Ce este bluff-ul in poker?

ce este bluff în poker

Sunt mai multe concepte in poker, sau strategii, pe care un jucator care se afla la inceput, ar trebui sa si le adauge cat mai rapid in arsenal, daca-si doreste sa aiba succes pe termen lung, la acest joc de carti.

Termenul de “bluff” este cunoscut mai de toata lumea, chiar si de catre cei care nu sunt neaparat jucatori de poker. Acesta reprezinta pur si simplu o inselaciune la masa de poker, deoarece descrie acel moment cand incerci sa le spui tuturor de la masa ca mana ta este mai puternica, decat este ea in realitate.

De multe ori te poti numi un jucator bun de poker sau chiar unul experimentat, atunci cand stii sa bluffezi in timpul unei sesiuni de joc. Sunt mai multi factori pe care trebuie sa-i iei in considerare, insa modul in care joaca oponentul/oponentii tai din mana sau imaginea pe care o ai tu la masa (adica daca joci mai agresiv sau esti mai chibzuit cu chipsurile), precum si momentul in care incerci sa executi aceasta miscare, sunt cam cei mai importanti factori de luat in considerare.

De cele mai multe ori bluff-urile functioneaza cel mai bine in fata jucatorilor care nu arunca cu chips-urile chiar pe oricare 2 carti, gandindu-se de 2 ori daca au sanse reale de a castiga potul cu mana pe care o au. Tocmai de aceea este recomandat sa bluffezi in momentul in care “joci din pozitie” sau, mai bine spus, esti cel care are ultimul cuvant de spus in mana, deoarece astfel poti sa vezi mult mai usor cat de puternica este mana oponentului.

De exemplu, daca acesta nu mai arunca cu chips-uri dupa ce flop-ul a fost plasat pe masa (primele 3 carti), deja te poti gandi ca acesta n-a primit de la dealer ce spera sa primeasca. Prin urmare tentativa ta de a bluffa poate incepe de aici, chiar daca nici tu poate n-ai vreo pereche in mana sau vreo combinatie mai valoroasa de carti (chinta, culoare, full-house etc.),

Un alt factor important de luat in considerare in momentul in care decizi sa bluffezi este imaginea ta de la masa. Daca esti vazut ca un jucator mai putin agresiv, bluff-urile tale cel mai probabil vor functiona mai des, deoarece lumea de la masa va crede ca joci doar maini puternice.

In acelasi timp, daca ai o imagine de jucator agresiv, sau in cel mai rau caz, de unul care ar putea foarte lejer sa bluffeze, cel mai probabil, bluff-urile tale vor fi rareori reusite, in aceea sesiune. De aceea multi jucatori profesionisti spun ca trebuie sa ai un joc cat mai divers, tocmai pentru a nu avea o imagine care sa te dezavantajeze in anumite situatii.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l ai mereu in gand in momentul in care te decizi sa bluffezi este cati bani esti dispus sa pierzi, in cazul in care bluff-ul tau esueaza. Multi profesionisti recomanda un bet minim de cele mai multe ori, tocmai pentru a nu pierde multi bani in cazul in care oponentul decide sa-ti plateasca cererea.

In acelasi timp, din punct de vedere psihologic, se considera ca in momentul in care plasezi un bet mic odata ce ai vazut flop-ul, de foarte multe ori poti sa ai o mana foarte puternica, insa nu vrei sa-ti sperii adversarul, tocmai de aceea nu arunci cu foarte multe chips-uri in mijloc. De aceea este important ca bluff-urile sa fie tinute la nivel mic, deoarece un bluff costisitor in cazul in care este descifrat este rareori profitabil si implica un risc mult prea mare, la inceput.

Vezi AICI care este camera de poker online recomandata incepatorilor!

In concluzie, bluff-ul este o unealta destul de importanta in repertoriul unui jucator de poker, fie el incepator sau experiemnat, insa acesta trebuie executat intr-un mod cat mai disciplinat. Destul de multi factori trebuie luati in considerare inainte ca acesta sa fie incercat, tocmai de aceea acesta nu este recomandat sa fie utilizat foarte des in timpul unei sesiuni de poker, deoarece pe termen lung daca este utilizat in exces este destul de dificil sa ramana profitabil.

Leave a Comment: