucător de pe piață o va accepta.

 

În rest, cuponul de pariuri la exchange se comportă ca unul normal. Vei adăuga miza și vei plasa pariul. Mai trebuie să știi că pe piața de exchange casa de pariuri (intermediarul) are un comision de 5% din profitul obținut.

2.2 Pariurile Contra la Betfair

Așa cum deja am arătat mai jos, acesta apare pe fundal roz în lista de cote. În momentul în care decizi să pariezi Contra vei lua locul casei de pariuri. Dacă pierzi vei plăti câștigul altui jucător. Pariul Contra este opusul lui Pro, adică vei câștiga dacă acel lucru pe care mizezi nu se va întâmpla.

 

betfair exchange pariu contra

 

 

Iau ca exemplu tot meciul de mai sus dintre Bayern Munchen și Real Madrid. Dacă aș miza Lay pe Bayern Munchen voi câștiga dacă nemții nu se vor impune.

 

O să observi pe biletul de pariuri opțiunile  “Plată” și “Risc”. Bifând-o pe prima se va afișa suma pe care o vei câștiga dacă pariul iese, iar dacă o bifezi pe a doua vei vedea suma pe care o vei pierde dacă nu iese pariul.

 

Poți face același lucru ca la pariul Pro, adică să scazi sau să crești valoarea cotei.

 

Sunt conștient de faptul că la prima vedere poate părea destul de complicată piața de Exchange, dar consider că merită încercată. Odată ce te familiarizezi cu ea o să observi că profitul la pariuri sportive la case de pariuri online va fi considerabil mai mare decât până acum.

Top Case de Pariuri

BONUS 500 LEI

BONUS 500 LEI

BONUS 300 LEI

BONUS 300 LEI

BONUS 900 LEI

BONUS 500 LEI

Articole Recente