Șirul lui Fibonacci la pariuri sportive

Șirul lui Fibonacci la pariuri

În acest articol îți voi prezenta aplicarea strategiei bazate pe șirul lui Fibonacci în pariuri sportive. Această metodă este una care a adus profit pentru numeroși pariori, cu sau fără multă experiență.

De la Cea mai bună casă De Pariuri:

500 LEI Bonus!

Despre șirul lui Fibonacci cu siguranță ai auzit și tu încă de când făceai matematică în școală. El mai este cunoscut și sub numele de spirala lui Fibonacci. Matematicianul Leonardo din Pisa (1170-1250), cunoscut ca Fibonacci, a creat acest șir.

 

Mai mult ca sigur, Fibonacci nu s-a gândit la pariuri când a dezvoltat acest șir, însă pe baza lui, jucătorii au dezvoltat numeroase strategii de pariere!

1. Prezentarea schemei Șirul lui Fibonacci în pariuri

Prima întrebare pe care ar trebui să ți-o pui este cum determinăm acest șir de numere?

 

Formula de calcul a șirului este foarte simplă: următorul număr din șir este egal cu suma precedentelor 2 numere.

 

Astfel șirul lui Fibonacci arată în felul următor: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610 etc.

spirala lui fibonacci
Spirala lui Fibonacci

În pariuri sportive strategia se aplică foarte simplu: după fiecare pariu pierdut se crește miza cu următorul număr din șir (numărul lui Fibonacci), iar după fiecare pariu câștigat se revine la pasul 1. Aceasta e metoda Fibonacci în pariuri.

 

Mai sunt pariori care după fiecare pariu câștigat scad miza cu un pas. În acest caz ai nevoie de o bancă mult mai consistentă decât dacă ai lua-o de la pasul 1 de fiecare dată când câștigi un pariu.

 

Fiecare număr din șir este transformat de parior în unități. Astfel, dacă pierzi 4 pariuri la rând la pasul 5 vei paria 8 unități. Valoarea unei unități trebuie să fie în concordanță cu bugetul avut la dispoziție.

 

Strategia are eficiență maximă în mod special dacă ai obiceiul să plasezi ponturi pariuri cu cote cuprinse între 3 și 5. Poți face aceste cote și din mai multe pronosticuri.

 

În ciuda faptului că poate fi aplicată și pe cote mai mici (minim 2) sau mai mari de 5, eficiența ei nu va fi mai la fel de mare.

 

Pentru a aplica strategia bazată pe șirul lui Fibonacci ai nevoie de o bancă destul de consistentă, pentru a simți cât de cât profitul acumulat. Poate fi, însă, utilizată și dacă ești un parior haotic. Cu ajutorul ei vei avea un control asupra mizelor jucate.

2. Strategia Fibonacci - cum aplici metoda

Presupunem că o unitate are valoarea de 10 RON și vei juca fiecare pariu pe o cotă de 3.

 

Avem așa:

  • Pariu 1: 10 lei x cota 3 – pierdut – total -10 RON.
  • Pariu 2: 10 lei x cota 3 – pierdut – total -20 RON.
  • Pariu 3: 20 lei x cota 3 – pierdut – total -40 RON.
  • Pariu 4: 30 lei x cota 3 – pierdut – total -70 RON.
  • Pariu 5: 50 lei x cota 3 – câștigat – total +30 RON.

 

După cum se poate observa, se face un profit de 3u dacă după 4 pariuri pierdute va urma unul câștigător iar biletul va avea cota 3.

3. Diverse aplicații pentru șirul Fibonacci în pariuri

Sunt cel puțin 3 cazuri destul de des întâlnite în pariuri online, când pariorii aleg să aplice metoda Fibonacci pentru a obține profit. Iată care sunt acestea.

3.1 Pe 'X' la echipe care au multe remize

Aici devine foarte folositor să urmărești rezultatele înregistrate în campionatele de fotbal, precum și programul de meciuri azi. O să îți dau un exemplu mai jos și o să vezi de ce.

 

Dacă ne uităm la campionatul 2016/17 din Premier League observăm că Manchester United a avut cele mai multe egaluri, urmată de Middlesbrough și Stoke.

sirul lui fibonacci pariuri
imagine: flashscore

Prima este o echipă puternică, a doua a retrogradat, așa că puteam începe la startul sezonului 2017/18 să aplicăm șirul Fibonacci pe egalurile lui Stoke.

 

Presupunând că am fi început încă din prima etapă să luăm X-ul lui Stoke pe biletul zilei fotbal, având cel puțin cota 3.00, în etapa a 14-a am fi avut următorul bilanț.

