• You are here:
 • Home »
 • Fortuna »

Fortuna – tipuri de bilete și funcții utile pentru pariori în 2021

În 2019 agenția de pariuri Fortuna și-a modernizat site-ul și a introdus funcții și facilități noi, utile și interesante. Dacă n-ai aflat încă de acestea te afli-n locul potrivit, deoarece în rândurile următoare voi prezenta cele mai importante schimbări care au fost făcute de acest operator.

Deschide cont AICI la Fortuna – ai bonus 100% la prima depunere până la 500 RON!

1. Tipuri de pariuri

Fortuna tipuri de pariuri

În ceea ce privește tipurile de pariuri de la Fortuna, pe lângă cele clasice (simplu, multiplu și sistem) Fortuna a introdus și un tip de bilet unic în România, dar despre acesta afli detalii în cele ce urmează. Trebuie să ști că la acest operator tipurile de bilete poartă denumiri speciale, precum Solo, Ako, Maxikombi și Domino. Vezi mai jos despre ce este vorba pentru fiecare-n parte.

1.1 Bilet SOLO

Fortuna - bilet SOLO

După cum îi spune și denumirea, biletul SOLO la Fortuna înseamnă bilet simplu, cu un singur pronostic.

Pentru a juca un astfel de bilet trebuie doar să selectezi cota pe care vrei să pariezi, iar aceasta va fi adăugată pe biletul de joc.

În câmpul „Miză” introduci suma de bani cu care vrei să plasezi acest bilet sau dacă vrei să obții un anumit câștig introduci câștigul dorit în al doilea câmp, iar miza necesară va fi calculată automat.

1.2 Bilet AKO

Biletul AKO la Fortuna este de fapt un bilet multiplu, precum biletul zilei, cu care probabil deja ești obișnuit. Trebuie doar să selectezi mai multe cote pe biletul de joc și vei vedea că-n partea de sus a biletului creat va fi preselectată opțiunea AKO.

Agenția te informează cu privire la anumite bonusuri pe care le poți obține pe biletul AKO. De exemplu, dacă mai adăugam un pariu pe biletul alăturat beneficiam de oferta Favorit PLUS, despre care găsești detalii mai jos.

Introduci miza dorită în câmpul specificat sau profitul în căsuța „Câștig posibil” și asta este tot. De exemplu, eu am introdus 200 RON câștig dorit și miza mi-a fost calculată automat.

Fortuna - bilet AKO

1.3 Bilet MAXIKOMBI

Ai găsit mai multe pronosticuri, dar n-ai încredere prea mare în unele dintre ele? Atunci apelează la biletul MAXIKOMBI de la Fortuna. Aceste pariuri sunt practic bilete sistem, cu sau fără baze. Pentru a plasa un bilet MAXIKOMBI selectează mai întâi toate pronosticurile dorite pe bilet, iar apoi din partea superioară a biletului selectează opțiunea „MAXIKOMBI”. Vei observa că pronosticurile tale vor fi asociate unor grupuri, la fel ca-n imaginea de mai jos:

Fortuna bilet MAXIKOMBI

Trebuie să știi că există un număr de 14 grupuri: 13 grupuri notate de la A-M și un grup de bază notat cu T.

Pentru a muta unul sau mai multe pronosticuri într-un anumit grup pur și simplu apasă pe mouse și trage respectivul meci în grupul dorit sau dă click pe meci și selectează grupul din care vrei să facă parte.

Grupul T este grupul bazelor. Pentru ca biletul să fie câștigător trebuie ca toate pronosticurile din grupul T să fie câștigătoare. Eu, de exemplu, am pus pronosticul la Velenje – FCSB în grupul T, ca bază, deci respectivul pronostic trebuie să fie câștigător pentru ca biletul să aibă șanse.

După ce te-ai hotărât asupra grupurilor formate, trebuie să treci la introducerea mizei. Dacă dai click pe căsuța „Miză” îți va fi afișată o nouă fereastră, cu toate combinațiile care pot fi create cu pronosticurile tale.

