Cum să câștigi la Poker – Strategii și sfaturi

Joci poker de ceva timp, însă strategiile folosite nu te-au ajutat să câștigi bani? În acest articol am adunat cele mai bune sfaturi și strategii pentru că tu să reușești la acest tip de joc. Vor fi indicații prețioase în această secțiune, care să te ajute să devii un bun jucător de poker online.

1.000 LEI Bonus la

Cel mai bun Cazinou

Jocul de Poker online presupune mai multe decât cărțile cu care se joacă la masă. De obicei – diferența între jucătorii buni și ceilalți (restul) este faptul că primii au capacitatea să câștige poturi fără să aibă cărți bune.

 

În acest sens am selectat mai jos câteva din cele mai importante strategii în jocul de poker.

 

Indicațiile și sfaturile pe care le vei vedea în acest articol nu te vor ajuta să câștigi de fiecare dată – nici cei mai buni jucători de poker din lume nu fac asta. Însă, va fi un ajutor binevenit dacă vrei să-ți remodelezi jocul de poker online, prin învățare și practică, indiferent dacă vei face asta în partidele cash, turnee, camere de poker live, sau în alte tipuri de jocuri online.

 

Vei vedea că multe dintre aceste sfaturi și strategii pot fi aplicate și dacă vrei să înveți cum sa castigi la pariuri, pentru că se referă în principal la jocul calculat, nu haotic!

1. Stabilește un plan și pune-l în aplicare

Există multe mișcări pe care le poți face că jucător la masă de poker, prin care să-ți mărești stack-ul.

 

Poți profita de pe urmă slăbiciunii adversarilor, poți folosi poziția în avantajul tău, însă e important să ai în vedere două lucruri decisive:

 

  • fii sigur că mișcarea ta are sens.

 

Adică trebuie să fie credibilă în felul în care a decurs până atunci mâna. Dacă acțiunile tale nu sunt coerente și te dau de gol, atunci adversarul foarte probabil îți va da seama și vei pierde.

 

  • trebuie să realizezi mișcarea împotriva unui oponent care e capabil să creadă în povestea ta.

 

Foarte mulți jucători greșesc și fac „play” în momentul nepotrivit, de exemplu vs. un oponent ce e „comis” sau vs. un „calling station”.

 

Din acest motiv trebuie să-ți alegi adversarul potrivit și situația oportună pentru a duce planul la bun sfârșit, indiferent de cărțile pe care le ai.

2. Joacă mai puține mâini, dar agresiv

În jocul de poker online vei întâlni jucători slabi, mediocri, dar și buni sau foarte buni. Dacă încerci să joci prea multe mâini împotriva lor, vei vedea cum bankroll-ul tău se diminuează (asta dacă nu cumva „zeița Fortuna” e de partea ta).

 

Cea mai bună abordare e să joci un număr limitat de mâini, doar atunci când ai cărți puternice. Când se întâmplă asta, trebuie să folosești agresivitatea pentru a avea un avantaj în fața adversarilor.

 

Trebuie să și variezi la un moment dat, pentru ca oponenții tăi să fie induși în eroare.

3. Dincolo de mâinile de start

Așa cum am descris mai sus, alegerea mâinilor bune este esențială pentru o strategie de poker. O dată ce ai cunoștințe bune cu referire la mâinile de start, știi setul de reguli poker și ai înțeles cum poziția ta la masă influențează automat cerințele mâinilor, trebuie să joci restul mâinii cât mai bine.

 

Diferența între jucătorii profesioniști și amatori este că primii joacă mult mai solid decât adversarii lor pe tot parcursul mâinii, inclusiv după ce deciziile referitoare la mâinile de start au fost luate.

 

E un lucru foarte important să iei decizii înainte de sfârșitul unei mâini. Aceste calități presupun calcule destul de complexe cu privire la mărimea potului, a mizei incluse, folosirea poziției, dar și înțelegerea modului în care adversarii tăi pariază.

 

Durata necesarii perfecționării jocului de mijloc și de sfârșit în timpul unei mâini de poker diferă de la jucător la jucător, însă vor avea un efect foarte mare în câștigurile finale.

4. Mișcări pre-flop vs. mișcări post-flop

Am selectat o serie de mișcări pe care le poți implementa la jocul de poker online, atunci când nu-ți surâde norocul la cărți. Există și situația când vrei să pui presiune pe adversarii de la masă, pentru a-i determina să te plătească, când în sfârșit ai o mâna bună.

 

Le-am clasificat în două categorii pentru o mai bună înțelegere: mișcări preflop și mișcări postflop.

4.1 Mișcări pre-flop

Mergi pe o pereche mare cu care ai făcut slow play. Aici încerci că reprezinți o pereche mare. În general, această mișcare funcționează cel mai bine când mergi pe strategia limp* dintr-o poziție early și dacă se face un raise până când acțiunea ajunge din nou la ține, faci reraise ca și cum ai fi făcut limp, de exemplu: cu A-A sau K-K.

 

Această mișcare dă roade, doar dacă s-a făcut un singur raise până când e din nou rândul tău. Nu face greșeala de a aplica această strategie doar când s-a făcut un raise și un reraise, pentru că sunt șanse mult mai reduse (aproape de 0) să fii convingător în fața adversarilor.

 

*limp la poker = să pariezi cea mai mică miza posibilă pentru a rămâne în mâna.

 

Folosește poziția pentru a „arde” limperii.

 

În această mișcare ești la o masă alături de adversari pasivi care fac limp des, și ți-ai creat o imagine de „tight player”, poți să câștigi poturi solide folosind strategia aceasta.

 

Pentru asta trebuie să faci un raise mare din poziție târzie, împotriva limperilor sau a blindurilor. Aici e necesar să fii atent la miză, care trebuie să fie similară ca și când ai avea o mâna cu adevărat bună.

 

Squeeze

Mișcarea „squeeze” a devenit una extrem de populară printre jucătorii de poker, și poate funcționa dacă ai capacitatea să nu fi exploatat de adversarii atenți și inteligenți.

 

Când un jucător face raise și este plătit de un altul, tu poți face reraise, fenomen denumit „squeeze” în lumea pokerului. Mișcarea de obicei funcționează pentru că cel care a dat call la raise-ul inițial, nu are o mână suficient de puternică pentru a face față unui reraise, altfel ar fi făcut el asta de la bun început.

 

Resteal

Altă mișcare utilă atunci când nu ai o mână grozavă la masa de poker online este cea de „resteal”.

 

Atunci când un adversar face raise din poziție târzie, când tu te afli în zona de big blind, poate fi un moment bun să mai adaugi câteva fise la miză.

 

Deseori, acest jucător încearcă doar să ciupească jetoane, și foarte probabil va claca și va face fold, dacă îi aplici un reraise serios la momentul potrivit.

4.2 Mișcări postflop

Cum gestionezi o mână bună, la o masă cu un pot în care nu s-a făcut raise?

 

Sunt sigur că și tu ai dat call, doar pentru a completa blindul din poziția small blind, sau ai dat check din poziția de big blind. Apoi ai văzut un flop de genul: 9 – 6 – 4, și ai mers cu check-fold până când liperul a făcut un bet. În cazul dat, jucătorul nu are ce să aibă pe un astfel de flop, ci doar se folosește de poziția pe care o are (avantaj important) pentru a lua potul.

 

Poți reprezenta mâna ta solidă de la masă în două moduri: Printr-un lead bet sau printr-un check-raise. La prima varianta ai de pus pe masă mai puține jetoane în cazul în care adversarul face un reraise, pentru că nu ai investit foarte mulți bani în pot, și poți da fold fără prea mult regret. 

 

La varianta check-raise te va costa mai mult, însă e puțin mai eficientă. Dacă oponentul are o mână bună, atunci este în dificultate. Însă dacă nu are, potul e aproape de fiecare dată al tău și pe deasupra – îl vei pune într-o situație dificilă, pentru că tu ai o mână cu adevărat puternică.

 

Float

Secvența denumită „float” de jucătorii profesioniști de poker a devenit foarte populară în întreaga comunitate a acestui joc. Este des folosită, așa că trebuie aplicată cu multă atenție. Funcționează simplu: atunci când mizezi pe flop din poziție, cu ideea de a obține tot potul pe turn.

 

Atunci când adversarul de la masa de poker dă check pe turn, de obicei îți arată că aproape a renunțat la mâna respectivă, și astfel ai o ocazie foarte bună să iei banii.

 

Cum joci cartea mult așteptată

Cu toții am plătit bine pe parcursul unei mâini, pentru ca să avem o speranță pe turn sau pe river – la cartea cu care să completăm chinta sau culoarea.

 

Mișcarea poate fi costisitoare, însă dacă îți iese, atunci vei obține un pot generos. Dacă vine cartea cu care faci chintă, culoare sau altă mană foarte bună, trebuie să plusezi automat printr-un bet sau chiar raise, sugerând oponentului că mâna ta e completă. Deseori în acest exemplu, oponentul va da fold la o mâna bună, iar potul va fi al tău.

5. Bluff vs Fold

Dacă dorești să profiți la maxim de jocul de poker, trebuie să dai bluff într-un mod eficient. Dar dacă faci asta aiurea, e una din cele mai rapide căi să îți pierzi toți banii de la masă.

 

Care e rețeta pentru a menține acest bluff sub control?

 

Cea mai bună metodă să dai bluff e să lași cărțile să-ți spună asta. Poți merge pe o mână până la ultima carte, mizând agresiv și făcând oponenții să se întrebe ce cărți ai. Sau poți face un „semi-bluff”.

 

E o metodă denumită așa de jucătorii de poker, pentru că nu reprezintă un „bluff total”. Adică în mână ai un plan de back-up (început de chintă sau culoare), în caz că adversarul îți dă „call”, fie pentru că a mirosit bluff-ul, fie pentru că are încredere în cărțile sale.

 

Vrei să știi cea mai mare diferența între un jucător slab de poker și unul profesionist?

 

Este abilitatea de a recunoaște când ești învins și să dai fold, chiar dacă ai o pereche de top în mâna. Sună simplu, însă în practică e destul de dificil să faci acest lucru, în principiu datorită funcționalității creierului și gândirii noastre.

 

Suntem în mod natural curioși și construiți pentru a câștiga. Când dăm „fold” cedăm pot-ul câștigător în favoarea adversarului, și nu suntem mulțumiți, chiar dacă aflăm în final cărțile oponentului.

6. Ia constant decizii corecte, rezultatele se vor vedea

Nu te stresa dacă vei pierde unele mâini la jocul de poker, chiar și cei mai buni jucători din lume au sesiuni pierzătoare. E o mare greșeală dacă crezi că vei câștiga de fiecare dată când vei participa la o masă de poker online.

 

Poți avea un target eficient prin a evolua cât de bine poți fiecare sesiune de joc. Dacă reușești să faci asta, abilitățile tale se vor dezvolta și rezultatele nu vor întârzia să apară.

 

Mulți jucători de poker fac greșeala de a-și judeca propriul stil de joc în funcție de rezultatele fiecărei sesiuni. Scopul tău trebuie să fie unul de a lua cele mai bune decizii de fiecare dată.

 

Evident că vor fi și momente în care nu vei face asta, însă din care vei învăța. Dacă vei continua să iei decizii bune în mod constant și cât mai des, rezultatele se vor îmbunătăți vizibil!