  • Pariu 1: 10 lei x cota 3 – pierdut – total -10 RON.
  • Pariu 2: 10 lei x cota 3 – pierdut – total -20 RON.
  • Pariu 3: 20 lei x cota 3 – câștigat – total +40 RON (o luam de la capăt).
  • Pariu 4: 10 lei x cota 3 – câștigat – total +60 RON (o luam de la capăt).
  • Pariu 5: 10 lei x cota 3 – pierdut – total +50 RON.
  • Pariu 6: 10 lei x cota 3 – pierdut – total +40 RON.
  • Pariu 7: 20 lei x cota 3 – pierdut – total +20 RON.
  • Pariu 8: 30 lei x cota 3 – pierdut – total -10 RON.
  • Pariu 9: 50 lei x cota 3 – pierdut – total -60 RON.
  • Pariu 10: 80 lei x cota 3 – pierdut – total -140 RON.
  • Pariu 11: 130 lei x cota 3 – câștigat – total +250 RON (o luam de la capăt).
  • Pariu 12: 10 lei x cota 3 – câștigat – total +260 RON (o luam de la capăt).
  • Pariu 13: 10 lei x cota 3 – pierdut – total +250 RON
  • Pariu 14: 10 lei x cota 3 – pierdut – total +240 RON.

 

Se poate observa că doar cu 4 pariuri din 14 câștigate s-a făcut profit 240 RON. Profitul era cu siguranță mai mare deoarece și cotele la egal sunt în general de 3.20-3.30.

 

În funcție de regulamentul casei de pariuri, poate să îți fie interzis să pariezi pe X-ul aceleiași echipe mai multe etape la rând. Din acest motiv, este recomandat să ai cont deschis la mai multe case de pariuri online.

3.2 Metoda Fibonacci pe break-ul outsiderului la tenis

Aici este destul de simplu. Se joacă pe ponturi din tenis pe faptul că jucătorul care nu este favorit va reuși să facă break în meci. Important este totuși ca meciul să nu fie unul foarte dezechilibrat, adică excludem situația când favoritul are cotă sub 1.10 la victorie.

 

Vom paria ca jucătorul ”ne-favorit” să câștige următorul game atunci când servește adversarul. Ne oprim în momentul în care acest lucru s-a întâmplat.

3.3 Șirul Fibonacci aplicat în strategia Minutul următorului gol

Se pariază utilizând acest șir Fibonacci pe faptul că se va marca într-un interval de 10 minute. Se începe din minutul 1 și se crește miza conform șirului până în momentul în care va fi marcat primul gol.

 

Dacă meciul nu este foarte dezechilibrat atunci vei găsi cote de peste 3 și astfel strategia va avea eficiență maximă. Singura problema este că dacă dai de un meci în care nu se marchează până în minutul 80 pierderile sunt destul de mari și va fi greu ulterior să recuperezi.

 

Ca să ai succes cu această strategie ar trebui să prinzi cel mult un rezultat de 0:0 în 10 meciuri.

 

Eu am aplicat strategia bazată pe șirul lui Fibonacci si pe pariul următorul gol marcat înainte de minutul 20:00 la Betano pe meciuri din România Superliga. În general sunt cote de 2.80-3.00 pentru acest tip de pariu.

 

Eficiența nu este, prin urmare, foarte mare, dar șansele să prinzi o serie lungă de meciuri în care să nu se marcheze până în minutul 20 sunt destul de mici. Dacă nu greșesc n-am prins până acum o serie mai lungă de 6 meciuri în care să nu se marcheze în primele 20 de minute.

 

De ce am ales chiar Superliga României? Pentru că este singurul campionat la care toate meciurile au loc la ore diferite.

4. Dezavantajul pentru strategia Fibonacci

După cum probabil ai observat din tot ceea ce am scris anterior, principala problemă atunci când vorbim de șirul lui Fibonacci în pariuri sportive este că putem ajunge la un nivel al mizei foarte mare.

 

Din acest motiv strategia Fibonacci este recomandat să fie aplicată cu mare grijă. și ținând cont de conceptele de money management în pariuri Nu trebuie să te avânți pe prea multe fronturi (de exemplu dacă vrei s-o aplici pe egaluri n-ar trebui să mergi cu mai mult de 2-3 echipe simultan).

 

Ar mai fi ca dezavantaj și problema mizelor. Dacă trecem de 6-7 pariuri pierdute (lucru deloc imposibil la cote de 3+) ajungem la mize foarte mari, mize care după aceea vor crește și mai mult.

 

Gândește-te că ai putea da peste o echipă care nu face egal timp de 12 etape iar miza celui de-al 13-lea pariu ar trebui să fie de 377 unități, asta după ce ai pierdut până atunci peste 600 de unități.

De la Cea mai bună casă De Pariuri:

500 LEI Bonus!

Ți-am prezentat atât plusuri cât și minusuri avute de strategia bazată pe șirul lui Fibonacci. Rămâne să alegi tu singur dacă merită sau nu să pariezi ajutându-te de acest șir!