Grupe Campionatul Mondial Qatar 2022

campionatul mondial grupe

Cum au fost repartizate cele 32 de echipe în grupe la Campionatul Mondial de fotbal? Vezi mai jos alcătuirea tuturor grupelor de la turneul final Qatar 2022! Dacă ești interesat și de ponturi Campionatul Mondial, pe site-ul nostru găsești multe idei pentru bilete câștigătoare.

Grupe Campionatul Mondial 2022

#

MJ

P

1

ned

Olanda

3

7

2

sen

Senegal

3

6

3

ecu

Ecuador

3

4

4

qat

Qatar

3

0

#

MJ

P

1

eng

Anglia

3

7

2

usa

SUA

3

5

3

irn

Iran

3

3

4

wal

Țara Galilor

3

1

#

MJ

P

1

arg

Argentina

3

6

2

pol

Polonia

3

4

3

mex

Mexic

3

4

4

ksa

Arabia Saudită

3

3

#

MJ

P

1

fra

Franța

3

6

2

aus

Australia

3

6

3

tun

Tunisia

3

4

4

den

Danemarca

3

1

#

MJ

P

1

jpn

Japonia

3

6

2

esp

Spania

3

4

3

ger

Germania

3

4

4

crc

Costa Rica

3

3

#

MJ

P

1

mar

Maroc

3

7

2

cro

Croația

3

5

3

bel

Belgia

3

4

4

can

Canada

3

0

#

MJ

P

1

bra

Brazilia

3

6

2

sui

Elveția

3

6

3

cmr

Camerun

3

4

4

srb

Serbia

3

1

#

MJ

P

1

por

Portugalia

3

6

2

kor

Coreea de Sud

3

4

3

uru

Uruguay

3

4

4

gha

Ghana

3

3

Despre tragerea la sorți

Tragerea la sorți a grupelor și Meciurilor de la Mondial 2022 a avut loc pe data de 1 aprilie 2022.

În premieră, la turneul final din acest an vom vedea în acțiune un număr de 32 de echipe naționale, cu 8 mai multe decât la turneele anterioare.

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în faza optimilor de finală. Poți urmări modelul de ”împerechere” a echipelor direct în articolul Program Campionatul Mondial 2022.

Din cele 4 urne valorice au făcut parte:

  • 13 selecționate din Europa
  • 5 selecționate din Africa
  • 5 selecționate din Asia + Australia
  • 4 selecționate din America de Nord și Centrală
  • 4 selecționate din America de Sud

Doar reprezentativele continentului european se pot întâlni între ele în faza grupelor.

”Grupa morții” la Cupa Mondială

Faptul că avem mai multe echipe decât până acum prezente în faza grupelor a determinat ca și nivelul competiției să fie ceva mai scăzut față de edițiile precedente. Implicit, nici grupele nu mai sunt la fel echilibrate, cu unele excepții.

 

În ceea ce privește șansele de calificare ale echipelor ”underdogs”, Grupa E stă cel mai rău: Japonia și Costa Rica vor trebui să lupte cu Spania și Germania pentru un loc în optimi.

 

Grupa G este una care promite spectacol. Brazilia pare favorită certă la adjudecarea primului loc, însă între Serbia, Elveția și Camerun va fi o luptă crâncenă pentru poziția secundă.

 

Similar ar putea sta lucrurile și în Grupa F, unde favorita Belgia ar putea arbitra lupta pentru poziția secundă, una care se va disputa intens între Canada, Maroc și Croația.

Posibile surprize în grupe la CM 2022

Chiar dacă avem echipele împărțite pe urne valorice, asta nu înseamnă că primele două formații din fiecare grupă sunt și cele mai bune sau cele favorite la calificarea în fazele eliminatorii.

 

Este suficient să luăm exemplul grupei C, unde Arabia Saudită a provenit din urna a doua valorică, dar este evident că este cotată mult mai slab decât Mexic sau Polonia, selecționate provenite din urnele 3 și 4.

 

La fiecare turneu final din ultima perioadă am asistat la câteva surprize de proporții, când echipe precum Spania sau Italia nu au reușit să se califice mai departe din grupe și au fost eliminate de ”underdogs”. De unde ar putea apărea surprizele în 2022?

 

Pentru răspunsul la întrebare vom rămâne la Grupa C, unde Argentina lui Messi ar putea întâmpina dificultăți în duelul cu Mexic și Polonia, două reprezentative capabile de orice rezultat.

 

Grupa F reprezintă unul dintre principalele puncte de atracție, fiindcă avem 4 formații cu loturi bune și foarte bune. Canada este o selecționată cu o creștere uriașă în ultimii ani, în timp ce croații sunt pe un trend descendent, la fel ca belgienii. Maroc are cele mai mici șanse de calificare aici, însă nu ar trebui exclusă posibilitatea vreunui rezultat surpriză al africanilor!

 

În fine, Portugalia și Uruguay sunt favoritele la calificare în grupa H, însă Ghana și Coreea de Sud sunt echipe care, la rândul lor, pot ridica probleme. Uruguay nu mai este acea formație care încânta publicul, cu Oscar Tabarez pe bancă, și ar putea fi depășită prin jocul rezultatelor de către celelalte echipe mai slab cotate.