Pont Potapova – Halep – WTA Moscova – 19.10.2021

Pronostic Alja Tomljanovic Simona Halep

Primul tur de la Moscova aduce partida Simonei Halep, care o va avea drept adversară pe favorita publicului, Anastasia Potapova. Tânăra în vârstă de 20 de ani este cotată cu șansa a doua în acest meci, însă vom vedea cum se va simți Simo la revenirea în capitala Rusiei după o pauză de 8 ani.

Pronostic anastasia potapova vs  Simona Halep

Anastasia Potapova

În 2018 și 2019, Anastasia n-a trecut de primul tur la Moscova, astfel că încearcă acum să reușească în premieră. 

După optimile de finală de la Ostrava și sferturile de finală de la Nur-Sultan, va fi interesant să vedem ce va obține la Moscova. 

Per total a fost un an destul de inconstant pentru Potapova, înregistrând același număr de victorii cu cel al înfrângerilor (11-11).

Simona Halep

În mod neașteptat, va fi prima partidă pentru Simona pe hard indoor după o pauză de 2 ani! 

De altfel, aceasta nu e una din suprafețele ei favorite, jucând mai mult la începutul carierei, iar din 2018 și până în prezent a bifat doat 7 partide. 

Halep nu se regăsește în ultima vreme, având în vedere că înafară de US Open, n-a legat 2 victorii consecutive la niciunul din turneele de la Roma, Montreal, Cincinnati și Indian Wells.

Întâlniri directe

Chiar în acest an s-au aflat față în față cele 2 jucătoare pentru prima dată, la Gippsland Trophy.

6-4, 6-4 a fost scorul pentru Halep, care a controlat partida. 

Pronostic Potapova – Halep

Nu prevăd un meci atât de facil pentru Simona așa cum o arată cotele.

Cu toate că a ajuns până în optimi la US Open, mi se pare că a scăzut turația Halep în acest an, în special în partea a doua, după revenirea de la accidentare.

Ea nu mai poate să prindă un loc la WTA Finals, așadar n-o văd montată pentru această partidă.

Fiind la prima dispută pe hard indoor după ce în acest an și anul trecut nu a jucat niciun meci, mi-e greu să cred că se va adapta atât de rapid și își va domina oponenta.

Potapova s-a ținut bine în fața lui Halep și la debutul acestui an, iar cu susținerea publicului în spate, sunt sigur că poate face un meci bun.