De exemplu, eu am introdus 100 RON la miză, iar aceasta a fost împărțită-n mod egal pe cele 3 combinații posibile:

 • grupul T + grupul A.
 • grupul T + grupul B.
 • grupul T + grupul A + grupul B.

Poți să alegi singur miza pentru fiecare combinație în parte.

Joacă AICI pariuri MAXIKOMBI la Fortuna online!

Dacă dai click pe butonul „Defalcări” o să poți vedea câștigurile pentru fiecare combinație-n parte. Acesta este un lucru foarte util și care nu se regăsește la prea multe case de pariuri online.

maxikombi fortunamiza bilete maxikombi fortuna

1.4 Bilet DOMINO

Dacă până acum tipurile de pariuri prezentate nu te-au impresionat sunt sigur că biletele DOMINO introduse de Fortuna îți vor schimba părerea. În primul rând trebuie să selectezi pronosticurile dorite pe bilet și să comuți din partea superioară pe „DOMINO”.

Și acest bilet, ca și MAXIKOMBI se bazează pe grupuri și trebuie să grupezi meciurile selectate-n funcție de încrederea pe care o ai asupra acestora.

Biletul DOMINO se bazează pe următoarea idee: toate meciurile din grupul A trebuie să fie câștigătoare pentru a câștiga. Dacă grupul A este câștigător se trece la grupul B și tot așa. Odată ce primul grup de pariuri va fi câștigător vei primi înapoi în cont jumătate din câștig, iar cealaltă jumătate este considerată miza pentru grupul B.

Fortuna bilet DOMINO

Să luăm un exemplu ca să înțelegi mai bine. Eu am selectat 5 pronosticuri pe bilet și le-am grupat în 2 categorii, după cum poți observa. Am introdus 100 RON ca miză. Există următoarele situații:

Grupul A este câștigat – 100 RON x 2.09 = 209 RON; primești în cont jumătate din câștig, adică 104.5 RON, iar alți 104.5 RON vor fi calculați ca miză pentru grupul B (cota 12.46).

Grupul A este pierdut – pierzi întreg biletul și cei 100 RON.

Grupul B este câștigat – 104.5 RON x 12.46 = 1.302 RON câștig, plus cei 104.5 RON de pe biletul A = 1.406 RON câștig total.

Grupul B este pierdut – rămâi în cont cu cei 104.5 RON luați de pe grupul A.

Dacă biletul ar mai conține și grupul C, procedura se reia, iar dacă grupul B va fi câștigător, jumătate din câștig ar intra în cont, iar cealaltă s-ar duce pe grupul C.

Ideea la acest tip de bilet este să grupezi meciurile în funcție de încrederea pe care o ai în respectivele pronosticuri. Grupul A să fie cel mai „sigur”, iar pe măsură ce ajungi la grupurile următoare poți să adaugi și pronosticuri mai riscante.

2. Funcții utile

Fortuna funcții utile

2.1 Early Cashout

Optiunea de închidere a pariurilor poartă denumirea Early Cashout la Fortuna (click aici pentru bonus 500 RON). Prin intermediul acestei funcții îți poți asigura un câștig garantat înainte de încheierea meciurilor de pe bilet sau îți poți reduce pierderile. Pentru a putea închide pariurile cu cashout la Fortuna trebuie să fie îndeplinite 2 condiții:

 • se iau în considerare numai biletele SOLO (simple) și AKO (multiple).
 • biletul trebuie să conțină cel puțin un meci în desfășurare.

Dacă opțiunea Cashout este oferită de Fortuna vei fi informat asupra sumei pe care o poți obține imediat prin închiderea pariului. Odată închis pariul cu Cashout nu mai există posibilitatea de a anula operațiunea.

2.2 Pariu instant

În pariuri orice secundă contează, de aceea Fortuna s-a gândit ca jucătorii să poată plasa pronosticurile dorite într-un timp cât mai scurt. Dacă pariezi de pe mobil doar ții apăsat pe cota dorită, selectezi miza și biletul a fost plasat! Pentru și mai multă rapiditate poți preseta miza.

2.3 Superbilet

Cu ajutorul opțiunii „Drag & drop” este foarte ușor să grupezi pronosticurile la Fortuna. Doar ține apăsat click-ul pe meciul pe care dorești să-l muți și trage-l în grupul dorit. De asemenea, poți să creezi și să ștergi grupuri printr-un simplu click.

3. Tipuri de bonusuri

Fortuna - tipuri de bonusuri

Odată cu schimbarea interfeței site-ului agenția de pariuri Fortuna și-a modificat și oferta de bonusuri și oferte, astfel încât își va răsplăti mai des jucătorii fideli și le va oferi promoții mai interesante.

3.1 Pariu fără risc

Dacă urmărești promoțiile și concursurile organizate de Fortuna poți câștiga pariuri fără risc. Practic vei beneficia de o ofertă prin intermediul căreia, dacă pariul plasat de tine este pierdut primești miza înapoi. Tare, nu?

Odată ce ai primit un pariu fără risc trebuie să accepți acest bonus din contul tău (Bonusuri – Bonusuri active), apăsând pe butonul „Activează acum„.

Plasezi apoi un pariu conform condițiilor specificate și aștepți rezultatul acestuia. Dacă nu este câștigat Fortuna îți va returna banii integral!

3.2 Cote mărite

Fortuna știe cât de mult contează pentru tine cele mai tari evenimente sportive și din acest motiv va veni des cu cote mărite pentru anumite meciuri. Urmărește secțiunea de Bonusuri pentru a afla din timp și a profita de aceste oferte.

3.3 Multiplicator de cotă

Dorești să câștigi mai mult la biletele combinate? Casa de pariuri online Fortuna s-a gândit și la acest aspect și a lansat „Multiplicator de cotă„. Există două tipuri de bilete care se califică pentru o cotă îmbunătățită și anume:

 • Multiplicator +5 – adaugă o cotă de 1.50 cotei finale a unui bilet cu cel puțin 5 evenimente.
 • Multiplicator +8 – adaugă o cotă de 1.80 unui bilet pe care se regăsesc minim 8 pronosticuri.

Ține cont că oferta „Multiplicator de cotă” se acordă doar în urma campaniilor bonus lansate de Fortuna, iar pentru a te califica trebuie ca toate pronosticurile de pe biletul tău să aibă o cotă minimă de 1.50.

3.4 Pariul Expert

Demonstrează că ești un expert în pariuri și câștigă mai mult la Fortuna! Agenția propune o listă de evenimente din mai multe discipline sportive, iar tu trebuie să alegi cel puțin 8 dintre acestea pentru a beneficia de ofertă. Dacă toate pronosticurile tale sunt corecte atunci beneficiezi de o cotă mai mare și de câștiguri pe măsură:

 1. Alege între 8-9 evenimente și se adaugă o cotă de 1.11 pe bilet.
 2. Alege 10-11 evenimente și cota finală va fi înmulțită cu 1.22.
 3. Alege 12 sau mai multe pronosticuri și câștigi cu 1.33 mai mult.

3.5 Favorit PLUS

Fortuna Favorit PLUS

O altă metodă de a-ți mări câștigurile pentru biletele AKO (multiple) la Fortuna este să selectezi o cotă din oferta „Favorit PLUS”. Zilnic vei găsi pe site-ul casei de pariuri cote mărite pentru anumite evenimente sportive. În funcție de numărul de ponturi adăugate pe bilet beneficiezi de o cotă mai mare pentru un favorit:

 • F+4 – beneficiezi de această cotă dacă adaugi pe bilet alte 4 sau mai multe pronosticuri cu cota minimă 1.10
 • F+7 – trebuie să adaugi 7 pronosticuri cu cote de cel puțin 1.10.
 • F+11 – beneficiezi de cea mai bună cotă pentru favoriți dacă adaugi 11 evenimente pe bilet, fiecare cu o cota minimă de 1.10

Pe un bilet poate exista o singură cotă Favorit PLUS.

Leave a Comment: