Primii pasi de care trebuie sa tii cont daca vrei sa te apuci de poker online

Primii pași în poker online

Traind intr-o lume digitalizata este normal ca jocul de carti practicat in mediul online sa sune mai bine pentru multi jucatori care se afla la inceput, datorita confortului, accesibilitatii, dar si a mizelor mult mai mici la care pot juca, in comparatie cu cazinourile  la care se joaca la mize ceva mai mari.

Vezi AICI care este camera de poker recomandata incepatorilor!

1. De ce ai nevoie pentru a juca poker online!?

O persoana care-si doreste sa se apuce de poker, in mediul online, n-are nevoie de foarte multe. Un device, care sa aiba o conexiune stabila la internet, plus o suma de bani (majoritatea camerelor de poker cer o depunere de minim 20 RON) pe care ar trebui sa se simta comfortabil sa o piarda (intr-un caz nefericit), ar trebui sa fie suficient pentru inceput.

In acelasi timp, performanta device-ului de pe care joci nu este atat de importanta, deoarece majoritatea camerelor de poker din lume au cerinte mici, la nivel de procesor, deci n-ar trebui sa fie intampinate probleme de sacadare a jocului sau alte probleme tehnice de acest tip.

Inregistrarea la o camera de poker este destul de simpla, fiind similara cu una la o casa de pariuri online. In primul rand trebuie sa ai 18 ani impliniti si un act care sa dovedeasca acest lucru (buletinul sau permisul de condus ar trebuie sa fie suficiente). Dupa care datele din buletin ar trebui sa incheie inregistrarea, acolo gasindu-se toate informatiile necesare, de care respectiva camera are nevoie.

Pentru efectuarea primei depuneri ai mai multe optiuni, insa toate camerele de poker disponibile in Romania asigura depunerea prin intermediul: cardului de credit, Paysafecard, Neteller sau Skrill.

2. Bankroll Management

Un lucru diferit in mediul online fata de cel live, cand vine vorba de poker, este rapiditatea cu care jocul se desfasoara. Astfel, un incepator ar trebui sa-si organizeze foarte bine bankroll-ul si sa aiba grija sa joace la nivele la care un buy-in nu-i afecteaza suma din cont foarte mult.

De exemplu, daca incepem cu 10$, nu este chiar recomandat sa jucam turnee de 5$ sau mai mult, deoarece am investi deja 50% din banii pe care-i avem la dispozitie. Preferabil ar fi sa incepem de jos la un astfel de bankroll, de la 1$ sau chiar mai putin, deoarece site-uri precum Unibet Poker (deschide cont aici), ofera turnee care sa satisfaca chiar si depunerea minima.

3. In ce consta pokerul online?

Daca esti un jucator de poker live cu experienta atunci vei fi fericit sa afli ca regulile pokerului online sunt exact aceleasi, singurul lucru care se schimba din punct de vedere tehnic fiind faptul ca dealerul este unul automatizat.

Pe de o parte, acesta este un lucru bun, deoarece nu mai trebuie sa-ti bati capul cu blind-urile sau cu ante-urile la fiecare mana, deoarece o face soft-ul camerei de poker. Pe de alta parte, pentru unii jucatori acest lucru poate fi daunator, deoarece nu mai reusesc la fel de bine sa-si gestioneze stack-ul. Totul depinde aici de tine si de categoria in care te incadrezi.

Chiar daca regulile jocului nu se schimba, dinamica acestuia o face. In mediul online conteaza mai mult calitatile analitice ale unui jucator, cand vine vorba de o mana, deoarece n-are posibilitatea de a interactiona cu jucatorii din jurul sau ca sa le urmareasca reactiile pe parcursul unei maini. Din nou, acest fapt depinde de la jucator la jucator, daca este favorabil sau nu, insa majoritatea celor care joaca in mod regulat in mediul online au declarat ca, in general, este o experienta mai placuta, decat ceea a mediului live.

4. Strategii in jocul de poker online

Cand vine vorba de strategia pe care un jucator ar trebui sa o aiba in mediul online, aceasta de multe ori difera fata de ceea pe care o abordezi la un turneu sau partida de cash live.

O ajustare majora pe care un jucator trebuie s-o faca cand intra in mediul online al poker-ului este legata de bet-urile pe care le plaseaza, deoarece sistemul online este mult mai analitic si se bazeaza foarte mult pe ajustarea bet-ului in functie de blind-uri (2X Big Blind, 3X Big Blind etc.). Acest lucru este foarte important, deoarece datorita vitezei jocului din mediul online blind-urile devin foarte importante, iar dinamica intregului joc depinde de cele mai multe ori de marimea acestora.

Un alt soc major pe care-l poate intampina un jucator nou, in mediul online, este viteza jocului, adica viteza cu care cresc blind-urile. In timp ce in mediul live viteza este ceva mai inceata, blind-urile crescand de obicei undeva la 20-25 de minute, in mediul live exista si nivele de doar 3 sau 5 minute, tocmai de aceea un joc la fel de calm si de rabdator ca cel din mediul live, nu este intotdeauna si cel mai util.

Joaca ACUM poker online la una dintre cele mai bune camere din lume!

La final putem spune ca o persoana care stie sa joace poker se va descurca in orice mediu ar juca, fie ca este live sau online. Cei care sunt la inceput in varianta online ar fi bine sa ia in considerare sfaturile din acest articol, deoarece nu pot decat sa-i ajute sa evite anumite greseli pe care multi incepatori le pot face.

Leave a Comment: